Şimdi Ara

laptop aşırı ısınma çözüm kaliteli termal macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptoplarda boşta iken i5 ve benzri işlemcilerde sıcaklık ideal sıcaklık 47-48 derecedir.bu modelden ve termal macun kalite ve sürüm şekline göre 52 derece olması normaldir.
    oyun oynarken ağır oyunlar mortal kombat,gta5,cal of duty advancedware,battlefield 4 gbibi oyunlarda ideal sıcaklık 75derecedir.

laptopunuzun sıcaklığı boşta iken 52 derece olabilir.bu sıcaklığın normal olduğunu göstermez.eğer bilgisayarınız 52 derece ise fakat toucped ve alt kısmı sıcaksa ve fan 2 kademede çalışıyorsa ve masayı ısıtıyorsa bilinki bu durum anormaldir.çünkü oyun oynarken işlemci sıcaklığı 85-99 derece olacak ekran kartı sıcaklığı ise 85 derece olacak tır.Bu da ağır oyunlarda mortal kombat x gibi oyunda 10 kat yovaşlama ve tuşlarda gecikmeye sebep olacaktır.bu sıcaklıklarda bilgisayarı kullanmaya devam etme uzun vadede anakartı yakar.Sebebi termal macun özelliğini yitirmiştir ve fan kısmen temizdir.kaliteli bir termal macun sürme sıcaklığı boşta iken 48 dereceye oyun oynarkende 75 derece işlemci sıcaklığı 65derece ekrankartı sıcaklığına çekecektir.termal macun alırken aşırı pağalı almanıza gerek yok.pahalı markalı altın alaşımlı sıvı metal vs olması iy olduğunu göstermez önemli olan ısı iletkenliğidir.size 15 tllik XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN u tavsiye ederim.En pahalı termal macunlardan daha fazla iletken.

COOLER MASTER HTK-002 HIGH PERFORMANCE THERMAL MACUN çin malı ve inanın en kötüsü.sıcaklık 15 derece daha yüksek olur.
    sıvı metal termal macun da olabilir.fakat uygulaması zor ve tehlikelidir.ayrıca xigmatekle arasında sadece 1-2 derece farkeder.temizlemesi ilaçla sökülür.tafsiye etmem.termalteke-zalman-akasa gibi bir çok termal macundan daha fazla ısı iletkenliği vardır.xıgmatek powerfull tavsiyemidir.

termal macunu ıslak mendil ile temizleyin.Sonra termal macundan prinç tanesi kadar veya biraz fazla sıkıp.ince bir tabaka halinde spatulası ile sürün.Ekran kartınada öyle.yaklşık 1milim kalınlık.kalın bir tabaka halinde sürmek işe yaramaz.Daha sonra işlemcinin kenarlarına taşan macun ıslak mendil ile temizle.ulaşamadığın yerleri ince bir fırşa ile temizle.Ekran kartınada aynı şekilde uygula.istersen işleciye karton bir şablon çıkararak termal macunun kenarlara taşmasını engelleyebilirsin.şablonu laptop içinde unutma macun sürerken kullan...tabii sadece bir fikir...fanı ve soğutucuyu ufak bir fırça ile temizle.Tabii nadir de olsa fanda bozuk olabilir.Çünkü fanında bir ömrü var.Fanı yovaş dönüyorda olabilir.Fanı yağlamak ta fan sorununu çözer.

gelelim laptopun içinin nasıl açılacağına en basiti youtube laptopun modelini yazıp sonuna repair(onarım) veya yazmanız...
    örnek e1-571g repair gibi...videoyu izleyip laptopunuzu ona göre sökün....Eğer sökemiyorsanız tavsiye ettğim termal macundan bir bilgisayarcıya sürdürtün.termal macunu siz alın.....

çoğu laptopda bilgisayarı sökmeden altında fan temizliği için kapak vardır.dolayısı ile hemen fanı söküp.temizleye bilirsiniz.Fanı ara sıra temizlemek gerekir.Fakat laptoplarda kaliteli termal macun kullanmadıkları için ve sürüm şekli kaba ve kalın uygulandığı için.Teral macun özelliğini yitirir.Dolayısı ile fan temizliği işi çözmeyecektir.sıcaklık boşta 52 derece olsa dahii toucpad ve altı sıcak olacak oyun oynarkende 96 derecelere çıkacak belkide kapanacaktır....

eğer laptopunuz hep aşırı sıcak ve devamlı sıcak hava üfürüyorsaa..fan temizliği yapın..tafsiye termal macunu da yenileyin...Eğer bu şekilde uzun süredir kullanıyorsanız ve laptopunuz reset attığı halde kullanıyorsanız.Anakartı kaybetmek üzeresiniz. tamir görmüş bir anakart kullanıyorsunuz demektir..

e

• 52 derece 85 derece Bu kadar kesin değerler biraz abartili olmus. Fan temizliği yaparken macunu da temizleyip kaliteli bir macunla değiştirin yeter.Xigmatek XI-3 HDT,zalman stg1 yada stg 2 gibi macunlar piyasada kolay bulabileceginiz en kaliteli macunlardir.Xigmatek pahali bir macun zalman tercih etmek daha mantikli olacaktir. Normal kalite macunlara kiyaslanirsa dogru uygulandigi takdirde 5-6 derece kadar dusurebilir. Kurumus ozelligini yitirmis macunlarda daha fazla fark olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaım ben XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN dedim 15 tl vatanda. senin dediğin ise pahalı olanı pc ye ovarlock yapanlar için gerek yok yaniii...
    senin dediğin macunlar hem daha pahalı hemde benim dediğim macun kadar performanslı değil...
    senin dediğin macunlarla ağır oyunlarda işlemci sıcaklığı 80 derece olur.benim dediğim macun ise ise sadece 75 derece olur...dah-a kötü macunlarda ise 88 dereceyi görürsün...

ayrıca bir biligisayar boşta iken 52 derece fakat fan devir ikide çalışıyor.şarjınız az gidiyor. ve bilgisayarınızda daha önce fark etmediğiniz bir sıcaklık var ise toucpad ve altındaa...termal macun gitmiştir...ağır bir oyun açıp bakarsanız açar açmaz sıcaklık 85 derece olacak ve 96 ya kadar çıkacaktır.ekran kartında 85 derece olacaktır.boştaki 52 derece sıcaklık sizi altatmasın.çünkü bilgisayarınız boşta iken fan devir 2 ve toucpadda sıcaktır....ben bu değerleri.Bizzat test ederek gözlemleyerek ulaştım.acer e1-571g marka laptopta 2 sene gece gündüz açık.genellikle yük altında kullandım...ilk aldığımda işlemci boşta 52 derece ağır oyunlarda 88 dereceydi.normal oyunlardada 70-75 derce idi...
    fakat farkettimki içine uygulanan termal macun kaba şekilde sürülmüştü ve fazlaydı.macunun kalitesini bilemem.
    ben bu termal macundan sonra boşta iken 46dereceye düştü oyun oynarken ise uzun sürede 75 dereceyi geçmedi ağır oyunlar...Yani XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN sizi dediğiniz termal macunlardan daha ucuz ve iletim değeri daha yüksek 5 dir...Tavsiye ederim......

coretemp speecy ile sıcaklığınızı ölçebilirsiniz.....

• Bu nedir arkadaş iyi güldüm

• gülmek güzel şey...karşılıklı gülüyoruz.o zaman nediyeyim...
  • Hocam bilgi için çok teşekkürler bende tam termal macun bakıyordum yarın uygulamasını yaptıktan sonra burada fikir olması açısından paylaşacağım.
    Beklentim yüksek çünki laptopu aldıgımdan beri ki yaklaşık 4. senesini bitirmek üzere termal macununa hiç dokunmadım yanlızca fan temizliği yapıyordum.Özellikle son zamanlarda aşırı bir ısınma problemi ve yükte kapanma sorunuyla karşılaşıyordum, soğutucu fan durumu biraz düzeltmiş olsada yaklaşık olarak işlemci sıcaklıgım 80-85 seviyelerine dayanıyor yükte umarım termal macun bu konuda bana yardımcı olur. Termal macun yenileme ve fan temizliği konusunda ne sıklıkta uygulama yapıyorsunuz acaba, özellikle termal macunu ne sıklıkta yenilemem yararlı olur ?
  • coretemp ve speecy programı ile laptop sıcaklığına bakarsın.i5 için boştaki sıcaklık 48 derece olmalı.
    zaten anlarsın fan sessiz ve laptop altı ve toucpad kısmı soğuktur.
    boşta 48 derece olması sağlam old. göstermez.en iyi teşhis ağır bir oyun açar 5-10 dakka oynarsın.
    termal macunu kötü olan laptop açar açmaz 85 lere ulaşır.ekran kartı bile 85 olur...daha ileri sürede ise 90 derece ve üstüne çıkar.termal macunu yenilemelisin

xmatex tafsiye ederim.vatanda 15 tl.zalman vediğer pahalı markalardan daha fazla ısı iletimine sahip.en iyisi.yorumlarını okursun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • manner34 M kullanıcısına yanıt
    Termal macunu nasıl süreceğinizde önemli fazlası ısınma sebebidir ekran kartı ve işlemci çiplrinin pürüssüz yüzeyine ince tabaka halinde her yerini kaplayacak şekilde sürün iyi bir termal macun uzun süre götürebilir 1 yıl aralıkla değiştirilebilir çok oyun oynayan biriyseniz normal kullanıcılar daha uzun süre gider.
  • ben de yakın zamanda aynı macundan almayı düşünüyorum herkes mi çok memnun olur arkadaş.
  • ısıl değeri önemli yani ısı iletkenliği özellikle laptoplarda....
    fiyatının pahalı olması iyi olduğunu göstermez...
    pahalı fiyatı olup bundan daha iletken veya aynı termal macunlar var...
    en kötüsü COOLER MASTER çin malı beyaz olan sıcaklığın 10 derece daha yüksek olur.
    THERMALTAKE ve ZALMAN çoğu ürününden iyidir...
    iletkenliği ve kıvamı çok iyi...
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler uygulamayı yaptım videoyu izleyerek püf noktalara dikkat ederek, oyun olarak genelde league of legends oynarım son zamanlarda en düşük ayarlarda dahi 85-90 aralığına çıkıp çoğunlukla ısıdan kapanıyordu laptopum. Şuanda boşta 45-50 derece aralığında geziniyor, aynı şekilde oyundaysa en yüksek ayarlarda dahi 72-78 dereceyi geçmiyor. Kıyaslama açısından en düşük ayarlarda 55-63 aralığında geziniyor. Benim için çok faydalı oldu laptopu değiştirmeyi düşünürken mükemmel verim almaya başladım tekrar TEŞEKKÜRLER.
    @Cengaver53

• sağol arkadaşım.bu konunun maksatı çözüm laptop soğutususu değil laptop bakımıdır dedik millet güldü 85-95 abartmışssınız dediler....

arkadaşım senin yazdıkların bazı kendini beğenmişlere kapak olsun..

lütfen laptopların sıcaklığına dikkat edelim.bakımını yapalım.çözümü soğutucuda aramayalım..Anakartı yakarsınız...

soğutucuya gerek yok..fakat uzun süre oyun oynuyorsanız.laptop soğutucu sıcaklığı 8 derece düşürecektir...bakımlı bir laptop dediği gibi...düşük sıcaklıktadır.laptop soğutucu ile 8 derece daha serin çalışır...

unutmayalım sıcaklık oyunları oynatamaz hale getirir fps düşüşleriolur...

arkadaşa izlenimleri için teşekkürler....Ben bilgili old.iddea etmiyorum..Sadece izlenimlerimi paylaştım...Ve arkadaş gibi araştırıp öğrenerek bakımını yaptım...

NOT:LAPTOPU BİR BİLGİSAYARCIYA TEMİZLETİN..SONUÇTA LAPTOPU ZARAR VEREBİLİRSİNİZ...YADA KENDİNİZ SÖKÜN..SEÇİM SİZİN...YİNEDE XMATEX MARKA TERMAL MACUN TAVSİYE EDERİM...

• Soğutucu konusuna kesinlikle katılıyorum en kaliteli soğutucu dahi, laptoplar için söylüyorum 10 dereceye yakın soğutma sağlıyor.
    Kesinlikle bakım yapmak veya yaptırmak şart. Bilgisayarımın ömrü uzadı özellikle sırf bu sorundan üst düzey bir cihaza geçmeyi düşünüyordum, fakat şuandan her konuda gayet yeterli kasma sorunları yok ısınması yok param cebimde kalmış oldu .
    Bu arada acerların kasa yapısını lanetliyorum fana tamamen ulaşmak için kasayı sonuna kadar sökmek gerekiyor, zaman kaybı ve işkence !
  • quote:

Orijinalden alıntı: manner34

Soğutucu konusuna kesinlikle katılıyorum en kaliteli soğutucu dahi, laptoplar için söylüyorum 10 dereceye yakın soğutma sağlıyor.
    Kesinlikle bakım yapmak veya yaptırmak şart. Bilgisayarımın ömrü uzadı özellikle sırf bu sorundan üst düzey bir cihaza geçmeyi düşünüyordum, fakat şuandan her konuda gayet yeterli kasma sorunları yok ısınması yok param cebimde kalmış oldu .
    Bu arada acerların kasa yapısını lanetliyorum fana tamamen ulaşmak için kasayı sonuna kadar sökmek gerekiyor, zaman kaybı ve işkence !

Asus ya öyle fan havayı klavyeden alıyor ve anakartin altinda kalıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.