arkadaşlar iki laptopu yada laptopu masaüstüne ethernet kablosuyla baglayabilir miyim? ugraştım ama görmediler birbirlerini
cross kablo denen ethernet kablosu ile baglayabilirsin... herhengi bir ethernet kablosundan farkı yok yalnızca ucu farklı sıkılmış şimdi sırasını hatırlamıyorum internette aratırsan bulurusn ayrıca herhangi bir bilgisayar satıcısı bu kabloyu yapabilir. bununla 2 makinayı birbirine bağlayabilir ve ağ kurabilirsin
cross seçimde iki pc arası dosya paylaşımın hızlı olur...
fakat diğer tür ethernette (ismi aklıma gelmiyo) de yane notebook tan çıkan kabloyu modeme takarsan da internete hızlı girersin fakat iki pc arası dosya paylaşımın çok uzun sürüyor..kendimden biliyorum...
ethernet kablosuyla cross kablo arasındaki fark ne? ben sadece dosya transferi yapmak istiyorum interneti falan paylaştırmıcam.
quote:
Orjinalden alıntı: caporzo
ethernet kablosuyla cross kablo arasındaki fark ne? ben sadece dosya transferi yapmak istiyorum interneti falan paylaştırmıcam.
İkiside aynı şey. Cross, ethernet kablosunun içindeki ufak kabloların jak'a çapraz olarak bağlanmasına deniyor.
Birbirlerini görebilmeleri için extra yapabileceklerin;
1.Manuel ip adresi vermek 2.Ağ ayarlarından dhcp'yi etkinleştirmek. 3.En az birer tane klasörü paylaşıma açmak.
kabloyu takman yeterli değil, bilgisayarıma sağ tıkla, özelliklere gir, yukarıda "bilgisayar adı"na gir, ordan "ağ kimliği"ne bas ve ordaki adımları yap.
daha sonra aynısını diğer bilgisayara yap. ikisinide restart ettikten sonra "ağ bağlantılarımda" birbirlerini göremeleri gerekir.