Şimdi Ara

pcden modem resetleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar modemi elektikten kesip reset atıyoum ama yanacak edecek şimdi

pcden resetlememin bir yolu varmı acaba

not bu arada 20ye yakın reset attım elektriği kesip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 23 Eylül 2007; 1:12:34 >

• yamuluyorsam düzeltin ama reset fiziksel bir müdahale olduğu için bilgisayardan yapılabilir bi işlem değil,
    bu arada o kadar reset atmak sakıncalı olabilir, geçen ay routerım reset atarken bozuldu, sebebi reset atmak diyemem ama arka arkaya beş altı reset attım hepten uçtu gitti modem :)
  • modem in resetini kesinlikle elektrikden yapmayiniz.
    modem e web den erisiniz ve admin tool una girip sys restart dan restart ediniz
    her modemin admin panel deki restart yeri farkli olur bunuda girip kurcalayın bulun.
  • Mrb
    Modeminizin setup sayfasından modemi software olarak resetleyebilirsiniz buda manuel olarak attığınız resetle aynı kapıya çıkar zaten. Modeminizin setup sayfasına girmek için. Başlat+çalıştır yaptıktan sonra cmd yazıp enter yapın. açılan MS DOS arayüzüne ipconfig yazın burada varsayılan ağ geçidinde yazan IP numarası modemin IP adresidir. Aynen Internet explorera yazdığınızda modenm arayüzüne ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
  • ee sey, resetden mi bahsediyoruz restart dan mı yoksa ben mi uykusuzum..
    evet galiba her ikisi de modem ayar sayfasından yapılabiliyormuş ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishadami

ee sey, resetden mi bahsediyoruz restart dan mı yoksa ben mi uykusuzum..

sen uykusuzsun restarttan olur mu hiç??
    Ben rahatım reset atma konusunda bağlantıyı kesip tekrar bağlanıyorum kendi IP sini kendi değiştiriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razor Buzz

quote:

Ben rahatım reset atma konusunda bağlantıyı kesip tekrar bağlanıyorum kendi IP sini kendi değiştiriyor

restart : internet bağlantısının kesilip tekrar bağlanması (genelde ra pi dd en dosya indirmek için ip değiştirmek amaçlı)
    reset : modemi fabrika çıkış ayarlarına geri döndürmek. (genelde değiştirilen modem şifresini unutunca)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en mantıklısı bu , PPP bağlantısını kesip 20-30 sn sonra tekrar bağlanmak , beklemezsen yada sadece 5-10 sn beklersen aynı IP'yi verebiliyo ,

ben kendi modemim için Telnet komutlarını kullanan basit bir program yazdım , benip yaptığımı yapıyo , bağlantıyı kesiyo , 30 sn bekliyo , tekrar açıyo , eski IP ile yeni IP'yi karşılaştırıyo farklı IP aldıysa program sonlanıyo almadıysa tekrar deniyo , log dosyasına kaydediyo

şimdilik çalışıyo ama arada bazı hatalar veriyo , hatalarını ayıklayım buradan paylaşırım , hemen hemen bütün globespan virata VIKING-I-II çipli modemlere uyar sanırım ,tabi aynı telnet komutları varsa

quote:

Orjinalden alıntı: Razor Buzz

quote:

• Ben USB modem kullandığımdan bağlantı dialup.Hiç reset meset gerekmiyor.Bağlantıyı kesiyorum tekrar başaltıyorum o kadar.Sırf bu yüzden bu modemden vazgeçemiyorum.Wireless modemimde ethernet portu var ama reset işi yüzünden USb modemle devam ediyorum.
  • Resetlemek derken bağlantıyı sıfırlamak ve yeniden bağlanmayı kastediyorsanız Jitbit Macro Recorder kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Ben USB modem kullandığımdan bağlantı dialup.Hiç reset meset gerekmiyor.Bağlantıyı kesiyorum tekrar başaltıyorum o kadar.Sırf bu yüzden bu modemden vazgeçemiyorum.Wireless modemimde ethernet portu var ama reset işi yüzünden USb modemle devam ediyorum.

ben de aynı şekilde kullanıyorum 10sn sürüyor ip almak

@awallabilla
    bağlantıyı sıfırlamayı değil ip değiştirmek ve modemi resetlemekten bahsetmiş macro recorder bir işe yaramıyacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.