Şimdi Ara

Laptop Batarya Arızası (SMD ve Sigortadan Anlayanlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Laptop bataryam bozuldu ve artık %40 larda kapanmaya başlamıştı. 6 batarya 3 gurup halinde seri bağlanmış. Bataryaların kapasitelerini ölçüp ölmüş bataryaları benzer özellikte yeni bataryalar ile değiştirdim. Fakat tam herşey bitti kutusuna koyarken tornavida ucu değdi anakarta ve yanık kokusu geldi batarya güç vermedi pinlerden. Devredeki elemanlardan biri yanmış fakat ne olduğunu çözemedim çünkü ne anakartta nede üstünde bir yazı ibare yok. Direnç/sigorta olduğunu düşünüyordum. Bigisayara takıp test ettiğimde ''blown fuse'' hatası verdi batarya. Sizce bu sigorta ne kadarlık ne ile değiştirebilirim?

150W adaptör ile hızlı şarj destekli batarya. 50dk 1 saat civarı normalde fullenirdi. Batarya özelliklerini de resim olarak atıyorum. Tamir edebilirsem büyük yükten kurtulmuş olacağım. Teşekkürler.

Batarya özellikleri:

Devre ve bozuk eleman:

• Sanki pozitif kutba seri bağlanmış bir sigorta gibi duruyor. Değeri kaç bilemeyiz ama 1-2 amper sigorta bağlamak iş görür gibi.

Ne kadar güvenli olur bilemem. Ayrıca bu tür bataryalarda bataryayı karttan ayırınca kart kendini kapatıyordu. Yeni pil bile bağlansa çıkış vermez oluyordu. Sizde nasıl oldu da çalıştı hayret ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için. Fakat internetten baktığımda yüksek voltajlarda smd sigortalar var. Bunlardan herhangi biri iş görür mü?

Fakat kısa devre olmadan önce pinlerden 10v civarı güç geliyordu diye hatırlıyorum. %56 ya kadar şarj oldu ve kaldı. Sonra hata verdi. Bundan sonra dediğiniz gibi çıkış vermedi pinlerden. Eğer sigortayı taksam bile çıkış vermezse 3s BMS alsam çıkışı pinlerin gerekli yerine bağlasam yanı kart sadece % göstermek için kalsa nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 19 Kasım 2019; 12:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5A bir sigorta buldum bozuk devrelerin arasında fakat 6mm olduğu için uzun geldi. Kırdım ve içindeki teli lehimledim. Şuan sıkıntısız çalışıyor. Fakat yüzdeden şüpheliyim.

Edit: yeni taktığım bataryaların voltajları aynı iken eski bataryaların voltajları farklı. Yani hücreler arası fark var. Biraz kullanıp sıfırlamayı deneyeceğim. Umarım BMS füzgün çalışıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 19 Kasım 2019; 14:13:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar

benımde hp pa06 batarya eeprom yanık.pıllerı yenı almıstım.Sımdı bu karta bmsdevresıne ıhtıyacım var.nereden bulabılırım yenısı bılhassa orjınalı cok pahalı.yardım lutfen

• merhabalar

cp2112 smbus ve BE2Works programı ıle eeprom programlanabılıyor batarya kalıbre edılebılıyor.Bılgınıze

banada gereklıolan bataryanın bsm kartı.

slmr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.