Şimdi Ara

laptop batarya içindeki pilleri yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grundig marka laptop aldim almaz olaydim bataryasi sarj olmuyor elektrigi kesince hemen kapaniyor bataryaya pil alsam degistirsem eprom sikinti yaratirmi piller 3.88v

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunlarda resimleri

• by infaz kullanıcısına yanıt
    Bu işi yapan firmalar var. Onları bi araştır istersen. Kısaca, akımı sınırlandırılmış bir kaynaktan 6 hücreli batarya için 12 volt enerji verilir. Pilin içindeki devre enerji altındayken hücre değişimi yapılır. İşlemi yaparken devre elektriksiz kalırsa kendini imha eder. Bir daha çalışmaz. 6 hücreli 11.1 V bataryada piller önce 3 erli seri bağlanır. Ardından bu gruplar paralel bağlanır. Önce gruplara bağlantı şeritleri dışarıda puntalanıp bağlanır. Daha sonra bu şeritler aracılığı işe devreye lehimlenip bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Aralık 2015; 15:19:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Bu işi yapan firmalar var. Onları bi araştır istersen. Kısaca, akımı sınırlandırılmış bir kaynaktan 6 hücreli batarya için 12 volt enerji verilir. Pilin içindeki devre enerji altındayken hücre değişimi yapılır. İşlemi yaparken devre elektriksiz kalırsa kendini imha eder. Bir daha çalışmaz. 6 hücreli 11.1 V bataryada piller önce 3 erli seri bağlanır. Ardından bu gruplar paralel bağlanır. Önce gruplara bağlantı şeritleri dışarıda puntalanıp bağlanır. Daha sonra bu şeritler aracılığı işe devreye lehimlenip bağlanır.

Pilleri karttan sokmeden sarj adaptoru ile sarja verdim 15 v buldu laptopa tekrar taktim calismadi kartmi bozuk

Pil hücrelerini kontrol etmelisin voltaj var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Aralık 2015; 15:33:28 >
  • Evet hepsinde 3.7 v var

Bilgisayar pili çıkardığın anda kapanıyorsa sorun kartta da olabilir. Şarj oluyosa şarj edin. Sonra hücreleri ölçün. 4.2 volta kadar yükseliyorsa hücreler sağlamdır büyük ihtimal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Bilgisayar pili çıkardığın anda kapanıyorsa sorun kartta da olabilir. Şarj oluyosa şarj edin. Sonra hücreleri ölçün. 4.2 volta kadar yükseliyorsa hücreler sağlamdır büyük ihtimal.

Sarj ettim 3.7v enfazla kart cikisini olcuyorum hic elektrik yok
    Elektronikciler tamir edemezmi veya bu karti bulamazmiyiz

• Şarj olan hücrelerin en azzından 4 volt'u geçmesi lazım. Bence kart bozuk. Ne pilleri şarj ediyor nede pillerden çıkış veriyor. Bilgisayar tamircilerinde hücreleri bozulmuş, kartı sağlam pil vardır belki. Ucuza satabilirler. Pilin yada kartın üzerinde model yazıyor mu? Belki yurt dışında vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Şarj olan hücrelerin en azzından 4 volt'u geçmesi lazım. Bence kart bozuk. Ne pilleri şarj ediyor nede pillerden çıkış veriyor. Bilgisayar tamircilerinde hücreleri bozulmuş, kartı sağlam pil vardır belki. Ucuza satabilirler. Pilin yada kartın üzerinde model yazıyor mu? Belki yurt dışında vardır.

Modeli falan yaziyordu da pili topladim fotolardan okumaya calisirim
    Arcelik servisini aradim batarya icin bana 150 ile 200 tl arasinda dediler bin pisman oldum aldigima keske lenavo alsaydim parcalari ucuz

• Ürün yeni alındıysa neden garantiye vermiyorsunuz? Aliexpress gibi sitelerde 20dolarada batarya bulabilirsiniz aslında. Yada pilleride bulabilirsiniz

• 2 ay önce Garantisi bitti malasef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.