Bildirim
laptop bataryaları
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
laptobu çevirir altına bakarsan 65 watt yazar geneldeseninki yeni ise kimisi 90 watt civarı oluyor...
orjinalinde 18-19 volt 65-70 watt bir panel olmalı değeri....(sorduğunuz değer bu)
---fakat ben istisnayım laptobum 19 volt 65 watt olmasına rağmen 12 volt akü ile çalışıyor du..sonrasındada 24 volt akü ile sorunsuz çalıştırdım uzun süre ama
---SAKIN DENEMEYİN sakıncalı ve tehlikeli laptobun power suplyy si yanabilir....
yanlış hesaplamıyorsam,,,
24 voltta ortalama yaklaşık 2 amper
12 voltta ise yaklaşık 6-7 amper çekiyor...
bu arada sana lazım olan panel 700 ytl den fazla şu anda...
ama 20 yıl sorunsuz elektrik.....
Bİ DK Bİ DK BEN SENİ NEDEN UĞRAŞTIRIYORUM Kİ!!!JETON YENİ DÜŞTÜ DUR...
ALIRSIN BİR TANE 12 VOLT 80 WATT SHARP PANEL+AKÜ ALIRSIN(AMPERİ NEKADAR YÜKSEK TUTARSAN O KADAR FAZLA KULLANIRSIN LAPTOBU)(AKÜNÜN GÖREVİ DEPOLAMA VE PANELDEN GELEN VOLTAJI İNVERTÖRE DÜZENLEMEK)+BİDE 12 VOLT DC 220 VOLT AC İNVERTÖR ÇEVİRİCİ ALIRSIN...
BU ARADA BU SİSTEM İLE SADECE LAPTOP DİİL LAPTOBU KULLANMASSAN TASARRUFLU AMPULLLER VE MOTORSUZ,RESİZTANSIZ CİHAZLARI ÇALIŞTIRABİLİRSİN....
1200 YTL CİVARINA PATLIYOR BASİT Bİ SİSTEM...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utopiautopia -- 18 Kasım 2008; 20:41:32 >
-
öncelikle çok teşekkür ederim benim laptop um yok olsaydı zaten bakardım ben laptopları güneş pili ile çalıştıracak bir sistem yapacağım bunun için araştırıyordum :D tekrar teşekkürler çok yardımcı oldunuz -
İNANIN YANLIŞ ALAMANIZ iÇİN SÖLEMEDİM laptopların genelde altında yazıyoda kabacabelirtmiş gibi oldu....kolay gelsin... -
yo yo yanlış anlamadım merak etmeyin -
gerekli ekipmanlar 18v 5500ma lik 100w solar güneş paneli 580 usd+kdv
60 amper civarı akü
akü şarj ekipmanı
220v inverter
teknik bilgi birazda kablo
bence gereksiz heleki kış sezonuna girdiğini farzedersek güneşin daha az göründüğünü solar panelin daha az elektrik ürettiğini düşünürsek pek faydalı değil yaz dönemindede solar paneli korumaya almanız gerekmekte aşırı ısı nedeni ile çatlayabilmeytedir
neyse kaba taslak fiyat verirsek dolar kurunu 1700 den farzedelim
580usd x %18=684 usd
684 usd x 1700=1162 ytl artı bunun kargo ücreti ve montaj işi var bunları saymıyorum
60 amper akü ortalama 100-120 ytl arası 100 ytl diyelim
akü şarj ünitesi 220v değil dikkat ederim ortalama 100 ytl civarı
220v inverter 100-150 civarı watajına göre
teknik bilgi paha biçilemez
kabloları da saymazsak 1462 ytl ye mal oluyor astarı ile birlikte 1500 ytl yi bulur ki bence gereksiz bir düşünce bir iki yıl sonra aküyü yenilemen gerekecek ekstra masrafa gireceksiniz yaz döneminde ışık şiddetini düşürüp solar paneli korumaya almak için özel film gerekecek buda bir masraf gerisini siz düşünün.
bir ara forumda bir arkadaş yıldırımı depolayıp kullanmayı düşünüyorduda aklıma geldikçe hala gülüyorum bir yıldırımdaki elektrik ve akım ne kadar ki 100v mu 100000v mu hayır hiç biri değil ilgilenen araştırabilr bence
valla en iyisi bazen çiftçi olmak diyorum neden derseniz büyük baş hayvanlarınız var ise bunların afedersiniz kaka diyim dışkılarını bir hücrede 20-25derece sıcaklıkta su ile mayalandırırsanız tamamen temiz ve kokusuz olan metan gazı üretilebilmekte bir çok yerde bu uygulama yapılmaktadır.evinin bütün doğal demek artık abes olur doğal+doğal gazını bu şekilde sağlayan hatta ısınmasını da bu şekilde gerçekleştirenler var :)
sözün bittiği yere geldim konu biraz değil baya bi saptı sanırım çenem düştü herhal
iyi günler sağlıcakla kalın
-
sezer yine son noktayı koymuş dediği herşeye katılıyorm bir iki şey eklemek istiyorum mesela 24vluk bir güneş paneli kullanıp bunu bi çeviriciyle 19 volta düşürebilirsiniz ki 12-220 inverterden çok daha kazançlı olacaktır -bence- inverter devrelerinde -kendi deneyimim teorik olarak yanlış olabilir- verim çok düşük bence 12-220-19v gibi bir yol gereksiz diye düşünüyorum
iyi forumlar... -
arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim sayenizde cok şey öğrendim ancak bu sistem benim istediğim özelliklerde olmadı ben güneş paneli direk laptop a takmayı planlıyotdum ancak bunun imkansız olduğunu görünce vazgeçtim yinede çok çok teşekkür ederim sayenizde cok şey öğrenmiş oldum
iyi forumlar -
notebook un bataryası sağlamsa sadece bir devre ile solar paneli yeterli gelecektir güneş paneli işe notebook bataryasını şarj edersin ama benim diğer olasılıkları yazmamın nedeni var olaki hava kapalı güneş yok yada kış dönemindeyiz güneşten yararlanma oranı az bunun için akü takviyesi gerekli
sisteme invertör eklememin nedeni 220 ile çalışan küçük eşyalarıda çalıştırabilmeniz içindi -
ben tamamlayamamıştım sezer abi sağolasın ....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X