Şimdi Ara

Laptop Bataryası Garantiye Dahil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 10 ay önce aldığım laptop un bataryası resmen öldü
    10 15dk dan daha fazla götürmüyo. Takılıyken de batarya şarj olmuyor, lütfen değiştiriniz diye uyarı veriyo
    ama sürekli masaüstü kullandığım için daha önceden fark etmemiştim
    şimdi mobil olarak kullanmam gerekebilio ve garantiye götürmeyi düşünüyorum
    ama önce sizden bi bilgi alayım dedim
    laptop imzamda

• bataryalarda 2 yıl garantilidir
  • Sevgili dostlar;

1 yıl önce aldığım LG netbook un bataryası son zamanlarda zayıfladığı için garanti kapsamında tecpro adlı yetkili servise gönderdim ve şöyle bir cevap aldım

Fiyat teklifi dosyası ile daha önce de tarafınıza bildirdiğimiz gibi,

HARDDİSK GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİŞTİRİLECEKTİR.BATARYA STANDBY SÜRESİ KISA OLDUĞUNDAN DOLAYI BATARYA FİYATI GEÇİLMİŞTİR.(313,00 TL)

PİL YIPRANAN BİR ÜRÜNDÜR VE DOLAYISIYLA KULLANDIKÇA KULLANIM ÖMRÜ KISALIR.PİLİN ÇALIŞMA SÜRESİ DE buNA GÖRE KISALABİLİR.MEVCUT DURUMDA PİLİNİZ SAĞLAMDIR FAKAT KULLANIMA BAĞLI OLARAK KULLANIM SÜRESİ AZALMIŞTIR.
    Talebiniz üzerine tarafınıza gerekli tüm açıklamalar iletilmiştir , antetli kağıt üzerinden bildirimler sadece resmi kurumlara yapılmaktadır.

bilgilerinize sunarız.

Tecpro Bilgi Teknolojileri

ve bataryaların garanti süresinin 6 ay olduğu bilgisini verdiler, ancak ürünü ilk alırken garanti şartlarında bu durumun belirtilmediği için konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşımayı düşünüyorum

Konu ile ilgili düşünlerinizi alabilirmiyim?

• kesinlikle ve kesinlikle böyle bir uygulama yok..sanayi ve ticaret bakanlığı mevzuatına göre bu ürünler için bakanlıkça belirlenen garanti süresi 2 yıldır.konuyla ilgili "hatipoğlu" nickli bir arkadaşımız yasal sürece başvurdu ve kazandı.hatta ben size kendisinin ilgili konu linkinide vereyim inceleyin;

hiç çekinmeden bu sürecin üzerine gidin.bende bilgim dahilinde destek vermeye hazırım.

ekleme:bakanlığın mevzuat sayfasına ulaştım ilgili linki paylaşıyorum;

https://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=1460

bu link içinde "8-1.8 Şarj cihazları, bataryalar ve benzerleri" karşısına bakarsanız belirlenen garanti süresinin 2 yıl olduğunu görebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkür ederim bilgileriniz iiçin,

gerekli bilgileri servise gönderdim,

umarım değiştirirler, aksi takdirde tüketici hakem heyetine başvuracağım,
  • bataryanızı değiştirdilermi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursam

bataryanızı değiştirdilermi acaba

hocam ben batarya degısımı gerceklestırdım, garantı suremın 1 ay bıtmesıne yakın sorgusuz sualsız degıstıler. marka lg a510
  • Bazı markalarda batarya garantisi 6 ay - 1 yıl oluyor , servisi arayıp bilgi almak en mantıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babtheerkin

Bazı markalarda batarya garantisi 6 ay - 1 yıl oluyor , servisi arayıp bilgi almak en mantıklısı.

hocam belgesınde ne yazarsa yazsın 2 senedır. Bunu hıcbır fırma 6 ay dıye ıddıa edemez, sonucta cok basıt hukukı yollardan cok basıt sonuclarla haklılık ortaya cıkıyor.
    bu arada ben hem lg de hem asus da garantı suresının bır ay bıtmesıne kala batarya degısımı gerceklestırdım.
  • Ben kısaca özetlemek istemiştim ama merak edenler için ekleyeyim . Bu pil meselesinin Türkiye ' deki algısı çok farklı . Çok büyük bir hukuki boşluğu var ve bu Tüketici Hakları Hakem Heyeti ile çözülebilecek birşey değil . Normalde bir laptop un garantisi 2 yılken Toshiba,Acer,Dell,Sony gibi markalar (bunlar sadece benim bildiklerim) garanti belgelerine özel maddeler ekleyerek pil garantisini 6ay veya 1 yılla sınırlıyorlar. Bunuda dayandırabildikleri çok enteresan bir nokta var ki oda Sanayi Bakanlığına göre bu piller notebook parçası değil sarf malzemesi olarak kayıtlı Türkiyede . Yani herhangi bir telefon pili , notebook pili , mp3 player pili sarf malzemesi olarak kayıt altına alınıyor . Piline 2 yıl garanti vermeyecek bir markayı hukuki olarak dize getirmek için o pilin 20 katı masraf ve birkaç yıla ihtiyacınız var çünki emsal dava yok bu işte malesef . Ama 2 yıl garanti verenlerde var mesela Asus veriyormuş bende yeni öğrendim ama bunu verme sebepleri de çeşitli olabilir mesela cihazda bir besleme arızası varsa o zaman pilin sorumluluğuda servise kalıyor değişmek zorunda oluyorlar.

Herhangi bir Toshiba sahibi bir arkadaş eğer bunu okuyorsa gidip garanti belgesini kontrol etsin orada pille ilgili özel maddeyi ve 6 aylık garantiyi görebilir , bu pisliği yapan markaların öncülüğü Toshiba 'da

• hocam bence yanlıs bılıyorsunuz ve uygulamadan pek bır haber olmadıgınızı dusunuyorum. Adam orada ne yazarsa yazsın tıcaret ve sanayı bakanlıgının hukumlerı acıktır, Soyle ınternet dunyasında bıraz bakarsanız her markanın batarya konusunda 2 yıl ıcınde degısım yaptıgını gorursunuz. Servıslerın sacma sapan tutumlarına, cıkan servıs raporu ıle tuketıcı mahkemelerınden kısa surede cevap alan cok adam var.
  • Merak edenler için bilgi veriyorum neden inatlaştığını da anlayabilmiş değilim . Bu pil meselesi yeni birşey değil bu iş yıllardır böyle kalkıpta bilmiyorsunuz demek abes bir durum . Siz değişim yapabildiniz diye bu iş kesin böyle diye birşey yok işte arkadaşım , farazi konuşmanın genel geçer cümlelerle yaklaşmanın da bir luzumu yok bilginin detayını sebebini veren benim ama inatla yok o öyle değil diyen sizsiniz evet açık sanayi bakanlığı kayıtları pil malesef sarf malzemesi olarak kayıtlı . Meraklanıp inceleyenler alın google a laptop pili 6ay yazdım linkten bakın , birsürü forumda mağdur olan birsürü insan var ;
    www.google.com.tr
    laptop pil garantisi 6ay - Google'da Ara
    https://www.google.com.tr/search?q=laptop+pil+garantisi+6ay
    Uğraşırsınız alırsınız garanti kapsamında pilinizi tamam orası ayrı birşey ama bu işin Türkiyede düzeni bu . Pil gibi birsürü şey var sarf malzemesi olarak gösterilen hukuki bir boşluk var diyorum hala bilmiyorsunuz demenin alemi nedir ?

Marka verip diyorum ki gidip garanti belgesini inceleyin bunu görürsünüz diye , yani böyle sıkıntılı bir durum var değişim yapmak isteyenler bunu bilerek hareket etsinler Lg ve Asus hiçbirşey demeden değişmiş olabilir , çok net söylüyorum benim ömrüm donanımla geçiyor eğer üstüste 2 markada da bu değişimi yapabildiyseniz oturup şükredin okuyun üfleyin o derece şanslı birisiniz haberiniz yok , gidip biryerlere sadaka verin Sorun yaşayanları görmek içinde lütfen verdiğim google linkine bir bakın , prosedürün nasıl işlediğini göstermek için yazıyorum başından beri kimseye yok kardeşim alamazsın geçmiş olsun gibi saçma birşey demiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 27 Şubat 2013; 11:04:55 >

• bataryası laptobun içine gömülülerde garantisi ne kadar oluyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.