Şimdi Ara

Laptop Battaryasi Canlandirma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Toshiba Sat. A10 model laptop mevcut, fakat pili 5 dakka dayaniyor. Tekrar hucrelerini canlandirma mumkunmudur?

• pek denemedim ama cep telefonu bataryalarına direk 220 vurunca işe yarıyo bide soğukta bekletince ama pek fazla ömrünün uzayacağını zannetmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Selamlar arkadaslar.
    Toshiba Sat. A10 model laptop mevcut, fakat pili 5 dakka dayaniyor. Tekrar hucrelerini canlandirma mumkunmudur?

Ben bugüne kadar işe yarar bir işlem duymadım,bilmiyorum...

Elle tutulur bir şey kaydedersen bana da anlat elimde 10 'dan fazla çeşitli marka batarya var....

Laptop Battaryasi Canlandirma?
  • Fanlara bagladim tamamen descharge olsun die.. 220 den korkarim, bataryalar biraz ttehlikeli.cami filan kirar. NEyse saolun.
  • Arkadaşım daha önce telefon bataryasında denemiştim ve ömrünü yüzde 200 artırmayı başarmıştım ancak aynı artış sende sağlansa 15 dk. oluyor :D Ztn ilk günkü haline getirmen ya da yaklaşman imkansız ama yine de belki biraz uzatma şansın olabilir. Herneyse ben sana yordamı anlatayım.
    Bataryanın iki kutbuna bakır tel bağlamış ve 2 güne yakın öyle bekletmiştim. Tamamene biraz yakın decharge etmen için sadece iletken ve uzun olmayan bir kablo kullanman fan kullanmandan daha iyidir kanaatimce. Akım geçiyormu diye de avometre ile de ölçümümü yapmış ve az da olsa akım olduğunu bu akımın giderek düştüğünü gözlemlemiştim. Biraz daha sabredemedim ve 2. gne doğru bataryayı aldım. Sonra tekrar ilk alındığında yapıldığı gibi 15 saat şarj ettim tekrar boşalttım (Normal şekilde cihaza takılı biçimde) ardından bir 15 saat daha şarja taktım tekrar boşalttım. Ve son kez 8 saat şarja takılı tuttum ve boşalttım. Bunların hepsini ard arda yapmıştım ve sonuç telefonunum bataryası bu işlemleri yapmadan önce 8 saat sivarı giderken bu işlemlerden sonra 24 saati geçmeye başladı.

Kişisel görüşüm bataryayı tamamen decharge etmeden önce bir kaç gün derin dondurucu da bekletmek ve decharge olayının süresini uzatabildiğince uzatmak ardından da ilk 15 saatlik şarjı ard arda bir kereden daha fazla yapmak batarya için daha hayırlısı olur.

Ancak bu işleri kimyacılara sormak lasım onlar daha iyisini bilirler benimki sadece bir tecrübeye dayalı belki aslı astarı olmayan bir çözüm yolu :D

• quote:

Orjinalden alıntı: kcetinkaya

Arkadaşım daha önce telefon bataryasında denemiştim ve ömrünü yüzde 200 artırmayı başarmıştım ancak aynı artış sende sağlansa 15 dk. oluyor :D Ztn ilk günkü haline getirmen ya da yaklaşman imkansız ama yine de belki biraz uzatma şansın olabilir. Herneyse ben sana yordamı anlatayım.
    Bataryanın iki kutbuna bakır tel bağlamış ve 2 güne yakın öyle bekletmiştim. Tamamene biraz yakın decharge etmen için sadece iletken ve uzun olmayan bir kablo kullanman fan kullanmandan daha iyidir kanaatimce. Akım geçiyormu diye de avometre ile de ölçümümü yapmış ve az da olsa akım olduğunu bu akımın giderek düştüğünü gözlemlemiştim. Biraz daha sabredemedim ve 2. gne doğru bataryayı aldım. Sonra tekrar ilk alındığında yapıldığı gibi 15 saat şarj ettim tekrar boşalttım (Normal şekilde cihaza takılı biçimde) ardından bir 15 saat daha şarja taktım tekrar boşalttım. Ve son kez 8 saat şarja takılı tuttum ve boşalttım. Bunların hepsini ard arda yapmıştım ve sonuç telefonunum bataryası bu işlemleri yapmadan önce 8 saat sivarı giderken bu işlemlerden sonra 24 saati geçmeye başladı.

Kişisel görüşüm bataryayı tamamen decharge etmeden önce bir kaç gün derin dondurucu da bekletmek ve decharge olayının süresini uzatabildiğince uzatmak ardından da ilk 15 saatlik şarjı ard arda bir kereden daha fazla yapmak batarya için daha hayırlısı olur.

Ancak bu işleri kimyacılara sormak lasım onlar daha iyisini bilirler benimki sadece bir tecrübeye dayalı belki aslı astarı olmayan bir çözüm yolu :D

Senin yaptığın işlem "deep discharge" olarak geçer ve TÜM pil türlerinde ömüre DİREKT olarak kötü yönde etkilidir. HİÇ BİR bataryayı SONUNA kadar deşarj etmeyiniz. Sondan kastım cell gerilimlerinin altına inmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 3 Temmuz 2007; 3:09:14 >

• lit-ion bataryalardaki bir teknik var bu cep telefonlarında % 100 işe yarıyor..zaten kaybedecek bataryanda yok

-bataryayı önce tam bi doldur

-sonra streçe sarıp nem geçmeyecek şekilde buzluğa koy 2 saat beklet

-sonra enaz 12 saat şarjda beklet

soğuk bataryada şok etkisi yapıp akımı düzeltiyor deniyor..

dene bakalım sonucuda yazarsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    psp'nin ekrani kirilmis
    17 yıl önce açıldı
    Laptop onerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nKEEPr

lit-ion bataryalardaki bir teknik var bu cep telefonlarında % 100 işe yarıyor..zaten kaybedecek bataryanda yok

sağol arkadaşım denedim ve olumlu sonuç aldım yanlız şu şekilde deneyebildim ; tam dolu iken ilk gün 45 dakika kadar buzlukta beklettim sonra batayayı taktım ilk etapta pc açılmadı 10 dakika kadar sonra açıldı şarja bağladığımda ise % 100 oldugundan şarj olmadı , bende need for speed ı açtım yüklendim bitirdim hee bu arada bendeki bataryada %100 den hızla düşme oluyor ( normal kullanımda )ve %40 larda kapanıyordu laptop , tekrar açınca %7 ye kadar hızlı bir düşme oluyor ve 20_30 dakika gidiyordu ( normal internet kullanımında ) 1 . şoklamadan sonra süre 50 dakikalara kadar uzadı , bu sabah tekrar bataryayı streçe sardım ve 1.5-2 saat kadar beklettim , bu sefer %40 lardaki kapanma olayı düzediği gibi normal internet kullanımında süre 1 saat 50 dakikalara kadar çıktı ve az önce yine biritdim oyun açıp yüklenip ; şimdi şarjda bekliyor tam dolana kadar ama büyük bir fark elde ettim

ayrıca teşekkürler
    bilgi için ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentv -- 19 Haziran 2013; 14:42:22 >

• dentv kullanıcısına yanıt
    Şoklama doğru bir yöntem değil kısa sürede elinde kalır.
  • verimli olmayınca yapacak birşey yoktu ;kalabilme ihtimalinide göz önünde bulundurup denedim ilerleyen zamanda durumu belirten mesaj yazarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentv

verimli olmayınca yapacak birşey yoktu ;kalabilme ihtimalinide göz önünde bulundurup denedim ilerleyen zamanda durumu belirten mesaj yazarım :)

Bataryanın durumu ne halde; şoklamanın faydası sürüyor mu, batarya çalışmaya devam ediyor mu?
  • o tarihten beri ilk şoklandığı gibi değil ama ilk durumundan iyi şu anda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nKEEPr

lit-ion bataryalardaki bir teknik var bu cep telefonlarında % 100 işe yarıyor..zaten kaybedecek bataryanda yok

sağol arkadaşım denedim ve olumlu sonuç aldım yanlız şu şekilde deneyebildim ; tam dolu iken ilk gün 45 dakika kadar buzlukta beklettim sonra batayayı taktım ilk etapta pc açılmadı 10 dakika kadar sonra açıldı şarja bağladığımda ise % 100 oldugundan şarj olmadı , bende need for speed ı açtım yüklendim bitirdim hee bu arada bendeki bataryada %100 den hızla düşme oluyor ( normal kullanımda )ve %40 larda kapanıyordu laptop , tekrar açınca %7 ye kadar hızlı bir düşme oluyor ve 20_30 dakika gidiyordu ( normal internet kullanımında ) 1 . şoklamadan sonra süre 50 dakikalara kadar uzadı , bu sabah tekrar bataryayı streçe sardım ve 1.5-2 saat kadar beklettim , bu sefer %40 lardaki kapanma olayı düzediği gibi normal internet kullanımında süre 1 saat 50 dakikalara kadar çıktı ve az önce yine biritdim oyun açıp yüklenip ; şimdi şarjda bekliyor tam dolana kadar ama büyük bir fark elde ettim

ayrıca teşekkürler
    bilgi için ..

Alıntıları Göster
    Hocam LG G4 bataryası içinde uygulanır mı bu yöntem çünkü 2 saatte biter oldu
    Yoksa buzlukta bekletme soğuk bataryaya zarar verdiği yazılmış kötü mü etkiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• davetsiz07 kullanıcısına yanıt
    2 saatte bitiyorsa deneyin bence
  • quote:

2 saatte bitiyorsa deneyin bence
    Hocam ilk tam dolu iken 2 sa buzlukta beklettikten sonra alınca şarjı bitirip yani kullanıp mı 12 sa dolduracağız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.