Şimdi Ara

Laptop bios pili çıkartılırsa ayarlar sıfırlanırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Toshiba Satellite C855-18G model dizüstü bilgisayarım var. Ve ekran çalışmıyor. Technopat'ta konu açtım :https://www.technopat.net/sosyal/konu/toshiba-satellite-c855-18g-açılmama-sorunu.171492/ ve orda birisi bios pilini çıkartıp 10 dk bekle dedi. Bende çıkartırsam bios ayarları sıfırlanır ve durum şimdikinden daha kötü olmaz mı dedim ve hayır sıfırlanmaz dedi sizde katılıyor musunuz eğer sizde böyle düşünüyorsanız pili çıkartacağım.

• Bios pili varsa ulaşabilececeğin bir şekilde, çıakrmak problem olmaz.
    Sadece bios ayarlarını sıfırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toretto310

Merhaba arkadaşlar Toshiba Satellite C855-18G model dizüstü bilgisayarım var. Ve ekran çalışmıyor. Technopat'ta konu açtım :https://www.technopat.net/sosyal/konu/toshiba-satellite-c855-18g-açılmama-sorunu.171492/ ve orda birisi bios pilini çıkartıp 10 dk bekle dedi. Bende çıkartırsam bios ayarları sıfırlanır ve durum şimdikinden daha kötü olmaz mı dedim ve hayır sıfırlanmaz dedi sizde katılıyor musunuz eğer sizde böyle düşünüyorsanız pili çıkartacağım.

Bios pili çıkarmak normal masaüstü bilgisayarlara göre laptoplarda kimi zaman işe yaramıyor.... Çünkü laptop üzerindeki bios hafızası masaüstü anakartlar gibi tek çip üzerinde değil, yedek cip üzerinde yazılı (modül çip)... Ama bu söylediğim bazı modellerde geçerlidir....

Normalde eski dizüstü bilgisayarlarda bios pili soketli olabiliyor (dell, hp gibi), bazı modellerde de kablo ile lehimlidir. Ancak yeni çıkan laptoplarda genelde bios pili yok... EPROM Çipi üzene yazılıyor... EPROm çipini USB belleklerdeki cipler gibi düşünün... Bilgisayardan çıkarsanız bile bilgi asla silinmiyor...

Bu yüzden Bios pili çıkarmanız Biosu sıfırlayacağı anlamını taşımaz... Ancak deneyebilirsiniz...

NOT: Bios pilini çıkarmanız sebebi ekran çalışmıyor yazmışsınız... Eğer bios da bir oynama yaptıkdan sonra ekran çalışmıyorsa o zaman uygulanabilir. Yoksa biosda bir işlem yapılmamışken birden böyle bir hata verdiyse donanımsal sorun olma ihtimali muhtemelendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 13 Mart 2015; 17:17:23 >

• BIOS ayarları ile uğraşmadım. İçini açtığım zaman soğutucuda toz öbekleri gördüm bunlar fanın rahat dönmesini engelliyordu. Bence sorun grafik işlemcinin aşırı ısınıp lehimlerinde bozulmaya yol açması. Sorunu grafik işlemciyi tekrar lehimleri eriyene kadar ısıtırsam sorun sizce düzelir mi?
  • quote:

BIOS ayarları ile uğraşmadım. İçini açtığım zaman soğutucuda toz öbekleri gördüm bunlar fanın rahat dönmesini engelliyordu. Bence sorun grafik işlemcinin aşırı ısınıp lehimlerinde bozulmaya yol açması. Sorunu grafik işlemciyi tekrar lehimleri eriyene kadar ısıtırsam sorun sizce düzelir mi?

Isıtma işlemi için Sıcak hava üfleyen tabanca (Styner) olması gerek. Saç kurutma makinesi işe yaramaz.

Ayrıca belki bağlantı soketlerinden birisi çıkmış olabilir. Ekran soketi gibi... Önce tüm soketlerin yerinde ve düzgün olduğunu kontrol ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 13 Mart 2015; 17:29:16 >
  • Bu işin saç kurutma makinesi ile olmayacağını biliyorum zaten. Ayrıca ekran soketlerinde sorun olsa harici monitör bağladığımda çalışması lazımdı.
  • quote:

Bu işin saç kurutma makinesi ile olmayacağını biliyorum zaten. Ayrıca ekran soketlerinde sorun olsa harici monitör bağladığımda çalışması lazımdı.

Ben nedenleri yazıyorum....

Bakın yanlış yapıyorsunuz yada bilmiyorsunuz gibi söylemiyorum... Olabilecek olayları anlatıyorum.. bakın ben bu elektronik tamir işlerinde resmi kurumda çalışıyorum bazen dikkat eksikliği bazen dalgınlık ben bile hata yaptığım olabiliyor... İşlemciyi takınca onu sıkıştırma vidasını sıkmadığım için 2 saat arızanın nereden olabileceğini bakmış biriyim... Basit bir hata ama olabiliyor... İş stresi, dalgınlık, dikkatsizlik vs... durumları yaşayabiliyoruz...

Tüm adımları tek tek kontrol edip, Grafik işlemcisini ısıtmayı yapmanızı tavsiye ederim... Ayrıca Kuzey köprüsü de oynamış olabilir. (Genellikle toucpad altında olan ve ısınan yerdeki cipset.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.