Şimdi Ara

Laptop Cayır Cayır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen yaz işyerine acer aspire 5739g aldım , sonra okul için şehri terk ettim ki 2-3 hafta geçti aradılar bu bilgisyar durup dururken kapanıyor niye ?

Hayda dedim yeni bilgisayar nasıl olur dedim sonra internette aratırdım bide ne göriyim acer hatalı üretim serisi içinde yani mühendislik yanlış fan direk işlemciyi soğutmuyo ..

şimdi arkadaşlar bilenlerden bi yardım isticem ..

pc masa üstündeyken 55 derece görünüyor işlemci ( ölçüm core temp )

pc wow bile açsam 10 dk içinde pc kendini kapatıyor ama garip olan pc işlemcisi kendisini 85 derecede kapatması

prima stabil deniyim dedim 3 dk pc direk kapattı kendisini şimdi arkadaşlar elimde fason üretilmiş bir laptop var ve mühendislik hatası taşıyor

Deneyen arkadaşlardan yardım isticem pc açıp termal macun ayda bir yenilemek işime yarıcakmı ? sizce

yada sağlam bir soğutucu kullansam daha mı mantıklı

pc oyun oynanması önemli değil iş yeri bilgisayarı zaten ama catia ve autocat yüklü olması pc zora düşürüyor

kapanma sorununu nasıl çözücem arkadaşlar bi yöntem anlatın bana bu böyle devam etmez .. masaüstü olsa hemen çözerim :D ama laptop daha önce hiç açmadım nasıl olcak nasıl yapcam bilen arkadaşlar bir yardım etsin ...

• Mühendisklik hatası taşıyorsa direk servisin onu halletmesi gerekir (kendi servisi ) Veya birebir değiştirmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 9 Temmuz 2011; 11:23:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Mühendisklik hatası taşıyorsa direk servisin onu halletmesi gerekir (kendi servisi ) Veya birebir değiştirmesi gerekir.

adamlar kabul etmiyor mühendislik hatası olduğunu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberche

quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Mühendisklik hatası taşıyorsa direk servisin onu halletmesi gerekir (kendi servisi ) Veya birebir değiştirmesi gerekir.

adamlar kabul etmiyor mühendislik hatası olduğunu :D

O zaman içini açıp temizleyin bilmiyorsanız servise verin temizlesinler. Termal macun da sürdürün. Altına da zalmanın 100 tl üstü soğutucusunu alın başka çare yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 9 Temmuz 2011; 11:35:45 >
  • Yeni nesil bilgisayarlar belli bir ısıya geldiği zaman kendini güvenlik açısından kapatıyor.Yapılacak pek bişey yok.Fanı temizle,BIOS güncelle ve bir soğutucu al ;)
  • yaaa dostum yeni nesil pc lerle alakası yok yaa ... ben zaten masaüstünden şaşmam ama geçen bir arkadaşımın toshibası sıkıntıylıydı bakmaya gittim pc core temp 99 derecede kendini kapatmıyor bu acer denilen makina 85 de kapatıyor anlamış değilim

ayrıca laptop alıcak olanlar varsa asla ama asla bu saçma ürünlerden almasın varsa yoksa toshiba ya da lenovo (ibm) daha sağlamı yok ..

açıcam birazdan laptopu :d fanı temizlicem termal macun kullanıcam .. olmassa da yapıcak bişe yok paramızla rezil olmaya devam
  • büyük ihtimal soğutucu plaka işlemcinin üzerine tam basmıyordur o yüzdende soğutamıyordur.İçini açıp baksanız daha iyi olur boşluk fln var mı bi bakın eğer dediğim şekilde ise soğutucu ve işlemci arasına küçük bi bakır plaka koyarak verim elde edebilirsiniz

şu konuda inceleyeblirsin yine tavsiyem aynı şekildeydi ve olumlu sonuç alındı
    http://forum.donanimhaber.com/m_49455697/mpage_1/f_/key_bakir%2Cplaka//tm.htm#49550479

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 9 Temmuz 2011; 13:42:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberche

Arkadaşlar geçen yaz işyerine acer aspire 5739g aldım , sonra okul için şehri terk ettim ki 2-3 hafta geçti aradılar bu bilgisyar durup dururken kapanıyor niye ?

Hayda dedim yeni bilgisayar nasıl olur dedim sonra internette aratırdım bide ne göriyim acer hatalı üretim serisi içinde yani mühendislik yanlış fan direk işlemciyi soğutmuyo ..

şimdi arkadaşlar bilenlerden bi yardım isticem ..

pc masa üstündeyken 55 derece görünüyor işlemci ( ölçüm core temp )

pc wow bile açsam 10 dk içinde pc kendini kapatıyor ama garip olan pc işlemcisi kendisini 85 derecede kapatması

prima stabil deniyim dedim 3 dk pc direk kapattı kendisini şimdi arkadaşlar elimde fason üretilmiş bir laptop var ve mühendislik hatası taşıyor

Deneyen arkadaşlardan yardım isticem pc açıp termal macun ayda bir yenilemek işime yarıcakmı ? sizce

yada sağlam bir soğutucu kullansam daha mı mantıklı

pc oyun oynanması önemli değil iş yeri bilgisayarı zaten ama catia ve autocat yüklü olması pc zora düşürüyor

kapanma sorununu nasıl çözücem arkadaşlar bi yöntem anlatın bana bu böyle devam etmez .. masaüstü olsa hemen çözerim :D ama laptop daha önce hiç açmadım nasıl olcak nasıl yapcam bilen arkadaşlar bir yardım etsin ...

soğutucunun pek fazla etki edeceğini zannetmiyorum.

• 85te kapatmasa daha kötü sorunlar oluşur zaten , soğutucu ile 70-75 civarlarına çekebilirsiniz sıcaklığı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.