Şimdi Ara

laptop çok ısınmaktan kapanıyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi pc oyuna girdikten 1 dk sonra kapanıyor. oyun da ahım şahım bi oyun değil ets2 ve bu gibi küçük oyunlar. ekran kartım ati mobility radeon hd 4650. sıcaklık değerlerini verdim 110 C de kapanıyor. soğutucu kullanmıyorum. hp pavilion dv6 pc im. yardımlarını bekliyorum.
     laptop çok ısınmaktan kapanıyor yardım!

• Yıllar içinde biriken tozlar laptopun soğumasını engelliyordur. Laptopunuzun 2 yıldan eski ise içini açıp temizleyin. Termal macunu değiştirmeniz de gerekebilir. Elinizden geliyorsa kendiniz yapın, yoksa tamirciye götürün. Kendiniz yapacaksanız youtube'da "disassembly" videoları vardır, önce onları izleyin.
  • fanı nı yeni temizledim termal macun da sürdürdüm ustasına ama yine aynı. demek istediğim ekran kartının performansını sınırlayamaz mıyız? daha az performans versin ama ısınmasın, yani 30 fps de idare eder bence oyunlarda
  • Yasin042 kullanıcısına yanıt
    Normal koşullarda bilgisayarın ısınarak kapanması imkansızdır, hele ki macun yenilendi ve heatsink temizlendiyse. Bilgisayarın birden bire fazladan ısı üretmeye başlaması da mümkün değil. Sorun soğutma sisteminde olmalı. Ya aluminyum yaprakların arası tıkalı, ya termal macun kötü sürüldü ve yeterli temas yok ya da fanınız düzgün çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 11 Nisan 2016; 4:36:34 >
  • Fanı düzgünce temizleyip termal macun yenilense sonuç böyle olmaz. Siz birşeyi yanlış veya eksik yapmışsınızdır.
  • Yasin042 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların dediği gibi düzgün yapılan temizlik işlerinde pc bu kadar ısınmaz.Nadiren de olsa,soğutucu bloktaki kırılma/eğilme/bükülme sıcaklığın tam olarak emilmesini engeller.
  • Kardeşim ben sana hemen sebebini söyleyeyim. Bende de DELL'in aynı ekran kartı sanıyorsam bulunduran bir laptop u vardı. Şahsen asla laptop kullanmam. 3 yıl önce askere gitmeden önce masaüstü pc nin ekran kartını değeri düşmesin param cebimde kalsın diyerek satmıştım. Askerden geldikten sonra da peder beyin bı laptopunu kullanmak mecburiyetinde kaldım. Laptopu buzdolabı içinde çalıştırarak bios a giriyordum ve ona rağmen ateş alıyordu resmen kapanıyordu. Format atarken defalarca kapandı format atamadım. Format attım pc açılırken bios ekranında sürekli kapandı. Zamanla o da geçti ve normal masaüstünde iken kapanmaya başladı. Oyun kesinlikle oynamıyordum. En son film izlerken mavi ekran çıktı ve renkler birbirine girdi.

Sonuç ne? Ekran kartı yandı. Defalarca kez basınçlı hava ile temizledim fanı ve soğutucu blok yapraklarını en az 30 kez thermal macun değiştirdim. Hiç birisi ısınmasını engelleyemedi. Sana tavsiyem o Laptop dan hiç hayır bekleme. Gidici. Ekran kartı işlemcisi bitmiş ve yüksel voltaj çekiyor sanırsam. Benim düşüncem bu en azından. Başıma gelen olaydan esinlenerek bunu düşünüyorum. Açıyordum bios a giriyordum ve orda bile kapanıyordu ısınıp. Gerisini sen düşün hocam.

Bu arada işlemci Intel i5 ve laptop da sanırım 4 ya da 5 senelik tam olarak süresini bilmiyorum. 4 GB Rami vardı tek bildiğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirhancakir -- 16 Nisan 2016; 20:30:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony Vaio SVP 13A Serisi ise yardımcı olabilirim teknik servis 600TL fiyat çekince yurtdışından cihazın fanını getirttim.
  • Bizim pc vardı sony vaio oda dediğin gibi çok ısınıyordu yani pes 2013 oynuyordum çok ısınıyordu kapanıyodu maçın ortasında
    http://www.hepsiburada.com/flaxes-fn-3255-7-17-usb-led-li-sessiz-cift-fanli-notebook-sogutucu-pm-bs43073 sonra bu soğutucuyu aldım
    1.5 yıl kullandım ve inanırmısın bilmem 1.5 yıl boyunca pc bidaha ısıdan dolayı kapanmadı , daha sonra proje ödevi için soğutucunun fanlarını söktüm şuan masaüstü kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.