Şimdi Ara

Laptop da GPS kullanımı Yrd lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz laptop umuzda kullanmak üzere gps istiyoruz..Garmin in sanırım bi parçasını alıp GPS i laptopda kullanabiliyormuşuz..Bilen warsa yrdımcı olabilirmi ne almam gerekiyor?Kapsamlı bir türkiye haritası ile birlikte Aynı Navigasyon cihazları gibi laptop da nasıl bir sistem kullanabiliriz?

• yardımcı olabırlıısm hocam sana pm at bana
  • Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok seviniriz
  • ben kullanıyorum cok basarılı hemnde
  • quote:

Orjinalden alıntı: theunforgettable

ben kullanıyorum cok basarılı hemnde

Nasıl olduğunu anlatırsan çok sevinirim bende bu şekilde kullanmak istiyorum yardımlarını bekliyorum
  • igo 8 programını forumda bulabılrıısnız daha sonra guncel haritaları da indirip dosya ıcıne attımı iş bitmiştir takılırsanız pmden ulaşın
  • Arkadaşlar

Hangi GPS ürünü gereklidir. Hangi parçayı Laptop'a takıyoruz yada takmıyoruz. Tüm işlemleri bilen arkadaşlar niye PM'den paylaşıyor. Burdan paylaşılsın ki ilgilenen arkadaşlar faydalansın.
  • herhangibi harici bır gps olabılir bluetooh ile bağlantı yapıosun daha sonra uyduları bulmasını beklıosun hangi programı kulanıosun ??
  • Bunun birkaç yolu var:
    1- Dizüstü bilgisayarınızda sanal PPC yaratıp, buna navigasyon programını yükleyip gps cihazı ile kullanmak,
    2- Dizüstü bilgisayarınızda çalışacak navigasyon yazılımı(Destinator'ün böyle bir yazılımı var) ile beraber gps cihazı kullanmak.(İster bluetooh'lu ister, com port bağlantılı. Bu özellik kullandığınız navigasyon yazılımı ile ilgilidir. Yeni yazılımların çoğu iki özelliğide tanır.)
  • Böyle bir yazılım bende de mevcut ve çok başarılı bir şekilde kullanıyorum (Windows XP Home ile). GPS Receiver olarak Holux M-1000, Royaltek RBT-2100 veya Emtac benzeri BT ile veri gönderen bir GPS alıcısı kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carnetmsk

Böyle bir yazılım bende de mevcut ve çok başarılı bir şekilde kullanıyorum (Windows XP Home ile). GPS Receiver olarak Holux M-1000, Royaltek RBT-2100 veya Emtac benzeri BT ile veri gönderen bir GPS alıcısı kullanabilirsiniz.

bende bu sekilde kullanıyorum
  • Garmin haritaları ile birlikte satılan Bluetooth Garmin GPS10X alıcısını da kullanabilirsiniz.Garminin avantajı ,masaüstü yazılımlarının ve haritalarının çeşitliliği üstelik topografik Türkiye haritası da var.15.4 inch ekranlı laptopumda full ekran kullanıyorum. 1280 X800 çözünürlükte full ekran oysa IGO 8 in PC yazılımı tam ekran olamıyor .
  • Bende çok daha ucuz bir yöntem var,

N70 ile beraber kampanyalı verilen,
    bluetooth gps cihazını notebook ile eşleştirip,
    earthbridge programı vasıtası ile,
    google earth haritalarında kullanıyorum.

burada önemli olan notebook un internete bağlanması.
    internete bağlanmanında en kısa yoluda,
    GSM şirketinden mobil internet hesabı açıp, cep telefonu ile bağlanmak, onuda notebook a aktarmak.
    eğer internet bağlantınız yoksa,
    google earth haritalarını indirip,
    (gezeceğiniz bölgenin, yoksa terrabytelarca veri olur)
    offline google earth kullanmakmış,
    yapan varmış ama denemedim.

earthbridge-googearth için forumda bir başlık vardı bir ara derim.

selamlar

Not: bluetooth gps in sinyal verdiği portu (com1,2,3,4,5vs) bulup, earthbridge de de aynı porta yönlendireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #ONBES# -- 1 Aralık 2008; 16:23:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.