Şimdi Ara

Laptop değişken işlemci ısısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Dell n5010 (15r) laptopumun harddiskini değişitirip, fan temizliği yaptım. Fandan baya toz temizlendi. Sorunum Home Monitordan işlemci ısısını kontrol ettiğimde sürekli değişiyor. Boşta iken 50civarında bi değer gösterirken, mesela chrome açtığımda bir anda 70lere çıkıyor tekrar 50ye düşüyor, 60 çıkıyor. Yani bu değişkenlik 3-5 derece değil. Bir anda 15-20 derece artıyor, 3-5 saniye sonra tekrar düşüyor. Tekrar artıyor. Prime 95 stress testi yaptığımda sıcaklık 3saniye içinde 90 dereceyi görüyor. Sıcaklığın sürekli değişmesi fanın dönme hızını da sürekli değiştiriyor. Bir hızlı dönüyor yavaşlıyor, tekrar hızlı dönüyor ve çok gürültülü çalışıyor. Fanı temizlerken termal macunun baya kurumuş olduğunu gördüm, ama elimde olmadığı için yenileyemedim. Sorun bundan kaynaklı mıdır? Yoksa başka bir sorun var mıdır? Harddisk 7200 rpm sıcaklığı 40derece civarında gösteriyor.

• Hocam 2014 de yazmışssınız ama aynı sorun bendede var uzun zamandır çözüm bulamadım çözüm bulduysanız bana söylermisniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Absürt Anakart Sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    Laptop düşük gpu kullanımı
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.