Şimdi Ara

Laptop Donuyor, Kasayı Sarsınca Çalışıyor Sonra Yine Donuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptobumda çok ilginç bi sorun var nedenini çözemedim açılışta olsun (bios ekranı dahil) açıldıktan sonra olsun laptop donuyor, vidaları mı gevşek anlamadım biraz sıkınca çalışıyor sonra gene takılıyor. bu durum ram sorunu mudur işlemci sorunu mudur bilgisi olan var mı. kasayı açmıştım acaba takmadığım vida mı var :(

• Bu sorun çok spesifik bir sorun da olabilir, yani tek bir bileşen demem mümkün değil. Ancak madem kaplamasını açtınız, işe RAM modüllerinden başlayın. RAM'lerin altın parmaklarına ( pin ) kurşun kalem tozu sürün ve anakart üzerinde yer alan soketi temizleyin, takın ve test edin devam ederse, çift modül RAM varsa tek modül olarak deneyin.

Bunun yanında HDD'nizi de çıkartıp, tekrardan takın bakalım bir şey değişecek mi?

Bir de Notebook'unuz kaç yıllık?

Sorun devam ederse tekrar yazın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • laptop 2005 yılından ama batarya hala 1.5 saat gidiyor ve kıyamıyorum. Dediklerinizi yaptım ama yine de kilitlenme ekrana görüntü gelmeme devam ediyor. İki modül vardı birini çıkardım iki slotta da ayrı ayrı denedim. Hdd yi çıkarıp yeniden taktım ama nafile...
  • Anakartta soğuk lehim denen bir durum oluşmuş olabilir, yani basitçe zamanla bilgisayarınız açılıp, soğuduğu için hemen her elektronik bileşende lehim bozulabilir, işlevini görmeyebilir. Bu bir takım sorunlu lehim yüzünden de anakart nedeniyle görüntü gidiyor olabilir.

Bunun yanında güç ünitesinde de benzer bir durum gözükebilir ya da farklı bir sorun oluşmuş olabilir. Tek modül olarak her iki RAM'i de denediyseniz, son olarak pilini çıkartıp, sadece adaptör ile çalıştırın tekrardan donarsa, anakartı fırınlamak sorunu geçici de olsa çözebilir.

Bir de Notebookunuzun markası ve modeli nedir?
  • pavilion dv4000 pentium m 1.73 işlemci 2x1gb pc2-5300 ram 60gb hdd

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&product=1144762

Evet ram leri denedim. İlginçtir makina donuyo ekrana kasaya vuruyorum (eski tv leri vura vura çalıştırma gibi :) )öyle hareket ediyor biraz çalışıp yine donuyor. Ama ekran donmuyor bilgisayar donuyor ve sonra vurunca kaldığı yerden devam. Yine deniyorum, açılışta sürekli vur çalışsın şeklindeydi 15 dk. sorunsuz devam etti. şimdi test için film açtım, donuyor ellemiyorum sonra ekrana kasaya vuruyorum (sarsacak şekilde sadece) ve kaldığı yerden çalışmaya devam. İki rami de taktım şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaşif? -- 17 Aralık 2011; 12:46:34 >

• makedonun bahsettiği gibi olabilir lehimlerde kopma olmuştur vurunca yerine oturuyodur bi müddet sonrada oynayınca tekrar donuyor olabilir yetkili servislere götürmen pc n için iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin5567

makedonun bahsettiği gibi olabilir lehimlerde kopma olmuştur vurunca yerine oturuyodur bi müddet sonrada oynayınca tekrar donuyor olabilir yetkili servislere götürmen pc n için iyi olacaktır

Doğrudur, şimdi filmle test ediyorum. Film donuyo 5 dk. ellemiyorum sonra tek parmakla kasayı sarsıyorum biraz çalışıyo 5 sn. sonra yine donuyo. Servis yolu göründü galiba, eski makina yüzü astarından pahalıya gelmese bari :(

Makedon a teşekkürler, bizimkiler de makedon göçmeni uzaktan akrabayız herhalde :) İnşallah son bi kurtuluş reçetem vardır elinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaşif? -- 17 Aralık 2011; 13:24:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada bataryayı çıkartıp denedim yine aynı, merak ettiğim orta bölüm vidalarından biri yok, bundan olabilir mi, belki vidaları da gevşek kaldı onları daha iyi sıkıştırsam (iyi bi tornavida bulup)
  • bence vidalar ile ilgisi yoktur ben klavye değiştirmek için açmıştım kasayı klavyeyi değiştirdim sonra 1 vidayı kaybettim 1 vida eksik çalışıyor bir sıkıntısı yok.
  • Birkaç vida sıkıntı yaşatmaz İşlemci fanı vidası olmaması lazım tabii

Ben HDD'den şüphelendim biraz.

HDD'yi çıkarıp, bios'a girin. Donma varmı bir kontrol edin

Sorun devam ediyorsa, servis yolu gözüktü gibi
  • hdd den sanmam bios da bile kilitl
    eniyor :(
  • Hp pavilion Dv4000 içinn kro bi sorun sanırım bu. (kronik yazacaktım ama donunca kro yazmış :) )

http://forum.donanimhaber.com/m_29504493/tm.htm

yazanlara göre kasa ile anakart arasına bişey sıkıştırmak gerekiyomuş, o da gittiği yere ilginç ya hepsi de saç baş yoldurtur diyo bu model için. Bende de eksik olan vidanın yerine ayağımla bastırarak yazıyorum bırakınca donuyor sanırım oraya bişeyler sıkıştırsam iyi olacak, ya elimde kalır ya çalışır bakalım yapınca sonucu yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaşif? -- 18 Aralık 2011; 14:30:38 >
  • HDD ile alakası yoktur, kasayı tamamen söküp, tekrardan güzelce montaj yapın zaten devam ediyorsa kesinlikle farklı bir sorun vardır. Yukarıda bahsettiğim gibi..
  • hplerde sıkça karşılaşılan bir durum. 2 seceneği var diyebiliriz.

1.si cpu soketinde soguk lehim sıkıntısı olusmus olabilir.Bu durumda bga cihazına daha dusuk ısı profillerinde takılır.

2.si chipset altında soguk lehim olusmustur..

Her iki kosulda da cihazınınıza reworks yapılması gerekir.Bulundugunuz sehirde fiyat arastırması yapmanız dogru olacaktır.(fakat 10 lira daha ucuz diye sıcak hava tabancasına teslim etmeyin)

İstanbulda bu işi Erpa yapıyor.Tum turkiyeye cihazları da satıyor.yedek parca ve bga konusunda en iyiler diyebilirim.Bir bakabilirsiniz.
  • Vidanın eksik olduğu yere karton sıkıştırdım, kasa tam kapanmadı ama 6 saattir nazar değmesin iyi çalışıyor, daha hiç kilitlenme olmadı :) Amkan ederi kaç lira inşallah masraf çıkarmaz. Şimdilik sorun yok, herkese teşrekkürler. Muhtemelen bu durum götürdüğü yere kadar, takıldığı yerde servise götürcez artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaşif? -- 18 Aralık 2011; 21:35:15 >
  • Bu problem chipten kaynaklanan bir sorun ortalama 150-200 tl civarında masrafı oluyor.
  • Çok ısınmadan da olabilir gibi
  • Karton sıkıştırdığımdan beri hiç kilitlenme olmadı sanırım sorunu çözdüm :)
  • Karaköydeki bu firma hakkında pek iyi şeyler duymadım. Orada çalışmış birinin anlattıkları
    Müşteri telefonla arayarak monitörün içinden flyback trafosunun olmadığını söyler şirket sahibinde trafoyu tekrar sarmaya çalıştık fakat söküm esnasında trafo eridi yanıtını verir. Halbuki flyback trafosu tamir edilmiyor. monitörün içindeki trafoyu başka müşteriye takmışlar.
    müşterinin monitörünü tamir ettikten sonra müşteriye telefon açıp şukadar para tuttu kabul ediyormusunuz eger müşteri parayı fazla bulup kabul etmediğinde monitörün içindeki gerekli olan parçaları söküp bozuk parçaları dolduruyorlarmış. Sağlam parçalarıda arızaya gelen monitörlere takıyorlarmış.
    Çalışanların sigorta primlerini yarım yatırmış yada sigorta yapmamış.
    bu şekilde çok iyi paralar kazanmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaşif?

Selam...

Laptobumda çok ilginç bi sorun var nedenini çözemedim açılışta olsun (bios ekranı dahil) açıldıktan sonra olsun laptop donuyor, vidaları mı gevşek anlamadım biraz sıkınca çalışıyor sonra gene takılıyor. bu durum ram sorunu mudur işlemci sorunu mudur bilgisi olan var mı. kasayı açmıştım acaba takmadığım vida mı var :(

bahsettiğiniz duruma benzer sorun bende de oluyor

video izlerken donuyor internetten değil pc de kayıtlı video izlerken donuyor

her türlü player ile denedim codecleri yeniledim nafile

saniyelik veri indirmem gereken program da bie 1 dakika geriden geliyor

vurunca yerine geliyor

vurduğum bölge açma kapama tuşunun olduğu yer

acaba geçende fanı yağladım 1-2 damla ondan mı oldu

her kapayıp açtıktan sonra da ilk 10 dakika içinde mavi ekran 1055 hatası alıyorum ayrıca

sorunum yazılımsal mi donanımsal mı anlamadım

virüs benzeri birşey yok ayrıca

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.