Bildirim
Laptop donuyor ve için taktaktak diye sürekli ses geliyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up -
2 ihtimal var.
Birincisi fan sürtüyor, ikincisi hard disk kafa atıyor.
İkinci ihtimal biraz daha kuvvetli gibi. Diski değiştirip deneyebilir misiniz -
Sorunun tamamen hard disk kaynaklı olup olmadığını anlamak için internetten önce hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra program ilk açıldığında ilk gelen ekranın görüntüsünü çekip buraya atın.
Bu şekilde hard diskteki sıkıntıları görebiliriz.
Kolay gelsin -
-
Attığın resimde harddiskin olmadığını söylüyor büyük ihtimalle geri kalan sorunlarda onunla alakalı -
Diskin kafa atma sorununu bir program ile göremezsiniz maalesef kesin çözüm bu değil. Sağlam bir disk alıp denemekte fayda var.. -
Diğer sorunlarda bundan kaynaklanabilir mi efendim klavyem gibi ekran gibi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tpltimur -- 9 Şubat 2017; 17:55:31 > -
Farkı bir şekilde bu sorunu çözemezmiyim yani şimdi bilmeden gidip hard disk almakda istemiyorum ama sorunlarım düzelecekse bi hard disk hiç sorun değil -
Bir bilgisayardan Windows 10 PE indir. Onunla boot etmeye çalış. Boot ettikten sonra diski görebiliyor musun dosya kopyalama yapabiliyor musun bu kontrol et. Bence diski görsen bile flashdisk vb kopyalamada sorun oluşacaktır. O zaman gidip disk alabilirsin kafanda soru işareti kalmasın.
Gandalf win 10 PE tavsiye ederim. Onda disk araçları da var -
Sorun şu ki laptop tam bir arıza yuvası ekran bazen geliyor genelde bilgisayar açılıyor ışığı yanıyor ama ekran gelmiyor fakat açılma sesi de gelmiyor klavye çalışmıyor usb klavye çalışıyor böyle bir arıza yaşıyorum birçok şeyde arıza yaşamamın sebebi nedir acaba elektiriksel bi sorunmu var diye düşünmüyor değilim -
Up -
Güncel -
eğer kitlenme vs olmasa fan olabilir diycektim fakat çok büyük ihtimal hdd sorunu ,tavsiyen verilerini acil bir yere yedekle heran tamamen gidebilir hdd -
harddisk te sorun olma ihtimali muhtemel fakat ben sorunun ekran kartında olduğunu düşünüyorum ve fanının ekran kartının aşırı ısınmasına bağlı olarak fazla çalışmasından dolayı tak tak seslerini çıkarttığına inanıyorum.Ekran kartı sürücülerini güncellemeyi ve daha sonra çalıştır kısmına devmgmt.msc yazarak ekran kartı sürücülerini en iyi duruma getir seçeneğini işaretlemeni tavsiye ediyorum.Bu sorununu çözmezse sorun harddiskte demektir. -
Boot sorununu hallettikten sonra bir de chkdsk yap. -
Genelde ekranda gelmiyor siyah ekran oluyor acaba bu yüzdenmidir ? -
emin değilim ekran kartından ötürü açılmayacak duruma geldiyse ekran kartı değiştirmen gerekir.Teknik servise götürmen daha faydalı olur en azından bi fiyat al ne kadara yaparlar diye 300 lira civarı bir fiyat verirlerse boşver yeni ekran kartı al. -
harddiskin bozulmuş olabilir ... ya da ekran kartından geliyordur. -
ses ve problem. %90 harddisk
Benzer içerikler
- checking media presence
- modem arayüzüne giremiyorum
- format atarken disk görünmüyor
- monster ekran gelmiyor
- anakart neden yanar
- mavi ekran hatası
- telefon neden ısınır
- ekran videosu alma
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- biosa nasıl girilir windows 10
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X