Şimdi Ara

Laptop ekran kapanma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer extensa 5630 model dizüstü bilgisayarımda söyle bir problem var özellikle oyun oynarken ekranı kararıyor.Bilgisayar kapanmıyor sadece ekranı kapanıyor.

*Bilgisayar çalışmaya devam ediyor oyun sesi geliyor teamspeakten konusabiliyorum sadece ekran kararıyor.

*Ekran kapandığında uyku moduna alıp tekrar açtığımda 5 sn filan goruntu geliyor tekrar kapanıyor. O aralıkta sıcalığa baktım işlemci 58 derece ekran kartı 60 dereceydi.

*Logitech N120 soğutucu kullanıyorum.

*Bilgisayarımın bataryası şiştiği için bataryasız kullanıyorum.

En sonz fan temizliği macun değişimleri filan 1.5 ay once yapıldı.
    Sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Edit: Bazı zamanlarda ekran kapanmıyor. Kapanma derecesinde sönüyor. Yani ekranı belli belirsiz görebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdm001 -- 12 Temmuz 2014; 0:04:30 >

• başlattaki pil - diğer güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - ekranı karart'ı ekranı kapat'ı hiçbir zaman yapabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

başlattaki pil - diğer güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - ekranı karart'ı ekranı kapat'ı hiçbir zaman yapabilir misin?

Evet dediğiniz gibi seçimiştim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdm001

quote:

başlattaki pil - diğer güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - ekranı karart'ı ekranı kapat'ı hiçbir zaman yapabilir misin?

oyunun çözünürlük ve görüntü değerlerini düşürüp oynamayı tekrar denedin mi?
  • Eger ekrani silik derecede goruyorsaniz ekraninizin ne oldugunu bilemedigimden dolayi (tft, lcd yada led) inventer yada guc devresi asiri isinmakta ve isigi kapatmakta...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rdm001

quote:

oyunun çözünürlük ve görüntü değerlerini düşürüp oynamayı tekrar denedin mi?

Tabi ki zaten fps düşme problemi olmaması için en düşük düzeyde oynuyorum.

İnventör arızası olabilir mi ? bilginiz varmı bu konuda. LCD ekranın alt kısmı acer logosunun üzeri ısınıyor dikkat ettimde bu da bildigim kadari ile inventör ve florasanın üzerine denk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Eger ekrani silik derecede goruyorsaniz ekraninizin ne oldugunu bilemedigimden dolayi (tft, lcd yada led) inventer yada guc devresi asiri isinmakta ve isigi kapatmakta...

Az önceki mesajımda bende onu yazdım ekranın alt kısmı ısınıyor. Maliyetli bir arıza mıdır? 7 ay once ekran değişimi olmuştu 1 yıllık garantisine bu arıza dahil olmaz sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onu bilemiyorum. Gostermek lazim takilan ekran belki daha fazla yuk getiren bir ekran... elektronikci degilim sadece mantik yurutuyorum bir servis gorurse iyi olur. Servis derken ciddi bir servis kosede olan herhangi bir bilgisayarci degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Onu bilemiyorum. Gostermek lazim takilan ekran belki daha fazla yuk getiren bir ekran... elektronikci degilim sadece mantik yurutuyorum bir servis gorurse iyi olur. Servis derken ciddi bir servis kosede olan herhangi bir bilgisayarci degil.

Acer servisinde ücretli olarak değiştirmiştim ama o zamanlar param vardı :/ Adamlar laptop acmaya direk 15 tl yazıyorlar. Oraya götüremeyeceğim ama bakacağım çaresine.

Verdiğiniz fikir için teşekkür ederim
  • Ekrana başka açılardan da bakın eğer belli belirsiz karamış vaziyetteyse ama sabit bi şekilde yani kararmışta olsa yinede bişler belli oluyrsa inverter sıkıntılıdır.Fiyatları 12-25 tl arası değişir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.