Şimdi Ara

laptop ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle herkese iyi gunler arkadaslar, yeni bir sorunla yine karsinizdayim.

sorunuma gelince, hp dv 2550 marka/model dizustu bilgisayarimda ekranin arka aydinlatmasi duzgun bir sekilde calismiyor. su an ekran aydinlatmasinin oldugu sansli anlardan birini kullanarak buraya sorunumu yaziyorum. bilgisayar acildiktan sonra anlik 1 sn 2 sn gibi ve windows baslarken 1-2 sn ekrana isik geliyor ama daha sonra yeniden karanlik cokuyor. goruntu geliyor ama cok karanlik oldugu icin kesinlikle nesneler bile secilmiyor ya da cok az secilebiliyor. ekran parlaklik ayarlariyla oynamam hicbirsey ifade etmiyor. ancak bilgisayarin kapagini acip kapatinca (sanirim hibernate pozisyonuna aliyor) tekrar login ekrani geldiginde sansliysam ekran arka isigi sabit kaliyor. acikcasi sorunun donanimsal olugunu dusunmekteyim ama yazilimsal olma ihtimali de olabilir. su an ekran florosan lamba gibi isik titremesi yapiyor. umarim sorunumu anlamissinizdir. cevap verenler ve ilgilenenlere simdidem tesekkur ediyorum.

Not: bilgisayar yurt disindan alindi. ankaradayim hp nin servisine gotursem ne derece yardimci olurlar, bunun hakkinda bilgisi olan varsa ve aciklarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akidibol -- 11 Ağustos 2008; 13:37:25 >

• Bu problemin tıpatıp aynısı iki hafta önce aldığım Dell 1520'de oluyor.

Ekran çok karanlık, parlaklık ayarıyla oynayınca hiçbirşey olmuyor.
  • Laptoplarda sık olan bi hardware problemiymiş. Araştırdığıma göre, lcd monitörü arkadan aydınlatan ufak lambanın yanma ihtimali veya güç gitmeme ihtimali varmış
  • biraz gec oluyor ama ancak cevap yazabiliyorum. demek sikca rastlanan bir durum. aslinda servise goturecegim ama bu aralar bana o kadar lazim ki servise birakmama imkan yok. nazar degmesin simdilik pek sorun cikarmiyor bana gayet iyi. umarim isim bitene kadar da sorun cikarmaz. ama yine de bi servise gostermek lazim kanaatindeyim HP nin turkiyedeki servisleri kabul eder mi acaba makineyi. bildigim kadariyla ankara sokullu yakinlarinda bir Hp servisi var.
  • herkese selam. Lanet geri dondu. ekran durdugu yerde kararmaya basliyor ya da ozellikle ilk acilista aydinlanmiyor. Giderek can sikan bir durum haline gelmeye basladi. Bilgisayarin modeli HP Pavillion dv2550 Hp nin iki sene 1,5 sene onceki klasik Pavillion kasasi. Bu modellerde kapak kapatilinca ekranin aydinlanmasini kapatan mekanizmanin nerede oldugunu bilen var mi? Ben ozellikle o mekanizmanin bozuk olmasi ihtimali uzerinde duruyorum. Eger bilen birileri varsa ve yardimi olursa sevinecegim. Herkese kolay gelsin, iyi gunler diliyorum.
  • geçmiş olsun bir an önce bir teknik servise başvur zarar büyüyebilir kısmi kurtarma daha ucuza mal olur inverter yada film veya ekran arızasıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akidibol

Oncelikle herkese iyi gunler arkadaslar, yeni bir sorunla yine karsinizdayim.

sorunuma gelince, hp dv 2550 marka/model dizustu bilgisayarimda ekranin arka aydinlatmasi duzgun bir sekilde calismiyor. su an ekran aydinlatmasinin oldugu sansli anlardan birini kullanarak buraya sorunumu yaziyorum. bilgisayar acildiktan sonra anlik 1 sn 2 sn gibi ve windows baslarken 1-2 sn ekrana isik geliyor ama daha sonra yeniden karanlik cokuyor. goruntu geliyor ama cok karanlik oldugu icin kesinlikle nesneler bile secilmiyor ya da cok az secilebiliyor. ekran parlaklik ayarlariyla oynamam hicbirsey ifade etmiyor. ancak bilgisayarin kapagini acip kapatinca (sanirim hibernate pozisyonuna aliyor) tekrar login ekrani geldiginde sansliysam ekran arka isigi sabit kaliyor. acikcasi sorunun donanimsal olugunu dusunmekteyim ama yazilimsal olma ihtimali de olabilir. su an ekran florosan lamba gibi isik titremesi yapiyor. umarim sorunumu anlamissinizdir. cevap verenler ve ilgilenenlere simdidem tesekkur ediyorum.

Not: bilgisayar yurt disindan alindi. ankaradayim hp nin servisine gotursem ne derece yardimci olurlar, bunun hakkinda bilgisi olan varsa ve aciklarsa sevinirim.

Tmm arkadaşım Hardware ßi sorundur yazıLım değiL yani ßir an önce Teknik servise götür ve HP nin her hangi bir teknik servisine götürebiLirsin sonuçta Laptop HP ve ParasıyLa değiLmi :) Bu şekiLde kuLLanmaya da devam etme ßenden ßi tavsiye Laptop ekranından oLmuşsun Laptop dan da oLma derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benzer bir sorun bende yaşadım ekran önceleri kararıp bir kaç dakika sonra düzeliyordu daha sonra artık hiç aydınlanmamaya başladı sonuç olarakta servise gönderdim ekran güç kaplolarında temazsızlık varmış ve sonra devre dışı kalmış tamamen...

arkadaşlarında dediği gibi servis garantin varsa hiç beklemeden yolla
  • cok ilginc aslinda dun buraya mesaj atmistim ama buraya eklenmemis.

oncelikle ilgilenen ve yardimci olmaya calisanlara cok tesekkur ederim. artik bana da bilgisayari tamir ettirmek dusuyor sanirim. bilgisayarimin garantisi yok o yuzden eger sizlerin tavsiye edebilecegi bir yer varsa tamir icin oraya goturebilirim. Bu konuda da yardimci oldugunuz icin simdiden tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.