Şimdi Ara

Laptop ekranım kırıldı. İnternetten sipariş vericem ama neye göre vermeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper C650 laptop ekranım kırıldı. Sipariş vereceğim ama neye göre nasıl bir ekran alacağımı bilmiyorum. İlk defa ekran alacağım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmino_fb -- 17 Ağustos 2020; 22:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanılan panelin bir model kodu olur. Casper dediğinize göre Çin menşeili fason üretim bir paneldir. Ekranı sökünce bir yerinde etiket üzerinde veya kazınmış/mühürlenmiş olarak yazar. Ayrıca ekran inç boyutu ve soket pin konnektörü uyduğu sürece ikinci el herhangi bir çıkma panelde takabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön paneli sökün , oradaki kodları sırayla yazın, bir de flex kablosunu çıkarınca kaç pin olduğunu unutmayın, genelde 30 pinlidir.

• Teşekkürler. 380 tl 0 ekran sipariş verdirdim bir pc tamir eden dükkana. İyi bir ekran gelceğini pek sanmıyorum gelince nasıl olduğunu yazacağım

• osmino_fb O kullanıcısına yanıt
    Endişelenmeyin , pikseller telefon ekranları kadar sıkıştırılmadığından görüntü kalitesi gayet tatminkar oluyor, 3-4 ekran değiştirdim orijinalle neredeyse fark göremedim. Acer Es531 model notebook'a da 380 tl'ye standart ekran alıp değiştirdim, ortalama o civardadır.

Orijinal ekran ancak servislerde bulunur ona da ne para yeter ne de vicdan. Aynı ekrana 2-3 kat para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Piksellerin sıkışık olması asıl görüntüyü tatminkar vaziyete getiriyor. Kaç pin olduğunu bildikten sonra 380TL'ye doğru renk ve gamma veren PWM sıkıntısı olmayan bir ekran alınabilir. 380TL az değil, ne olduğuna bakılmalı, internetten modeller karşılaştıralarak o fiyata en iyisi alınmalıydı.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Tabiki pikseller ne kadar sıkıştırılırsa görüntü o kadar net olur, notebooklardaki 1 milyon piksel ile telefon ekranlarındaki 1 milyon piksel arasında dağlar kadar fark var, o yüzden pek önemsemeden taktırıp kullanmak lazım. Hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 25 Ağustos 2020; 12:21:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranlarda orijinal veya yan sanayi diye bir şey yok. Çin'de 6 tane laptop paneli üreticisi var zaten. Adaptör gibi değiller yani. Görüntü ve sesle uğraştığımdan benim için önemli şeyler. Hangi model övülüyorsa gidip o alınır uygun fiyat aralığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Hocam ekranlarda orijinal veya yan sanayi diye bir şey yok. Çin'de 6 tane laptop paneli üreticisi var zaten. Adaptör gibi değiller yani. Görüntü ve sesle uğraştığımdan benim için önemli şeyler. Hangi model övülüyorsa gidip o alınır uygun fiyat aralığında.
    Harika bilgi için teşekkür ederim, aynen öyledir beğenilen iş görecek birşey alıp kullanmak lazım o vakit.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.