Şimdi Ara

Laptop ekranındaki leke nasıl geçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
27.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop ekranında önce kenarlarda siyah lekeler vardı tüm kenarları kaplıyordu uzun süre kapalı kaldı. Açtığımda şunu fark ettim kenardaki lekeler gitmiş yerine daha birleşmiş büyük bir siyah leke gelmiş. Bu lekenin üstüne bastırınca siyahlık biraz azalıyor çerçeve doğru kayıyor ve açılan yer normal gözükmeye devam ediyor. Sanırım bunu temizlerken düzgün temizlememişler ve içine sıvı kaçmış. Yer değiştiren bir siyahlık olunca ben bunu düşündüm tamiri mümkün müdür? O siyahlığı oradan çıkarabilir miyiz?

• Dediğin lekeler ekranın bozulmasından da kaynaklanmış olabilir.Daha önce çarpma düşme gibi bir şeyler olduysa LCD sıvısının yapısı bozulmuş olabilir ben öyle anladım yani bastırınca öyle oluyorsa. İçine sıvı kaçmıştan daha kötü bir şey olabilir baktır ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Dediğin lekeler ekranın bozulmasından da kaynaklanmış olabilir.Daha önce çarpma düşme gibi bir şeyler olduysa LCD sıvısının yapısı bozulmuş olabilir ben öyle anladım yani bastırınca öyle oluyorsa. İçine sıvı kaçmıştan daha kötü bir şey olabilir baktır ona.

Lcd bozulsa eğer üzerine bastirınca düzelir mi şimdi ekranı sıkıştırsın diye panelle çerçeve arasına kağıt koydum mesela kagit sayesinde oradaki lekeler gitti ama başka yere kaydı tabi Atıp yenisini alsam daha ucuza gelir zaten baya eski

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Monitörünüzün içinde zaten bir sıvı var ve bu sayede görüntü verebiliyor adından da anlaşılacağı üzere LCD (Liquid Crystal Display) Sıvı kristal ekran, ekranınız ya bozulmuş yada bu alan baskı yaptığınız yönün tersine doğru baskı altında olduğu için düzgün gösteremiyor. Bu ekranlar basınca tepki verirler ve içindeki sıvı doğru renk veremez hale gelebilir. Bu nedenle sizin tek yapabileceğiniz işlem baskı varsa bu baskınını nerden olduğunu bulup düzeltmek kasa alüminyum sa yamulmuş olma ihtimali platikse sıcaktan yada bir şekidle yamulmuş olma ihtimali yada kasa ile ekrana fazla baskıdan ekranın kasa içinde sıkışmış olma ihtimali incelenmelidir.

Aklıma gelenler bunlar. Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Monitörünüzün içinde zaten bir sıvı var ve bu sayede görüntü verebiliyor adından da anlaşılacağı üzere LCD (Liquid Crystal Display) Sıvı kristal ekran, ekranınız ya bozulmuş yada bu alan baskı yaptığınız yönün tersine doğru baskı altında olduğu için düzgün gösteremiyor. Bu ekranlar basınca tepki verirler ve içindeki sıvı doğru renk veremez hale gelebilir. Bu nedenle sizin tek yapabileceğiniz işlem baskı varsa bu baskınını nerden olduğunu bulup düzeltmek kasa alüminyum sa yamulmuş olma ihtimali platikse sıcaktan yada bir şekidle yamulmuş olma ihtimali yada kasa ile ekrana fazla baskıdan ekranın kasa içinde sıkışmış olma ihtimali incelenmelidir.

Aklıma gelenler bunlar. Kolay Gelsin..

Dediğinizi bende düşünmüştüm ama kesinlikle bit yamulma vs söz konusu değil. Menteşelerde bir temassızlık oluyor ara ara ama bu da onu yapar mı bilemedim

• arkadaşlar laptop ekranında lekeler oluştu ama ne ölü piksel nede başka bişe böyle kir gibi oraya toplanmış sıkışmış gibi eskiden bir tane vardı ekranın alt tarafında sonradan 3 tane oldu farklı farklı yerlerde küçük küçük te var nereden baksan 4-5 tane var acaba paneli açıp temizlemeye çalışsam düzelir mi bu knuda birisi beni aydınlatırsa sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet.a -- 12 Şubat 2019; 2:31:51 >

• Sharp marka 5.7" inch s/b lcd displayde zamanla leke yaptı . Parmak izi kadar bakış sçısına göre koyu veya açık tenk görünüyor . Lcd nin standart arızası , zaman içinde diğerlerindede aynı yerde aynı lekeyi yapabiliyor .
    Lcd camının içinde ne yapsam düzelmiyor . Çaresini bilen varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.