Şimdi Ara

Laptop Elektrik Çarpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, resimdeki kırmızı içine aldığım yer ayağım betondayken elektrik çarpıyor. Ama sadece bileğimin oraları çarpıyor yani hassas yeri, parmağımla ya da elimle elleyince bişey yok.

Sorun bende mi bilgisayarda mı? :D

elektrik çarpan o yerin sol tarafı yani touchpad'in sol tarafında kalan kısmı çarpmıyor. Sadece touchpad'in sağındaki gösterdiğim yer çarpıyor. Ama dediğim gibi sadece bileğimi.. ve ayağım betonda olmadığı sürece çarpmıyor.

Ne olursa olsun elektrik çarpmaması gerekmiyor mu cihazın? Servise yollamalı mıyım? Çok teşekkürler şimdiden
     Laptop Elektrik Çarpıyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Elektrik Çarpıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Laptopunuzdan elektrik çarpması tehlikeli bir durum olabilir. Bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini anlamak çok önemlidir.

Nedenler:

• Elektrik Kaçağı: Laptopunuzun elektrik kablosu veya adaptörü hasar görmüş olabilir ve elektrik kaçağına neden olabilir.
    • Statik Elektrik: Kuruma havalarda, laptopunuza dokunmadan önce statik elektrik birikebilir.
    • Topraklama Eksikliği: Laptopunuz doğru şekilde topraklanmamışsa, elektrik çarpabilir.

• Elektrik Kaçağı Kontrolü: Laptopunuzun elektrik kablosunu ve adaptörünü düzenli olarak hasar veya yıpranma belirtileri açısından inceleyin.
    • Statik Elektriği Azaltma: Laptopunuza dokunmadan önce metal bir yüzeye dokunarak statik elektriği boşaltın. Ayrıca antistatik bileklikler de kullanabilirsiniz.
    • Uygun Topraklama: Laptopunuzu topraklı bir prize taktığınızdan emin olun. Topraklama fişi olmayan fişler kullanmayın.
    • Profesyonel Yardım: Elektrik kaçağı veya topraklama sorunlarını çözmek için yetkili bir elektrikçiye başvurun.

Laptoptan Elektrik Çarpması Belirtileri:

• Karıncalanma veya uyuşma
    • Çarpılma hissi
    • Yanıklar
    • Baş ağrısı
    • Mide bulantısı

Önemli Uyarılar:

• Laptopunuzdan elektrik çarpıyorsa, derhal kullanmayı bırakın ve profesyonel yardım alın.
    • Elektrikle ilgili onarımları kendiniz yapmaya çalışmayın.
    • Laptopunuzu asla ıslak ellerle kullanmayın.
    • Laptopa zarar verebilecek sıvı dökülmelerine dikkat edin.

Laptopunuzdan elektrik çarpması endişe verici bir durum olabilir, ancak yukarıda belirtilen nedenleri ve çözümleri takip ederek riski azaltabilirsiniz. Güvenli ve sorunsuz bir bilgisayar deneyimi için düzenli bakım ve önlemler şarttır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Laptopun içerisinde bir kaçak olabilir. Benzer olay benim de başıma geldiğinden biliyorum. Benim laptopu açtığımda içinde şarj giriş bölümündeki kablonun soyularak ara ara şaseye temas ettiğini farkettim. Sorunu giderdim. Tekrar çarpma olmadı. Bir laptopta hiç bir şekilde çarpma olmaması gerek. Eğer garantisi devam ediyorsa direk gönder servise.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj adaptör fişi topraklı tip ise ,toprak hattı bulunan prizde kullanıldığında çarpmayacaktır. Şayet topraklı prizde kullanıldığı halde hala çarpıyorsa laptobu servisine gönderin
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımın için teşekkürler, iki tane fotoğraf atıyorum topraklı olup olmadığını nasıl anlarız :D en ufak fikrim yok
     Laptop Elektrik Çarpıyor Laptop Elektrik Çarpıyor

• kodispa K kullanıcısına yanıt
    laptop'u aldığım ilk günden beri elektrik tarafından çarpılıyorum :D Garantisi var direk yollayayım en iyisi.
  • Adaptör topraklı, priz de topraklı gözüküyor ama evinizdeki elektrik hattının topraklaması hakkında fikir yürütemeyiz. Fakat sizin sorununuzun topraklamayla bir alakası yok. Topraklama sadece adaptöre kadardır. Adaptörden bilgisayara olan bağlantı dc gerilimdir ve sadece artı ve eksi uçlar vardır. Laptoptaki çarpılma diye hissettiğiniz şey aslında dc gerilimden kaynaklanan yük birikmesi ve biriken bu yükün sizin üzerinize geçmesidir. Eğer bir yük birikmesi olmasa zaten 20 V size çarpma hissi uyandırmaz. Dolayısıyla sizin yapacağınız en iyi şey cihazınızı servise vererek şikayetinizi aktarmanız olacaktır.

• kodispa K kullanıcısına yanıt
    hocam çarpılma dediğim ufak bir akım hissetme olayı, gıdıklamadan bi tık daha öte bir his işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE elektrik çarpması !!!
    16 yıl önce açıldı
    Laptop'a elektrik gelmiyor.
    11 yıl önce açıldı
    Araba elektrik Çarpıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birçok laptop şarj cihazında bu gibi durumlara meydan vermemek için gnd,toprak potansiyeli ile irtibatlandırılmıştır.(bir multimetre yardımıyla gnd-toprak arası ölçümü yapılırsa rahatlıkla gözlemlenebilir)Böylelikle olası bir senaryoda dc kaçak toprak üzerinden absorbe edilecektir. .

Cihaz, toprak hattı bulunan farkı prizlerle cihaz denenebilir.

• Topraklama binanın elektrik şebekesiyle ilgili bir durum. Babandan veya komşularından yardım alabilirsin bu konuda. Ama topraklama eğer olmasaydı tek noktadan çarpmazdı elektrik, bilgisayarın genelinde hafif bir elektrik hissedilirdi ve bilgisayar ara sıra kendini kapatırdı. Sorunun donanımsal bir kısa devre den dolayı olduğunu sanıyorum. Servise göndermelisin. Eğer hala topraklanmadan şüpheleniyorsan başka bir binada oturan akraban, arkadaşın vs varsa götür laptopu orda bataryasını çıkar şarjı takıp çalıştırmayı dene.

• bu zamanda topraksız priz diye bişe kalmadıki zaten !!!
    var
    Birde Laptoba 220 volt girmiyorki sadece 19 volt oda adamı çarpmaz

• Evinde ya da seyyar kabloda toprak hattı sorunu vardır. Laptopla alakası yok. Suçlu SMPS yani şarj adaptörü. Bizim laptoplar topraksız fişli mesela

• Nipp10 kullanıcısına yanıt
    hocam priz topraklı olmasa bile bu aletin elektrik sızdırmaması gerekmiyor mu ya kafam karıştı :D
  • Aynen öyle

• Nipp10 kullanıcısına yanıt
    servise yolluyorum o halde haklı bir şekilde. Almak istediğim cevap buydu sonunda aldım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerminator

servise yolluyorum o halde haklı bir şekilde. Almak istediğim cevap buydu sonunda aldım :D

Hocam bende de aynı sorun var ne cevap geldi acaba servisten?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evdekielvis E kullanıcısına yanıt
    yollamadım ben servise dostum, garantinin son aylarını bekliyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerminator

yollamadım ben servise dostum, garantinin son aylarını bekliyorum :D

Bende de akım var yollasam mı kararsızım. Açıkçası üşeniyorum yollamaya

• evdekielvis E kullanıcısına yanıt
    Lenovo z500'lerde alüminyum kasa iletken olmayan bir maddeyle kaplı ve normalde çarpmaması gerekir ama bu madde zamanla aşınıyor ve iletken alüminyumu ortaya çıkarıyor. Tüm laptoplar kasadaki, anakarttaki büyük metal kısımları ground (toprak) olarak kullanırlar. Bileğin iç kısmı da vücutta direnci görece düşük bir yer (dilde çok daha düşük) olduğundan elektriği hissettiriyor. Servis hiç birşey yapmaz diye düşünüyorum çünkü bu anormal bir durum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0

Lenovo z500'lerde alüminyum kasa iletken olmayan bir maddeyle kaplı ve normalde çarpmaması gerekir ama bu madde zamanla aşınıyor ve iletken alüminyumu ortaya çıkarıyor. Tüm laptoplar kasadaki, anakarttaki büyük metal kısımları ground (toprak) olarak kullanırlar. Bileğin iç kısmı da vücutta direnci görece düşük bir yer (dilde çok daha düşük) olduğundan elektriği hissettiriyor. Servis hiç birşey yapmaz diye düşünüyorum çünkü bu anormal bir durum değil.

Cevap için teşekkürler. Yani ne bileyim akımı hissetmem normal değilmiş gibi geliyor. Bu arada ürünü teşhir ürünü olarak yeni aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.