Şimdi Ara

Laptop Fan değişimi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Datron -PL3- marka dizüstü bilgisayarımın fanı arızalandı ve fan bulamıyorum. Ebay'den buldum birkaç tane ama onların da amper değerleri tutmuyor. Ne yapacağım bu durumu nasıl çözebilirim. Amper değeri farklı bir fan takmamın ne gibi sakıncası olur? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Fanın üzerindeki değerler
    DC5V 2.0W (0.4A)
    GC054509VH-A (B2765.13.V1.F.GN) 3DPL5TA0020
    3 pin

Ebay'den bulduğum
    http://www.ebay.com/itm/New-ASUS-Z99-W3-A6000-CPU-Fan-replacement-for-GC054509VH-A-/180782573725?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a177b289d#ht_2833wt_1037

Son olarak; amper değerinin düşük ya da yüksek olması fanın dönüş hızıyla alakalı bir durum mu? Yani amper değeri yüksek olan fan daha mı hızlı döner. (voltaj değerleri aynı).

• Arkadaşlar yok mu bilen birisi. Lütfen yardım
  • Merhaba,

Voltaj değeri tutuyorsa eğer hiç bir sıkıntı olmaz.

Düşük Amper zarar verir, yüksek Amper zarar vermez.. Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Amperi cihaz kullandığı kadar çeker, tereddüt etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Voltaj değeri tutuyorsa eğer hiç bir sıkıntı olmaz.

Düşük Amper zarar verir, yüksek Amper zarar vermez.. Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Amperi cihaz kullandığı kadar çeker, tereddüt etmeyin.

Cevabınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sağolun.

Yukarıda linkini vermiş olduğum fanın amper değeri 0,36 benim orijinal fanımın değeri 0,50. Yani ilandaki daha düşük. Ama bulabildiğim en yüksek amperli fan malesef

Bunu kullansam ne gibi bir zararı olabilir? Bir de; orijinal fanı çok sesli çalışıyordu. Almışken sessiz de olursa iyi olur ama bu çok da önemli değil tabi. Bunun için dikkat etmem gereken bir şey var mı?

• Düşük Amper devrelere zarar verir arkadaşım.

Devrenin direnci değişmediği müddetçe adaptörden çekeceği akım değişmeyecektir. Kısacası, yüksek amper de sorun olmaz.. Fakat düşük amper zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Düşük Amper devrelere zarar verir arkadaşım.

Devrenin direnci değişmediği müddetçe adaptörden çekeceği akım değişmeyecektir. Kısacası, yüksek amper de sorun olmaz.. Fakat düşük amper zarar verir.

Tekrar tekrar teşekkürler. Çok makbule geçti.
  • Rica ederim, hayırlı akşamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci değişimi yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetecem

Arkadaşlar Datron -PL3- marka dizüstü bilgisayarımın fanı arızalandı ve fan bulamıyorum. Ebay'den buldum birkaç tane ama onların da amper değerleri tutmuyor. Ne yapacağım bu durumu nasıl çözebilirim. Amper değeri farklı bir fan takmamın ne gibi sakıncası olur? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Fanın üzerindeki değerler
    DC5V 2.0W (0.4A)
    GC054509VH-A (B2765.13.V1.F.GN) 3DPL5TA0020
    3 pin

Ebay'den bulduğum
    http://www.ebay.com/itm/New-ASUS-Z99-W3-A6000-CPU-Fan-replacement-for-GC054509VH-A-/180782573725?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a177b289d#ht_2833wt_1037

Son olarak; amper değerinin düşük ya da yüksek olması fanın dönüş hızıyla alakalı bir durum mu? Yani amper değeri yüksek olan fan daha mı hızlı döner. (voltaj değerleri aynı).

Arkadaşım bende de LG E510 var DC 5V ~2W değerler hatta senin aradığın fanın şekli ve seri numaraları bile uyuşuyor.Ben amper filan pek anlamıyorum. Sen acaba sorunu çözdün mü çözdüysen nasıl çözdün?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.