Şimdi Ara

Laptop fanı sürekli çalışıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi günler. 3 gün önce aliexpress den sipariş ettiğim termal pedi hem cpu hem de gpu üzerine yerleştirdikten sonra bilgisayarın fanı inanılmaz derecede çalışmaya başladı. en ufak işlem yapıldığında hemen fan çalışıyor ve susmuyor.
    CPU-Bellek-Disk üçlemesinde değerler çok düşük olmasına karşın yine de fan max. seviyede çalışıyor.

Yapılan işlemler(Victor G451)
    1-Laptop içi ve fan temizlendi.
    2-Bios güncellemesi yapıldı.
    3-Antivirüs taraması yapıldı.(Bitdefender 2017 Total Security(1 yıllık)-Avast(30 günlük deneme sürüm)-MalwareBytes( 15 günlük deneme sürüm))

bunların sonucunda bilgisayar fanı hala aynı durumda. Acaba yerleştirmiş olduğum termal pedler yerine tam oturmadığından dolayı bilgisayarı boğuyor olabilir mi ?

• ısılar ne alemde sistem boştayken
  • cpu üzerine termal macun sıkılır benim bildiğim termal pad kullanılmaz ısı iletimi yeterli olmuyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

cpu üzerine termal macun sıkılır benim bildiğim termal pad kullanılmaz ısı iletimi yeterli olmuyor olabilir

düşüncem de o durumda. padleri işlemci üzerinde kullanabiliyoruz diye bildiğimden yerleştirdim fakat boğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ısılar ne alemde sistem boştayken

hocam cpu şu an sıcaktan ölüyor. 80-90 dereece arası. boğuluyor büyük ihtimal.
  • koftecidekiadam K kullanıcısına yanıt
    termal macun alıp surmen lazım o şekilde kullanmam donanımlara zarar verebilir.
  • quote:

termal macun alıp surmen lazım o şekilde kullanmam donanımlara zarar verebilir.

chipset in düzgün yüklenmemesi böyle bir sorun ortaya çıkartır mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlarında söylediği gibi termal macun sürdükten sonra konuyu güncellemelisin.Büyük ihtimal tek problem budur
    Hayır sanmıyorum. Chipsetin düzgün yüklenmemesi veya hiç yüklenmemesi genelde windows üzerinde bi kaç aygıtına erişim sağlayamama gibi sorunlara sebep olur,usb 3.0 slotlarını görmemesi,kart okuyucusunu görmemesi vb gibi. Bir an önce termal macun alıp işlemciye ve gpu ya sürün.Fazla ısı her türlü zararlı.
  • quote:

Hayır sanmıyorum. Chipsetin düzgün yüklenmemesi veya hiç yüklenmemesi genelde windows üzerinde bi kaç aygıtına erişim sağlayamama gibi sorunlara sebep olur,usb 3.0 slotlarını görmemesi,kart okuyucusunu görmemesi vb gibi. Bir an önce termal macun alıp işlemciye ve gpu ya sürün.Fazla ısı her türlü zararlı.

termal macunu sürdüm sıcaklık düşüşü oldu dediğiniz gibi fakat şu an şunu farkettim laptop cpu sıcaklığı 45-50 derece arası oynuyor. boştaki işlemlerde sizce bu normal mi ?
    evet laptoplarda sıcaklıklar biraz yüksek hatta işlemci full yük altında 80-90 arası derece olabilir.Bu yazıyı yazarken i5 işlemcim 56 derece de
  • quote:

evet laptoplarda sıcaklıklar biraz yüksek hatta işlemci full yük altında 80-90 arası derece olabilir.Bu yazıyı yazarken i5 işlemcim 56 derece de

teşekkür ederim hocam yüreğime su serptiniz.
  • Cpu ve Gpu üzerine termali macun olarak sürmeniz daha hızlı soğutma sağlar. Tabi ne fazla ne az

Bu şekilde daha stabil bir soğutma sağlarsınız.

Not: Gpu ram'leri üzerinde jel pad yok ise termal padleri burada kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Netsalih

Cpu ve Gpu üzerine termali macun olarak sürmeniz daha hızlı soğutma sağlar. Tabi ne fazla ne az

Bu şekilde daha stabil bir soğutma sağlarsınız.

Not: Gpu ram'leri üzerinde jel pad yok ise termal padleri burada kullanabilirsiniz.

Gpu üzerinde ince tabaka var . Cahilliğimi affedin ama jel üzerine ped yerleştirmeye çalışınca böyle bir sorun oldu sanırım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.