Şimdi Ara

Laptop gece reset atmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son 2-3 gündür yaşadığım bir sorun gece laptop u download açıp bırakıyorum ve sabah kalktığımda windows parola giriş ekranıyla karşılaşıyorum, anlıyacağınız pc reset atmış, pc yi bıraktıktan ne zaman sonra atıyor bilmiyorum ilk gün ısınmadan kaynaklı sandım ama ondan değil baştan söyliyeyim, pc yi zorlayacak bir çok oyun oynuyorum bir sorun olmuyor. Sorun ne sizce

• Linkteki hvmonitor programında boşta ve yükte olmak üzere iki durum için ekran görüntüsü alıp gönderin.

Hdtune programı ile benchmark, health, errorscan ve errorscan sekmesi altındaki speed map testlerini yapın sonuçları gönderin. Değerlendirelim.

NOT: Yükte ekran görüntüsü için lütfen afili bir oyun veya program ile en az 20 dakika işlem gerçekleştirip öyle ekran görüntüsü alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 1 Kasım 2014; 3:08:23 >
  • Hocam cok zorluyorsaniz reset atmasi normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Linkteki hvmonitor programında boşta ve yükte olmak üzere iki durum için ekran görüntüsü alıp gönderin.

Hdtune programı ile benchmark, health, errorscan ve errorscan sekmesi altındaki speed map testlerini yapın sonuçları gönderin. Değerlendirelim.

NOT: Yükte ekran görüntüsü için lütfen afili bir oyun veya program ile en az 20 dakika işlem gerçekleştirip öyle ekran görüntüsü alınız.

Sistem boşta iken sıcaklık değerleri
     Laptop gece reset atmış
    Sistem tam yükte iken
     Laptop gece reset atmış
    HD tune benchmark testi
     Laptop gece reset atmış
    HD tune health testi
     Laptop gece reset atmış
    HD tune error scan testi
     Laptop gece reset atmış
    HD tune error scan (speed test)
     Laptop gece reset atmış

Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 02an1907 -- 1 Kasım 2014; 20:38:29 >

• Benchmark testini yeniden yaparsanız iyi olur, diskin kalan ömrü hakkında bir miktar bilgimiz olabilir ki bize bu konuda yardımı olmasını umduğum acces time ve burstrate değerleri çıkmamışlar nedense..

Bunun haricinde diskinizde bad sektör tanımına uyan bölümler mevcutmuş ancak üreticinin yedek olarak ayırdığı bölümler ile takas edilmesi sonucu errorscan sekmesinde görünmemişler. Tabi speed map testinde açıkça seçilebilmektedirler.

Her ne kadar siz kabul etmeseniz de bilgisayarınızda ısınma probleminiz mevcut. İşlemci maksimum operasyonel çalışma sıcaklığına ulaşılmış. Bu durumda da kapanması gayet doğaldır, kapanmaması anormal olan durum olacaktır.

Buradaki sıkıntı, tam olarak bu iki nedenin de kapanmaya sebep olabileceği ihtimali. Yani bu iki seçenekten şu sizin probleminize neden oluyordur dememiz pek mümkün değil (bilgisayar elimizde olsa pek tabi ki değerlendirmek ve sonucu bulmak çok daha mümkün olabilirdi ancak elimizde değil). Öncesinde denetim masası, güç yönetimi, ve oradan da güç planı ayarlaması yapıp ekranın ve bilgisayarın ne zaman kapatılacağı seçeneğini düzenlediğinizden emin olmanızı istiyorum. Bu ayarın "Hiç bir zaman" olarak seçildiğini lütfen teyit edin. Bazen böyle basit seçenek ayarları da bu tür sıkıntılara neden olmaktadır.

Ardından yapmanız gereken ise problem ister güç seçeneklerinde ki ayardan kaynaklansın isterse kaynaklanmasın kesinlikle ısı probleminin çözülmesi olacaktır. Bunun için genel bir temizlik ve de (ekran kartında ve disk için ısı problemi görünmüyor, bu da bana sadece işlemci soğutucu fanına ait bir sıkıntı olduğunu düşündürttü. Sanıyorum ki basit bir tozlanma problemi, tabi uzun zamandır bir kullanım söz konusu ise termal macunların yenilenmesi de düşünülmelidir) gerekli ise termal macun yenilenmesinin yapılması şart. Bunun yanın da bilgisayarınızı malum kış aylarına giriyoruz, muhtemelen havanın soğukluğu nedeni ile şimdilik şart olmasa da yaz ayları için harici bir notebook soğutucusu almanız yerinde olacaktır.

Daha sonrasında diskiniz içinde bir chkdisk taraması gerçekleştirmeniz yerinde olacaktır. henüz problemli olarak işaretlenmemiş olsa da sıkıntı olabilmesi muhtemel bazı bölümler mevcut, şayet bu kısımlara kaydedilmiş sistem dosyası mevcut ise kapanmaya, restlenmeye, donmaya, kilitlenmeye neden olabilir. Chkdisk hakkında bilginiz yoksa bu sayfadan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin için "r" komutu uygun olacaktır. Biraz uzun sürer bu neden ile en az 2-4 saat kadar işinizin olmayacağı bir zamanı seçmeniz sizin için olumlu olur. Bu süre zarfında bilgisayarı kullanamazsınız.

Ayrıca hdtune veya benzeri başka bir program ile diskinizi belirli aralıklar ile takip etmelisiniz. 1 hafta, 2 hafta, 1 ay, 3 ay, 6 ay uygun seçenekler olacaktır. Böylece mevcut bad sektör ilerlemesini kontrol altında tutmuş olur hem de olası bir disk kazasına karşı önlem almış olursunuz. Bu taramalar sonunda benchmark, errorscan, speedmap ve health sekmelerine ait ekran görüntülerini kaydedip bir dosya da saklamanız uygun olur ki ister kendiniz ister konu üzerinde bilgisi olan arkadaşın değerlendirme yapması kolay olur. Dilerseniz 2 aylık periyotlar halinde bu resimleri bana da gönderebilirsiniz, Allah ömür verirse gidişatı izleme konusun da yardımcı olabilirim.

Yukarıda belirtilen hususları değerlendirip, gerekli olanları yerine getirmeniz durumunda probleminizin düzelmesini umuyorum. Aksi durumda tekrar iletişime geçebilirsiniz, bu durumda yeni bir değerlendirme yapmak uygun olacaktır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: Benchmark testini yineleyip ekledikten sonra bana da haber verirseniz diskin durumunu gözden geçirmek isterim.

NOT 2: İşletim sistemini belirtmemişsiniz muhtemelen win8 olarak düşündüğüm için chkdsk ve güç ayarları bilgi ve konu linkini ona göre verdim ancak genel manada win 7 ile çok farklılık arz etmez, yinede sıkıntı olursa belirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 2 Kasım 2014; 3:02:04 >

• @dopac34 arkadaşın söylediklerine kulak asın, ilk önce alttaki resimde eklediğim kısmın bu şekil olduğunu teyit edin demiş

Laptop gece reset atmış
  • sen geçen bnmki reset atmış 8.1 arada cpu 100 diyo du şimdi ise her defa format atcam birazdan 7 daha iyi
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Laptop temizliği ve macun değişimi geçtiğimiz yaz a girerken yaptırmıştım win7 kurulu, dediğim gibi tam yükte kullanırken (genellikle oyun) her laptop gibi ısınma oluyor ama herhangi bir kapanma yaşamadım şimdiye kadar. İndirme yapmanın oyun oynamaktan fazla ısınacağını sanmıyorum.
    Benchmark ı tekrar yaptım
     Laptop gece reset atmış
    Bu da güç yönetimi
     Laptop gece reset atmış
    Bu gece tekrar indirme açıp bırakıcam hw monitor programını da açarım, sabah kalktığımda sıcaklık değerlerine bakmış olurum

Laptop gece reset atmış Laptop gece reset atmış

• Orada ayar kısmında ekranı kapatı seçmişsiniz, uyanınca da parola isteme kısmını aktif etmişsiniz. Bilgisayarınız kapanmamış ekran kapandığı ve tekrar uyandırıldığı için parola istemesi söz konusu. Programda muhtemelen ekran kapandığı için deaktif olmakta. Ekran kapanmasını iptal ederseniz durumun düzeleceğini tahmin ediyorum, ayrıca parola isteme kısmını da evde çocuk veya bilgisayarınızı sizden izinsiz karıştıracak kişiler yoksa kaldırabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızı sürekli yanınızda taşıyor ve kafe, çay bahçesi gibi yerlerde bulunduruyorsanız parola korumasının kalması daha iyi olur.

Isı konusun da ise bilginizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ağır bir performansla 10 dakika çalıştırmak ile hafif - orta performans ile 1 saat çalıştırma sonucunda ki ısı aynı olacaktır. O yüzden sadece açık bırakmak bile sabaha kadar süren bir çalışma sonucu bilgisayarın ısısını maksimuma yaklaştırmaya yetecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Orada ayar kısmında ekranı kapatı seçmişsiniz, uyanınca da parola isteme kısmını aktif etmişsiniz. Bilgisayarınız kapanmamış ekran kapandığı ve tekrar uyandırıldığı için parola istemesi söz konusu. Programda muhtemelen ekran kapandığı için deaktif olmakta. Ekran kapanmasını iptal ederseniz durumun düzeleceğini tahmin ediyorum, ayrıca parola isteme kısmını da evde çocuk veya bilgisayarınızı sizden izinsiz karıştıracak kişiler yoksa kaldırabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızı sürekli yanınızda taşıyor ve kafe, çay bahçesi gibi yerlerde bulunduruyorsanız parola korumasının kalması daha iyi olur.

Isı konusun da ise bilginizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ağır bir performansla 10 dakika çalıştırmak ile hafif - orta performans ile 1 saat çalıştırma sonucunda ki ısı aynı olacaktır. O yüzden sadece açık bırakmak bile sabaha kadar süren bir çalışma sonucu bilgisayarın ısısını maksimuma yaklaştırmaya yetecektir.

hmm.. Anladım ekran kapatmayı deaktif yaptım, pc yi gece açık bıraktığımda notebook soğutucusu kullanmam faydalı olur sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.