Şimdi Ara

Laptop HDD'yi görmüyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Benim Toshiba marka bir Laptopum var ve içinde Hithachi marka Hdd var. Bu hdd'den sürekli kendini tekrarlayan sesler geliyor ve belli bir süre sonra kilitleniyor sanırım bed sector oluşmuş.. Bende HDD değiştirmek istiyorum elimde WD markalı harici hdd var ve laptopuma içini söküp takıyorum herşeyiyle uyuyor ancak format atmak istediğimde hdd görmüyor ne yapabilirim internetten sağlam bir bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Merhaba,

Yeni takmış olduğun harddisk'i bios içerisin de görebiliyormusun?

Ki, görebiliyorsan eğer kurulumda sanırım senden SATA,RAİD driverini istiyor, göstermediğin için de harddisk'e işletim sistemi kurulumu yapamıyorsun.. Buraya kadar doğru anlamışsam eğer sorununu yapman gerekenler şu şekilde olmalı;

- İşletim sistemi kalıbına SATA, RAİD driverini entegre etmen gerekiyor. Bunun için sana "Nlite" adlı yazılımı önerebilirim. Google.com da arama yaparsan resimli anlatımları mevcut.

Yada,

- Yine bios içerisinde harddisk modları vardır. AHCI yada SATA modunu "IDE" moda alarak da kurulum yapabilirsin.

• earkadasım haklı ama elınde ımkan yoksa eger bıosdan dayapabılırsın o ayarı yapamazsan eger sıstem olarak ne kuruyorsun soylermısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Yeni takmış olduğun harddisk'i bios içerisin de görebiliyormusun?

Ki, görebiliyorsan eğer kurulumda sanırım senden SATA,RAİD driverini istiyor, göstermediğin için de harddisk'e işletim sistemi kurulumu yapamıyorsun.. Buraya kadar doğru anlamışsam eğer sorununu yapman gerekenler şu şekilde olmalı;

- İşletim sistemi kalıbına SATA, RAİD driverini entegre etmen gerekiyor. Bunun için sana "Nlite" adlı yazılımı önerebilirim. Google.com da arama yaparsan resimli anlatımları mevcut.

Yada,

- Yine bios içerisinde harddisk modları vardır. AHCI yada SATA modunu "IDE" moda alarak da kurulum yapabilirsin.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Siz dedikten sonra bir sorun daha farkettimki oda bios ayarlarına girememem. Yani hiç bir tuş ile bios ayarlarına giremiyorum önceden F2 ile girebiliyordum ama şimdi giremiyorum bu yüzden de dediklerinizi deneyemiyorum.

Benim Laptop Toshiba Satellite C660 şunları denedim. Önce yanında gelen Windows 7'yi taktım bu Toshiba nın kendi yanında gelen Home Basic DVD si. Bu dvd yükleme şekli farklı ve yükledide. Daha sonra Bende ayrıca windows 7'nin bütün paketlerin olduğu bir dvd daha var onu yüklemek istediğimde de bu sefer hdd görüyor ama alta bu alana yüklenemez diye uyarı veriyor. Sonra birde Windows 8 dvd si indirmiştim onuda yükleyebiliyorum ama Window7'yi laptopun yanında gelen home basic dvd haricinde yükleyemiyorum. Öncelikle bios sorununu çözmem lazım galiba.

• Merhaba tekrar dan,

Sanırım yükleme yaparken, yanlış partitiona yükleme yapıyorsunuz..

Harddisk de bölüm oluşturulduğu zaman 100 MB bir birim de otomatik olarak oluşur.

Siz buraya yükleme yapmaya çalışıyorsanız, normal olarak hata alırsınız ve yükleme başlamaz. Dikkat edin 2. sıradaki sürücüye yükleyeceksiniz işletim sisteminizi.

Bir diğer husus da, diğer işletim sistemlerinde harddiski görememeniz harddisk modunun SATA,RAID,AHCI gibi modda olmasıdır. Harddisk bu modda ise, kurulum aşamasın da SATA,RAID,AHCI gibi driverları göstermeniz gerekmekte.

Yada, eliniz de bulunan işletim sisteminize bu driverları entegre etmeniz gerekmektedir. Yada hazır SATA driverları gömülü bir kalıp temin etmeniz gerekmekte.

Kendiniz entegre etmek isterseniz Nlite adlı yazılımını Google.com da araştırma yapmanız sonucunda karşınıza bir çok kaynak çıkacaktır.

Bios sorusuna gelecek olursak, farklı kombinasyonları tekrar dan deneyin. F2,F1,Delete,F10,F11,F12 bunlara rağmen hala giriş yapamazsanız. Bios güncellemesi yapmanız gerekmekte.

Umarım net olarak anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba tekrar dan,

Sanırım yükleme yaparken, yanlış partitiona yükleme yapıyorsunuz..

Harddisk de bölüm oluşturulduğu zaman 100 MB bir birim de otomatik olarak oluşur.

Siz buraya yükleme yapmaya çalışıyorsanız, normal olarak hata alırsınız ve yükleme başlamaz. Dikkat edin 2. sıradaki sürücüye yükleyeceksiniz işletim sisteminizi.

Bir diğer husus da, diğer işletim sistemlerinde harddiski görememeniz harddisk modunun SATA,RAID,AHCI gibi modda olmasıdır. Harddisk bu modda ise, kurulum aşamasın da SATA,RAID,AHCI gibi driverları göstermeniz gerekmekte.

Yada, eliniz de bulunan işletim sisteminize bu driverları entegre etmeniz gerekmektedir. Yada hazır SATA driverları gömülü bir kalıp temin etmeniz gerekmekte.

Kendiniz entegre etmek isterseniz Nlite adlı yazılımını Google.com da araştırma yapmanız sonucunda karşınıza bir çok kaynak çıkacaktır.

Bios sorusuna gelecek olursak, farklı kombinasyonları tekrar dan deneyin. F2,F1,Delete,F10,F11,F12 bunlara rağmen hala giriş yapamazsanız. Bios güncellemesi yapmanız gerekmekte.

Umarım net olarak anlatabilmişimdir.

Yok hocam HDD de 3 bölüm var ilk olan 300MB mı ne 2. bölüm 250 gb 3.bölüm de 220Gb felan. Ben 250GB lık 2 satırdakine yüklemeye çalışıyorum ama hiç bir bölüme yüklenmiyor zaten. İşin ilginci Windows 8 ve Laptopun yanında gelen Win7 Home Basic yükleniyor ama bendeki diğer Windows 7 DVD si yüklenmiyor önceki HDD sorun olmuyordu hiç.

İkinci sorun olarak Bios'a hala girememekteyim her türlü tuş kombinasyonunu denedim hatta Toshiba sitesinden bios update aracı indirim güncelleme yaptım ama nafile bios ayarlarına girilmiyor. Tek çare Eski HDD deki bad sektorü yok edip onu tekrar kullanmak gibi. Yada önerebileceğiniz başka bir çözüm varmıdır. Teşekkürler yardımlarınız için.

• Merhaba tekrar dan,

Harddisk yüzünden Bios'a girememen biraz anormal bir durum..

Bana kalırsa, sen harddiski sistemden sök ve sistemi harddisksiz olarak çalıştır. Bakalım bu şekilde Bios'a girebilecekmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar

Konu açılalı uzun zaman olmuş . Bende de benzer bir sorun oldu dizüstü bilgisayarımı açtığım da anakart logosu ekrandan gitmiyordu ve f2 ile bios ayarlarına erişemiyordum. ilk remi söktüm sorun yine aynı daha sonra hdd söktüm bu sefer f2 ye bastıgımda bios ayarlarına ulaşabildim.

Hdd ya arızalandı yada Hdd yi görmüyor. Neler yapabilirim bios sıfırlama flan işe yarar mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.