Şimdi Ara

Laptop her açılışta BIOS ekranı geliyor (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işletim sistemi : win7 64bit
    ram : 16GB
    Harddisk : 2 Tane

1. Karşılaştığım sorum laptop ekranına görüntü gelmiyordu. Monitöre bağladığımda görüntü vardı. Bende bios ayarlarını default yaptım saveledim düzelmedi.
    2. Sonra biraz araştırma yaptım batarya ve fişi çekin güç düğmesine 30 sn basılı tutun yazıyordu. Uyguladım.
    3. Sonuç olarak Her açılışta bios ekranı geliyor. Default -Optimize falan yemiyor. Save Exit- Wihout Save exit olmuyor.
    4. Bios saati doğru - rami 16 GB gösteriyor - harddiskleri tanıyor.
    5. Daha Önceden win8 yüklü geldi win 7 yükledim sonra sorunsuz 1 ay boyunca kullanıyordum. son zamanlarda smart tv ile hdmı bağlantısı ile oyun oynuyordum. Ekran gelmeme sorununa neden olabilirmi bu_?
    6. Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

*Biosu resetleyince Uefi aktifleşmiş ondan açılmıyormuş kapadım düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafkasmahkumu -- 28 Eylül 2013; 12:24:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kafkasmahkumu

Notebook Marka Model : Asus G75vx
    işletim sistemi : win7 64bit
    ram : 16GB
    Harddisk : 2 Tane

1. Karşılaştığım sorum laptop ekranına görüntü gelmiyordu. Monitöre bağladığımda görüntü vardı. Bende bios ayarlarını default yaptım saveledim düzelmedi.
    2. Sonra biraz araştırma yaptım batarya ve fişi çekin güç düğmesine 30 sn basılı tutun yazıyordu. Uyguladım.
    3. Sonuç olarak Her açılışta bios ekranı geliyor. Default -Optimize falan yemiyor. Save Exit- Wihout Save exit olmuyor.
    4. Bios saati doğru - rami 16 GB gösteriyor - harddiskleri tanıyor.
    5. Daha Önceden win8 yüklü geldi win 7 yükledim sonra sorunsuz 1 ay boyunca kullanıyordum. son zamanlarda smart tv ile hdmı bağlantısı ile oyun oynuyordum. Ekran gelmeme sorununa neden olabilirmi bu_?
    6. Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

bios guncelleyin derim ayar tutmaması pil dicemde saatte sorun yok diyorsunuz windowsa hicmi girmiyor bios saatiyle windowsunki birbirini tutuyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows ekranına geçmiyor bios ekranında duruyor hep.
  • 1. win 7 yüklerken UEFİ olarak mı yüklediniz
    2. bios sıfırlama yaptığında UEFİ aktif olmuş olabilir. ondan belki sıkıntı vardır. UEFİ yi kapat. pc ye ait hdd yi boot seçeneklerinden 1 sıraya yerleştir. inşallah birşeyler değişir. ben olsam bunları denerdim. olmadı tekrardan win 8.1 kur başlat menüsü falan da geldi zaten. dönüş yap bakalım başka şeyler deneriz. kolay gele
  • UEFİ OLARAK YÜKLEDİM KAPATMAYI DENERİM OLMADI WİN 8 KURMAYI DENİCEM TEŞ.
  • Eyvallah kardeş aklıma gelmişti ama ondan değildir demiştim. UEFI den sorun kapadım halloldu. sağolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafkasmahkumu -- 28 Eylül 2013; 12:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkasmahkumu

Eyvallah kardeş aklıma gelmişti ama ondan değildir demiştim. UEFI den sorun kapadım halloldu. sağolasın

dostlar sağolsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.