Şimdi Ara

Laptop için hd alıcam arkadaşlar tavsiye lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan laptopumda SATA harddisk var.

Benim kafama takılan sata destekli olan bir bilgisayara sata 2 de takılır mı???

Seagate 500 veya 320 gb lık 16mb cache 7200rpm li bir hd alıcam büyük ihtimalle.(alacak yer konusunda da yardımcı olursanız çok iyi olur arkadaşlar)

Ayrıca daha fazla ısınma problemi olur mu.zaten fujıtsunun fan tasarımı kötü, fanın altında delik yok(yakında kapağa delikler açmayı düşünüyorum ), laptopun iyice ısınmasından korkuyorum bi gün elimde patlıcak ama hayırlısı...

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• dostum benim asus laptop ın harddiskinin altında da delik yok ama hiç ısınma problemim olmadı. alacağın diske gelince ben şunu öneririm. dün aldım vatandan ve gayet güzel ve başarılı bir alet. daha 40 dereceden yukarısını görmedim nette gezerken ortalama 35 derece ısınıyor.http://forum.donanimhaber.com/m_30745527/tm.htm burda da testleri var inceleyebilirsin. harddisklerin üstünde küçük bi delik gibi bişi var üstünde "dont cover this hole" yani bu deliği kapamayın yazıyor belki o delik kapalıysa şu andaki diskinde ısınma sorunu bundan olabilir diye düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: sakarya16

s.a.e

Şuan laptopumda SATA harddisk var.

Benim kafama takılan sata destekli olan bir bilgisayara sata 2 de takılır mı???

Seagate 500 veya 320 gb lık 16mb cache 7200rpm li bir hd alıcam büyük ihtimalle.(alacak yer konusunda da yardımcı olursanız çok iyi olur arkadaşlar)

Ayrıca daha fazla ısınma problemi olur mu.zaten fujıtsunun fan tasarımı kötü, fanın altında delik yok(yakında kapağa delikler açmayı düşünüyorum ), laptopun iyice ısınmasından korkuyorum bi gün elimde patlıcak ama hayırlısı...

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• teşekkür ederim rentts.Zaten konuyu açtıktan sonra baya bir araştırdım ve seagate 7200.3 320gb 16mb lık modelinden daha iyisini göremedim.

ayrıca baktığım yerlerin en uygunu da sanalmarketimdi.

(forumda abd de yaşayan bir arkadaş ta 7200.4 500gb lığın incelemesini yapmış süper birşey ama o ürün de türkiye de yok fiyatı da 140$ civarı.)
  • bu arada o dediğin modelde 2 plaka disk var yani 2 tane 250gb tan meydana geliyor. 320 likte tek plaka var.
    quote:

teşekkür ederim rentts.Zaten konuyu açtıktan sonra baya bir araştırdım ve seagate 7200.3 320gb 16mb lık modelinden daha iyisini göremedim.

ayrıca baktığım yerlerin en uygunu da sanalmarketimdi.

(forumda abd de yaşayan bir arkadaş ta 7200.4 500gb lığın incelemesini yapmış süper birşey ama o ürün de türkiye de yok fiyatı da 140$ civarı.)
  • ayrıca sanalmarketimdeki segate 148 liraya geliyor kargo hariç. vatanda 151 lira. vatan daha avantajlı. imkanın varsa git kendin al uğraşma kargo falan.
  • peki 320gb 16mb 7200rpm olan harddisklerin başka markalarında 2 plakalı olan var mı? wd veya samsungda
  • bildiğim kadarıyla 320 liklerin hepsi tek plaka.
    quote:

peki 320gb 16mb 7200rpm olan harddisklerin başka markalarında 2 plakalı olan var mı? wd veya samsungda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hımm...

o zaman şöyle bir karşılaştırmada yapalım ve bitirelim.

320gb 7200rpm 16mb olan harddiskle

500gb 5400rpm 8mb çift diskli(tabi varsa) harddisk

tabi 7200rpm li daha iyidir haliyle ama aralarında fazla fark yoksa 500gb lık hafıza da cazip gelebilir.senin düşüncen ne bu konuda???
  • tabi ki de 320gb lık olan. önemli olan hız ise tabi. benim için en önemli şey hız. kapasite her zaman 2. planda benim için. 128gb lık ssd disk alırdım hatta makul fiyatlarda olsaydı. depolama olayını zaten external harddisklere yaptığım için ben hangisi hızlıysa onu tercih ediyorum.
    quote:

hımm...

o zaman şöyle bir karşılaştırmada yapalım ve bitirelim.

320gb 7200rpm 16mb olan harddiskle

500gb 5400rpm 8mb çift diskli(tabi varsa) harddisk

tabi 7200rpm li daha iyidir haliyle ama aralarında fazla fark yoksa 500gb lık hafıza da cazip gelebilir.senin düşüncen ne bu konuda???

• Bende HD mi değiştirmeyi düşünüyorum.Anlayamadığım bir konu var arkadaşlar : SATA HD kullanılan PC'de SATA2 kullanılabilirmi ?
  • SATA HDD KULLANANLAR SATA2 DE KULLANABILIR HERHANGI BISORUN CIKARMIYOR.. IKINCISI BEN WD SCORPIO BLACK ALDIM GAYET IYI PERFORMANS ACISINDAN... SEAGATE ALICAKTIM ONUN PERFORMANS DAHA IYI DIYE OKUMUSTUM COGU YERDE ANCAK ALCAGIM SIRALARDA STOKLARDA YOKTU NEYAZIKKI...SUANDA BEN COK MEMNUNUM ACIKCASI IKI MODELIDE TAVSIYE EDERIM AMA .. SEAGATE 320GB 7200RPM SATA2 VE WESTERN DIGITAL 320GB 7200 SCORPIO BLACK SATA2 IKISIDE MUHTESEM DISKLER VE SUANDA KI EN IYILERI....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.