Arkadaşlar 5 yıllık Asus bilgisayarın işlemcisi aşırı ısındıgından dolayı pc kapanıyor. yerine uyumlu pentium işlemci takınca ısınma olmuyor ( teknik serviste denedik). ben de işlemciyi değiştireyim dedim. işlemci modeli i7-740qm. PGA988 soketli. internette fiyatlara baktım 200 civarında fiyatı var. o kadar fazla vermek istemiyorum. 2. el sayfasında alınık olarak yazdım ama yine de size bu konuda danışmak istiyorum. bu işlemci yerine i5 bir işlemci takabilir miyim ? herhangi bir sorunu olur mu güc konusunda vs. ? ve tavsiye edebileceginiz bir işlemci var mıdır ? oyun olarak sadece League of Legends oynuyorum.
pentium taktıklarında sorun çıkmamasının sebebi pentiumun daha az güç tüketip daha az ısınması. i5 ile i7 arasında güç tüketimi farkı pek olmaz. Yani i5 taktığında da sorunun devam edebilir. Denemeden para verme.
5400rpm hdd vardı arıza yapınca yerine 7200rpm aldım. ondan 2-3 hafta sonra oldu bu durum.
İçini temizleyip macunu da yeniledilerse normalde düzelmedi lazımdı. Fan eskisi kadar hızlı dönmüyor olabilir. 7200rpm hdd daha fazla ısınır ama onun işlemciye etki edeceğini sanmıyorum.
fanın eskisi kadar dönüp dönmediğini nasıl anlayabilirim? bakır yolda sorun olma ihtimali var mı?
Onun için ilk aldığında fanın ne kadar döndüğüne bakman lazımdı. Yada aynı laptobu olan birine sorabilirsin. Bakırda sorun olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
Onun için ilk aldığında fanın ne kadar döndüğüne bakman lazımdı. Yada aynı laptobu olan birine sorabilirsin. Bakırda sorun olmaz.