Şimdi Ara

LAPTOP İLE PC AĞ BAĞLANTISI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XP Pro SP1 yüklü laptop ile pc'mi ethernet üzerinden birbirine bağladım (çarpraz kablo), her ikisinede elle IP adresi atadım (birine 192.168.0.1 diğerine 192.168.0.2) bağlantı kuruluyor (kabloda sorun yok) fakat bir bilgisayardan diğerinin dosyalarına erişemiyorum (sadece o bilgisayarın paylaşılan klasörleri görünüyor). verdiği hata mesajı :

\\Ece erişilemez. Bu ağ kaynağını kullanma yetkiniz olmayabilir. Erişim izniniz olu olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin. Erişim engellendi.

Çalışma grubu adı aynı bilgisayarların adları farklı. Ping attıyorum herhangi bir sorun yok. Güvenlik duvarı kapalı. her iki bilgisayardada disklerin paylaşımları açık.

Yardımlarınızı bekliyorum...

• arkadasım ev agı kurdun mu ? kurmadıysan her iki bilgisayarada ev agı kur..
  • Ev ağı kurduktan sonra Ağ Bağlantılarımdan / Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıkla özelliklere gir ordan YÜKLE ye gir İletişim Kuralları bölümünden en alttaki NWLink IPX/SPX/NetBIOS Uyumlu Aktarma İletişim Kuralları adlı seçeneği yükle (aynı şeyi bende yaptım çünkü laptop-crossağkablosu-masaüstü) bunu yükleyince daha rahat görürsün dosyalarını. Bide sadece paylaşıma açık olan şeyleri görürsün bunu biliyorsun sanırım....
    Kolay gelsin....
  • Evet kurdum. Bilgisayarımda iki işletim sistemi var. WinME'yi açtığımda laptop PCnin dosyalarını görüyo ama pc laptopun dosyalarına erişemiyor. xp ile xp olunca ikiside birbirini açmıyo yukarıda yazdığım hata mesajını veriyor.
  • IP adresini yasdığın yerde Alt Ağ Maskesi(255.0.0.0) ve Varsayılan Ağ geçidi Bölümlerinide doldur. Her iki bilgisayarda aynı olacak. bunları yaptıktan sonra bilgisayarı baştan başlat mutlaka... Kesin olması lazım benimki böyle çünkü şuanda...
  • her 2 pc'yide hshome (win default) workgroup una al.. tamamdır :)
  • Dediklerinizin hepsini yaptım ama olmuyor. Yalnız artık Laptoptan internete girdiğimde PC'de de internet bağlantı simgesi çıkıyor (Internet Ağ Geçidi) ama web sitelerine giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kale -- 6 Şubat 2005, 17:48:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardım edecek kimse yok mu?!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.