3 yıldır kullandığım Lenovo markalı dizüstü pc'im 31 Ekim'den beridir donuyor, ilk zamanlarda mavi ekran hatası alıyordum ve hâlâ ayreten donma sorunuyla uğraşıyorum. İlk defa LoL oynarken oldu, bir anda dondu ve kaldı, birkaç dk sonra kendi kendine kapanıp açıldı. Sonra bu donma sorunu artık video izlerken de oldu. Ardından bir kere dolandırıldıktan sonra, orjinâl Lenovo servisine verdik ve HDDyi değiştirdiler, bundan sonra sorun her ne kadar azalsada yine de oyun oynarken hâlâ sorunluydu. Hâlâ Eu4 de falan bir anda donup kalıyordu. Bende çözüm olarak altına iki tane (havalandırmanın önünü açacak şekilde) kitap yerleştirdim ve sorun baya azaldı. Son günlerde artık donmadan önce oyunu kapatıyor ve "bir daha girersen bu oyuna, donarım bak ona göre" der gibi uyarı veriyor. Lütfen yardım edin. 2 kere format attırdım, virüs taraması yaptım ki zaten HDD bile değişti, işlemci ısısına baktım normal 40-50 derece de. Bıktım artık bu sorundan, kaç aydır LoL giremiyorum, Eu4 giriyorum 10 dk sonra donuyor. Eğer çözebilirseniz çok mutlu olurum. |
Bildirim