Şimdi Ara

laptop ımın ekranı açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Benim cihazimda ısınmadan dolayı kapanma sorunu vardi. Temizlenmesi için 100 125 arası fiyat çıkardıkları için temizleetmemiştim. Herneyse geçen gün yine kapattı kendini. Benimde tersime geldi actim kasayı temizlemek için. Baya bir ilerledim ama fan için anakartida sökmem lazımdı baktım biraz hafiften cekistirdim ama tutan bir yer vardı bulamadım orayı dolayısıyla fanida temizleyemdim geri kapattım soktugum gibi kontrol ederek. Power butonuna bastim açılıyor cihaz fan çalışıyor ama ekrana hiçbirşey gelmiyor herhangi bir seste gelmiyor.

Benim tespitlerim sunlar fan çalışması normal degil yani normalde acinca fani bi deneme için döndürür sonra dururdu ama şimdi fan ssürekli calisiyor sıkıntı nedir bilmiyorum.2. Olarak bir sure calistiktan sonra kendiliğinden kapaniyor en fazla 4 5 dk acik kalıyor.

Internetten biraz araştırdım ramleri çıkardım denedim hdd yide cikarip çalıştırdım sonuç degismedi.

Önemli birşey daha ekrana görüntü gelmeme değil sorunum galiba sanki ekrana güç gelmiyor gibi.

Son olarak yazmayı unuttum önemli olabilir. Normalde güç dugmesinin yanındaki normalde surrkli yanıp sonen 3 disk işaretli sanirim harddiskle ilgili ışık yanmiyor. Diğer isiklardada bir hareket yok sadece güç aldığı gozukuyor ışıklardan gerisi kayıp.

Bildiğiniz veya düşündüğünüz herhangi birseyi söyleyebilirsiniz. Yardımlarınızi esirgemeyen lütfen.

Teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim eski notebook aynı sorun yapmıştı fan duruyordu ara sıra ısınmadan kapanıyordu ben fanın olduğu bölgeye ağzımı dayayıp kuvvetlice üflemiştim toz fışkırdı sonra fan düzene girdi kapanma sorunu kalmadı.
  • Yok benim sorunum şu an fanla ilgili değil daha buyuk bir sorun var

• Monitöre giden kablolardan birini istemeyerek hırpalamış olabilirsin belkide. Eğer elinde windows cd si varsa yeniden kurulum yapmayı denedinmi windows hasar almıştır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WilhelmWinter -- 7 Ekim 2013; 22:54:42 >
  • Yazılımla alakalı değil gibi. Yazdıklarımda dediğim gibi anakartta mı vardır sıkıntı nedir sadece gücü alıp açılıyor gerisi yok. Kablonun birini zedelemiş olabilirim belki ama bu ekrana giden kablo oalmaz. Çünkü dediğim gibi heryerde sorun gozukuyor

• tutmayankamon T kullanıcısına yanıt
    ekran kartını kurcamış yerinden oynatmışsındır.

• Belki ama ekran kartına hiç ulaşamadım alt taraftaydi anakartı kaldiramadim yerindende oynamadı nerdeyse hiç zor gibi ama çok nazik birşeyse olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarımın ekranı donuyor
    12 yıl önce açıldı
    pc açılmıyor ( laptop )
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Takmayı atlağın kablolar kalmış muhtemelen.
    Kıracak derecede asılmadıysan kolay kolay bişey olmaz. Bahsettiğin ışık HDD ışığı o dönmüyor demek ışık yanmıyorsa. Yani onu test aşamasına bile gelmemiş. Bi sök geri topla atladığın bir yer büyük bir ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egesukru

Takmayı atlağın kablolar kalmış muhtemelen.
    Kıracak derecede asılmadıysan kolay kolay bişey olmaz. Bahsettiğin ışık HDD ışığı o dönmüyor demek ışık yanmıyorsa. Yani onu test aşamasına bile gelmemiş. Bi sök geri topla atladığın bir yer büyük bir ihtimal.

3 4 kere söküp tekrar topladım kontrol ettim baya aslında

üzerindeki statik elektriği boşalttın mı ramleri filan çıkartırken ?
    anakarta bodozlama ellediysen üzerindeki statik bozmuş olabilir. 2 Ram varsa tek tek dene. pil ile bi bios sıfırlama dene. 2 ram varsa tek tek takıp çalıştırmayı dene.
    hdd yi bile test edemeden kalıyor sistemin biosa iş düşmeden gidiyor, fanının başlayıp durmama sebebi bu.
  • quote:

üzerindeki statik elektriği boşalttın mı ramleri filan çıkartırken ?
    anakarta bodozlama ellediysen üzerindeki statik bozmuş olabilir. 2 Ram varsa tek tek dene. pil ile bi bios sıfırlama dene. 2 ram varsa tek tek takıp çalıştırmayı dene.
    hdd yi bile test edemeden kalıyor sistemin biosa iş düşmeden gidiyor, fanının başlayıp durmama sebebi bu.

Dediğim gibi ram mevzuunu harddisk mevzusunu denedim. O statik elektrik nedir acar misin biraz onu bilmiyorum.
    Anakarta dokundum dokunmamaya özen gosterdim ama dokundum yani

arabadan inip kapıyı kapatırken falan çıt diye çarpar ya yada bi insanla tokalaşacağın zaman filan çarpılırsın. Terlikten kazaktan vs dolayı üzerinde yüksek derecede akım birikir. bu akım boşalacak yer bulunca atlar çok yüksek voltajda olabilir buda mV değerlerinde çalışacan cihazları bozmaya rahatlıkla yeter. bunun gibi cihazları açmadan önce duvara vs bir yere dokunu statik boşaltmak gerekir yada bileklik takmak.
    bilgisayarcının yolu görünüyor sanırım sana madem ki açtın bi kaç kez eksik bişey kalmamış..
  • quote:

arabadan inip kapıyı kapatırken falan çıt diye çarpar ya yada bi insanla tokalaşacağın zaman filan çarpılırsın. Terlikten kazaktan vs dolayı üzerinde yüksek derecede akım birikir. bu akım boşalacak yer bulunca atlar çok yüksek voltajda olabilir buda mV değerlerinde çalışacan cihazları bozmaya rahatlıkla yeter. bunun gibi cihazları açmadan önce duvara vs bir yere dokunu statik boşaltmak gerekir yada bileklik takmak.
    bilgisayarcının yolu görünüyor sanırım sana madem ki açtın bi kaç kez eksik bişey kalmamış..

cokTanıdık birine gitmek istedim. Çünkü araştırdım biraz buna benzer sorunlar tekrarlamış gibi yani yapacağım masrafa değer mı değmez mi orası önemli. Gidecek bakalım da çok masraf cikar mı acaba

sorunu bilmediğimiz için birşey diyemiyorum. bir kablo dur 5-10 lira olur anakarttır 200 olur 500 olur bilmiyoruz ki (:
  • Aynen öyle. Sağol yardımın için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.