Şimdi Ara

laptop ımın usb portları birdenbire çalışmamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lenovo ideapad y570 laptop ımın usb portları çalışmıyor.(2 adet 2.0 +2 adet 3.0 olmak üzere toplam 4 port)usb lerde güç var ancak aygıt yöneticisinde yanlarında ünlem işaretiyle birlikte bu aygıt başlatılamadı yazıyor. aygıtı devredışı bırakip tekrar etkinleştirdiğimde ise usb lerim sorunsuz çalışıyor ancak pc yi kapatıp açtığımda tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum. bios dan etkin olup olmadığını kontrol ettim etkin. sürücülerini tekrar yükledim yine pc yi kapatıp açınca sorun tekrarlanıyor. işletim sistemim win7 home pre. ayrıca denetim masası- aygıtlar- kullanıcıadıpc - sağ tık sorunları gider dediğimde de anlık olarak sorunu çözüyor ancak kapatıp açınca sorun tekrarlanıyor. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
     laptop ımın usb portları birdenbire çalışmamaya başladı

edit:
    sorun dolaylı yoldan çözüldü bilgisayara devcon u indirip (64bit) system 32 ye attım ve uyumluluk seçeneklerinden yönetici olarak çalıştırı işaretledim daha sonra cmd yi yönetici olarak çalıştırıp

devcon64 disable "işlem yapacağınız aygıtın id si"
    devcon64 enable "işlem yapacağınız aygıtın id si"

dediğimde sorun çözülüyordu bende bunları

devcon64 disable "işlem yapacağınız aygıtın id si"
    devcon64 enable "işlem yapacağınız aygıtın id si"
    close
    şeklinde bat dosyası olarak kaydettim ve başlangıca attım aynı zamanda UAC ı da kapattım ki bana sormadan bu işlemleri yapsın sorun kalmadı usb lerimi kullanabiliyorum artık

NOT:
    Aygıt id sini; aygıt yöneticisi, işem yapacağınız aygıta sağ tık, özellikler, ayrıntılar, donanım kimlikleri yoluyla bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibo92 -- 20 Ekim 2012; 23:19:45 >

• aynı sorun yarımsaatı oncede bende vardı kısa devre mı yaptı acaba ne takıodun usblere ama ben kapatıp acınca duzeldı
  • ne takarsam takayım usb ler çalışmıyor usb mouse ve flash bellekten başka bir şey takmışlığım yoktur usb lere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibo92 -- 5 Temmuz 2012; 20:25:47 >
  • sürücülerinde hata var muhtemelen tekrar kurun.
  • sürücülerin hepsini silip baştan kurdum ancak pc yi kapatıp açınca tekrar problem boy gösterdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Orijinalden alıntı: K120

arkadaşlar aklıma bir fikir geldi ama şimdi madem bu aygıtların bilgisayar başlangıcında çalışmamasını engelleyemiyoruz ve madem etkinleştirip devre dışı bırakınca düzeliyor bir bat dosyası oluşturup içine bahsi geçen aygıtları devre dışı bırak ve etkinleştir komutları yazsak ve bu bat dosyasını başlangıca atsak nasıl olur. ve dediğim şeyi nasıl bir kodla yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilibo92 -- 8 Eylül 2012; 16:19:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.