Şimdi Ara

LAPTOP'IN ETHERNET KARTI BOZULDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop'ın ethernet kartı bozuldu ne yapabilirim?Tamir ettirsem anankartı değiştirmeleri gerektiği için 500-600 TL tutarmış.
    Laptop'ı modeme bağladığımda ethernet ışığı yanmıyor.Servis sağlayıcıyı aradım kontrol ettiler hatta sorun yok.Yeni modem,yeni ethernet kablosu ile denedim yine aynı.
    Kablosuz modem ile bağlanırsam ethernet kartına gerek yok ama yeni kablosuz modemi bilgisayara tanıtmak için önce kablolu yani ethernet ile ayarları yapmak gerekiyor.
    Yeni bilgisayar almadan bunu ucuza çözmenin bir yolu var mu?

• d.feneri D kullanıcısına yanıt
    Aygıt Yöneticisi’nden baktınız mı ?

Kaldırılmış ya da Devre Dışı falan bırakılmış olmasın ? Ya da Driver sorunu olmasın ?

LAPTOP'IN ETHERNET KARTI BOZULDU

https://www.bimeks.com.tr/urun/100723/s-link-sl-u45-usb-den-rj45-lan-ethernet-ceviricisi.aspx#photos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Mart 2014; 14:20:15 >

• Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Sizin uyarınız üzerine aygıt yöneticisine baktım yanında soru işareti olan bir aygıt yok ama ethernet yazan bir aygıtta bulamadım.Heralde sorun yoktur olsa farklı bir renk yada ünlem,soru işareti ile belli olurdu diye düşündüm.

USB ethernet aygıtı öneriniz çok mantıklı.Sağolun.Ancak bu aygıtlarda kadın,erkek diye belirtmeleri dikkatimi çekti.Ben hangisini almalıyım?
  • Sorunu şimdilik çözdüm.

Başka bir bilgisyardan kablolu bağlantı ile modem tanıtımı yaptım.Sonra aynı modem ile laptopda kablosuz bağlandım ve böylece ethernet ihtiyacı ortadan kalktı çok şükür.

Sağlık açısından kablolu kullanmak istediğim için ethernet-usb adaptörü alacağım.Tam olarak şu:

inventus
    S-LINK SL-U60 USB2.0-Lan Ethernet Çevirici USB ürünler - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5577

Bu arada yazdıklarımı okuyanlar için bir hatırlatma yapmak istiyorum.Laptopun ethernet kartı şimşek çakınca yanmış olmalı.Splitter korumuyor.Sadece elektirik fişini çekmek yetmiyor yüksek voltaj telefon kablosundan ve modemden geçip bilgisayara ulaşıyor.

Ben maalesef ne kadar dikkat etsemde her sene bir kez bunu yaşıyorum.Masaüstünde parça değişimi yapmak kolay ama laptop olunca korkmuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: d.feneri

Sorunu şimdilik çözdüm.

Başka bir bilgisyardan kablolu bağlantı ile modem tanıtımı yaptım.Sonra aynı modem ile laptopda kablosuz bağlandım ve böylece ethernet ihtiyacı ortadan kalktı çok şükür.

Sağlık açısından kablolu kullanmak istediğim için ethernet-usb adaptörü alacağım.Tam olarak şu:

inventus
    S-LINK SL-U60 USB2.0-Lan Ethernet Çevirici USB ürünler - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5577

Bu arada yazdıklarımı okuyanlar için bir hatırlatma yapmak istiyorum.Laptopun ethernet kartı şimşek çakınca yanmış olmalı.Splitter korumuyor.Sadece elektirik fişini çekmek yetmiyor yüksek voltaj telefon kablosundan ve modemden geçip bilgisayara ulaşıyor.

Ben maalesef ne kadar dikkat etsemde her sene bir kez bunu yaşıyorum.Masaüstünde parça değişimi yapmak kolay ama laptop olunca korkmuştum.

allahtan sadece ethnert kartı yanış neyse geçmiş olsun o alacağın ürün iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.