Şimdi Ara

Laptop ip almıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin.. Direk soruma geçeyim 4 portlu ethernet modem kullanıyoruz (markası e-con) arkadaşın laptop'unu ağa bağladık ama laptop ağ adresi alamıyor. Özelliklerden otomatik ip al seçeneğini işaretledim ama bir türlü almıyor ya kafayı yiyeceğim

• modemin içinden dhcp serverını enabled yap özellikle linksyste default ayarlarında kapalı oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcodemir

modemin içinden dhcp serverını enabled yap özellikle linksyste default ayarlarında kapalı oluyor

Üstad zaten hali hazırda DHCP server'a bağlı olan 2 tane ethernet kartı var sadece laptop'unkini görmüyor diğer PC'leri görüyor

Ekleme : Ayrıca baktım şu an ve DHCP Server enabled durumda sağolasın yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TazmanyaCanavari -- 13 Mart 2006; 18:14:18 >
  • eğer makinada firewall programı yuklu ise farklı bir networke bağlanınca yapabilir. varsa eğer firewall kapatıp deneyin derim.
  • IP çakışması olabilir. Modemi açıp kapatın o da olmaz ise modemi resetleyip değerleri tekrar girin. IP çakışması varsa eğer mutlaka olacaktır
  • Selamlar.Öncelikle modemindeki DHCP havuzunu bi kontrol etmeni tavsiye ederim.Kaç ile kaç arasındaki IP aralığını dağıtıyor.Ikinci olarakta.Laptop bilgisayarındaki TCP/IP bağlantılarını gözden geçir.Tamamen Otomatik ayarlı olmasına dikkat et ve Komut satırına sırasıyla
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    Komutlarını yaz.IP alman gerekiyor.En kötü ihtimal dhcp serverin dağıttığı IP'ye benzer static bir IP adresini manuel gir sorun çözümlenir.
  • Arkadaşlar herkesin ilgisine teşekkürler Sorun kablodaymış başka bir kablo ile denedik ve sorunsuzca IP aldı ve bağlandı . İşin ilginç tarafı bizim kabloyu başka bir arkadaşa verdik onun kablosunu biz aldık o bizim kablo ile IP aldı başka bir ağda ve bizim ağda ama o kablo ile benim Dizüstü IP almadı şaşırtıcı. Neyse problemim çözülmüştür yardımcı olanlara ve olmaya çalışan herkese teşekkürler. İsterlerse Moderatörler konuyu kilitleyebilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.