Şimdi Ara

LAPTOP ISINMA PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5750G Acer laptop aldım 3 gün önce, gt 630m ekran kartı ,i5 2450m 2.5 ghz 4 gb ram, oyun açtıgımda çok fazla ısınıyor, crysis 2,gta 4 gibi oyunlarda denedım,aida64 programıyla baktım sıcaklıklarına crysis2 de 88-89 u gördüm ortalama da 86-85 filan oluyor cpu sıcaklığı,gpu 82-83 nadiren görüyor,bunlar 10 dakikadan itibaren 1 saatlik oynama sonucunda oluyor,teknik servisi aradım bıos guncellemesini yap dedi yaptım pek işe yaramadı, normal internette dolaşırken müzik vs dinlerken ortalama sıcaklık cpu 50 derece, gpu 35-40 derece oluyor, acaba laptop için normal mi anormal mi anlayamadım soğutucuda dandik bişey 200mm 500 rpm oda fayda etmiyor galiba,yardımcı olursanız, fikir veya bilgi verirseniz sevinirim ona göre servise götürüceğim.

• Bende Cooler Master C310 notebook soğutucusu var bu soğutucu ile notebook'umda ağır oyunları oynadım ve ısınma sıkıntısı çekmedim soğutucumda 2 fan bulunuyor notebook ile soğutucunun fanını üst üste denk gelecek şekilde yerleştirdim. Isı sorunu olmadı.

Özellikleri ise bunlar ;

Fan boyutu 80x80x15mm ( 2x fan ) + fan kontrolcüsü
    Fanların hızları 800 ~ 2200 RPM

Buradan bakabilirsiniz:http://www.bimeks.com.tr/urun/114117/cooler-master-15-6-notebook-sogutucusu-c310.aspx

3. notebook soğutucumdur bu en çok bundan memnun kaldım.

• selam akadaşım bende şu an bu marka laptoplan sana cevap yazıyorum Masaüstün sağ tıklayıp Nvidia Denetim Masasına gelin, Genel Ayarlar altında 3D ayarlarının yönetilmesi kategorisinden "Tercih edilen grafik işlemcisi"ni "Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi" seçin ve Uygula'yın. Yan Sekmede Program ayarlarından da istediginiz programı nvidia ile çalıştırabilirsiniz. (alıntı) sana yazdıklarımı tek tek uygula senin şu anda kullandığın cihipset intelin nVidia nın ekran kartını kullnmıyo nedenide şu aşırı yükleme olmadığı sürece devreye girmez ısınma gayet normal benimkisi hiç bi soğutucu kulanmadığım halde mafia 2 oyununu oynadım yaklaşık 2.5 saat boyunca sıcaklı 79 80 görmüştür oyunu kapattığımda 1 2 dakika içinde 40 lara iniyodu bunun için şimdilik soğutcu almana gerek yok dert etme en kral laptopta alsan oda ısınır bunu unutma
  • @inanç_turasay soğutucu güzele benziyor şimdi soğutucu fanlarını istediğimiz yere koyabiliyoruz değil mi ? Bir de mesela sıcaklıkta kaç derece fark etti acaba öğrenebilir miyim ? çünkü zalman nc3000 falan baya öneren var senin önerdiğin hem ucuz hem daha performanslı görünüyor 2200 rpm ye kadar da yükseltilebiliyor ilginç..

@xoxozixox verdiğin bilgiler için teşekkür ederim onları ben yapmıştım daha önce. Acaba mafia 2 değil de crysis 2 gibi gta 4 gibi oyunlarda kaça çıkıyor senin laptop bir de aida64 programını açıp oyun açıkken alt+tab yaparsan sanırım 80 üstünü göreceksin sen de eğer görmeyeceksen benim laptop arızalı o zaman değiştireyim hemen.
  • Bende acer 4830g var. Mafia 2 oynuyorum, ısınma sorunu yaşıyorum oyun yavaşlıyor, ama saatlerce bad company 2 oynadığımda yavaşlama olmuyor hiç. Sanırım üstteki hocamın dediği gibi sorun ekran kartı gpu sunun otomatik seçilmesinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @narkozcu8523 ben bu laptopta crysis 2 yide oynadım son çözünürlükte ısınma yapıyodu kapanma kasma hiç olmuyodu sana dediğim gibi laptop bu hangi oyunu açarsan aç ısınır ya seni kazıklamamışlar sana hatalı mal fln satmamı9şlar bu yüzden sakın korkma ve paniğe kapılma ama yinede servise götürmek istiyosanda götür
  • Ya gpu ayarlarını yaptım gayet iyi oyun açıyor full ayarlarda falan ama işte ısınma problem yoksa kasma , kapanma hiç olmadı yani iyi bir soğutucu almak şart sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Isınma sorunu olmayan gaming laptop
    geçen yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2010 Ocak'ta aldığım Zalman soğutucu, açtığım konu, konudan faydalananlar, mesaj ve gösterim sayısı vs. ortada:

http://forum.donanimhaber.com/Zalman_NC1000_Laptop_Sogutucu_Incelemesi_(Cooler_Review)/m_36986795/tm.htm

Arkadaşlar başka bir düşünceniz olmasın, macera aramayın, çok güzel laptoplar kullanıyorsunuz,
    Laptopunuzda kapanma gibi bir durum olmasa da, hatta ısıdan dolayı yavaşlama olmasa bile sıcak olması size rahatsızlık veriyorsa biraz para ayırın bu iş için, gidin Zalman ZM-NC2000 alın.

Benim de laptopum 4 senedir bir kere bile kapanmadı, 92 dereceleri görmüş olsa bile, veya yavaşlamadı. Ama aşırı sıcaklıktan laptopumun bataryası öldü, 1 seneden fazla bir süredir batarya sökük kullanıyordum, daha yeni aldım çinden batarya. O yüzden kapanma veya yavaşlama olmasa da laptopunuzun ömrü için soğutucu almanızı öneririm. Ucuz yollu soğutuculardan alacaksanız hiç almayın, laptopun arkasını biraz havada tutun aynı işi görür. Alacaksanız NC2000 alın.

2 buçuk senedir imzamdaki laptopumun USB'sinden hiç sökmedim. Hep masamın üzerinde kaldı, hiç taşımadım. Hiç temizleme gereği duymadım. Evladiyelik bir soğutucu. Memnun kalmama ihtimaliniz, acaba şunu mu alsam deme ihtimaliniz yok. Çünkü en iyisi bu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.