Benim sorunum: Klavye de sağ yön tuşu(sağ ok yön tuşu), Numlock 5 tuşu ve numlock 6 tuşu çalışmıyor.. Klavyenin üzerine herhangi bi sıvı dökülmedi, eminim..
Diğer tüm tuşlar çalışıyor onlarda sıkıntı yok ama gel gelelim sağ ok tuşu ve numlocktaki 5 ve 6 tuşları çalışmıyor..
Yazı yazarken, yazının üstündeki o yanıp sönen işareti anca sola çekebiliyorum, sağ ok tuşu ile sağa çekemiyorum, bunu numlock 6 da da denedim olmuyor..
Çözümünü bilen varmı? klavyede bi tuş basılı kalmış mı diye şüpheleniyorum ki bana göre de öyle geliyor, ama hangi tuş tespit edemiyom, bilemiyom..
Yeniden başlatıyorum ama halen sorun devam ediyor :((
Bir süre kullanılmayan ve herhangi bir sıvı teması olmamış bir laptopta benzer sorunla karşılaşmış, sorunu klavyeyi değiştirerek çözmüştük.
klavye arızalı oluyor genelde. çözüm olarak klavye değişiyor.
Kenara sağlam bi şekilde kaldırdığım laptopu iki yıl sonra açtıktan sonra benim de aynı şey başıma geldi. Belli bir alandaki çok yakın tuşlar çalışmıyordu. 5-7-9-Ğ tuşları...
Bu aniden oldu, halbuki hiç bir sorun yoktu klavyede :((
hiçbir tuş basılı değilse.klavyeyi değiştir kendin getirt cihazın modeline göre.daha karlı olur takabiliyorsan kendin tak hatta
ara Anasayfa / Donanım / Laptop Klavye Tuşlarının Basmama Sorunu Çözümü
laptop tuşları Laptop klavyesinde bazı tuşların basmama veya hiçbir tuşun çalışmamasının başlıca sebeplerini ve çözümlerini ele almaya çalışalım. Masaüstü bilgisayarlarda Ps2 slotlarda socketlerin oturmaması veya eğilmesinden dolayı klavyenin tamamen çalışmama veya bazı tuşlarının çalışmadığı görülebiliyor. Laptop’larda aynı şekilde Socket tam oturmadığı zaman bazı tuşlar basmıyor. Öncelikle teknik bilginiz varsa klavyenizi açıp tam olarak takılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sponsorlu Bağlantılar
Bunun haricinde sıvı teması Klavye için büyük bir sorundur. Sıvı teması olduysa ilk zamanlarda klavyeniz çalısabilir ama zaman geçtikçe bazı tuşların basmadığını göreceksiniz. Bunun için klavyenizi tamamen söküp tuşların bulundugu bölümleri tek tek temizlemeniz gerekir. Sorun giderilmediyse klavyenizi değiştirmeniz gerekecektir. Tuşların basmama sorunu genelde klavye değişimi ile çözülüyor ama bir ihtimal olarak anlattığımız çözümlerimizi de denemenizi öneririm.
herhangi bir sıvı teması olmamış bir laptopta benzer sorunla karşılaşmış, sorunu klavyeyi değiştirerek çözmüştük.
Klavyenin son durumu böyle..
Kırmızılılar: Çalışıyor onlarda sorun yok. Yeşilliler: Klavyeye bastığımda çalışan tuşlar. Siyahlılar: Çalışmayan tuşlar..
Oyun oynuyorum pes filan, sağ ok tuşu çalışsa yeterliydi, diğerleri umrumda değil
SS yi, Ligtshot programı ile çektim..
Basmaya tuşları serçe bastirin düzeliyor bazen. Bende de calismiyordu abandim çalıştı. Eğer duzelmezse klavye değiştirmeniz gerekecek
quote:
Orijinalden alıntı: twitterkullanicisi
Basmaya tuşları serçe bastirin düzeliyor bazen. Bende de calismiyordu abandim çalıştı. Eğer duzelmezse klavye değiştirmeniz gerekecek
Yaptım hocam ne yazıkki olmadı
Laptopun sadece tek bi portu çalışıyor, soğutucu var ve mouseyi soğutucunun ikili portuna takarak yapıyorum, aynen yeni klavye gerekecek ve çoklu usb portuyla birlikte almam gerekicek..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme