Şimdi Ara

Laptop'ların altındaki Windows'a Ait Product Key ne ise yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
18.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bildiginiz gibi tum laptoplarda daha dogrusu lisanli windowsu olan laptoplarin altinda windows ile ilgili bir lisans etiketi var.bu etiket uzerindeki product key'i herhangi bir xp cdsine girip lisansli xp gibi kullanabilir miyiz? sonucta lisansi elimizde.dusununki orijinal xp cdsini kaybettik.lisansta mi gidio.bi sekilde kullanmamiz gerekio bence.bunla ilgili bilgisi olan var mi?

• ewt o product key ile orjinal xp cd si olmasa bile herhangibir korsan xp cdsinden yükleme yaptığında lisansını devam ettirebilirsin...ama burada önemli olan etiketteki windows hangisine ait olduğu?? eğer xp pro ise korsan cdde xp pro olmalı home lisansı ise korsan xp cdside home xp olmalıdır.. bide o product keyi kimseye verme
  • peki bunu kullanip deneyen var mi? bana mantiksiz gelen olay.bu product key madem bu kadar onemli laptoplarin altina yada desktop pclerin kasasina neden yapistiriolar.sonucta biri alip kullanabilir...saol bilgi icin...
  • bildiğim kadarı ile birde windows türleri uyacak ayrıca serileri'de uyması gerekiyor yanlışsam düzeltin
  • Ben başka pcye windows kurarken laptopun altındaki keyi yazdım kabul bile etmedi
  • kurduğun windowsun türü farklıdır home pro falan bir kaç türü var
    quote:

Orjinalden alıntı: By_C@BB@R

Ben başka pcye windows kurarken laptopun altındaki keyi yazdım kabul bile etmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: nKEEPr

ewt o product key ile orjinal xp cd si olmasa bile herhangibir korsan xp cdsinden yükleme yaptığında lisansını devam ettirebilirsin...ama burada önemli olan etiketteki windows hangisine ait olduğu?? eğer xp pro ise korsan cdde xp pro olmalı home lisansı ise korsan xp cdside home xp olmalıdır.. bide o product keyi kimseye verme

bende böyle biliyorum eğer aldığın pc linux ile geliyosa onlarda korsan olunca sorun oluyo arkadaşımın başına geldi trden msi laptop aldı bildiğim kadarıyla linux yüklü o nedenlede fiyat daha uygun sonra onlar trde başka bir arkadaşına xp yükletiyo sonra arladaşa o makineyi akıp birlikte avusturyaya geldik nete bağlıyoruz bu korsandır vs gibi bişeyler çıkıp kapatıyodu bağlanmıyodu nete.sonra gidip biryerden yasal bir kopya aldık tekniküni kütüphaneden 6euroya orjinal şekilde 1defalığına yüklemiş gibi oldu şimdi sorun yok kopyaları hemen anlıyolar nette bu kodla birlikte

• benım pc home ıngılızce ıdı...ben home turkce ıle format attım alttakı key ı yazdım dogal olarak kabul etmedı...
  • yani hic laptop altindaki key'i kullanip windows yukleyen yok.oyle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: outlawz_1903

yani hic laptop altindaki key'i kullanip windows yukleyen yok.oyle mi?

olay şöyle oluyor ...xp cd in yok -artık cogu pc ve neredeyse tum laptoplarda cd gelmiyor-
    recovery kısmınıda yazdırmadın vede hdd in icindekinide ucurdun diyelim ...o etiket senin xp kullanım lisansın
    herhangi bir xp cd si ile-home ise home olmalı pro ise pro-- kuruluma başlarsın senin etiketteki keyi girersin kabul etmezse telefonla destek kısmını arayıp bilmem 32 mi 36 mı haneli rakamı girdiğinde sana buyuk ihtimalle
    yeni bir aktivasyon numarası verirler ....o etiketin yanında cd hiçbirşeydir...bu şekilde 2-3 defa kurdum ...
    birinde key i kabul etti diğerini telefonla hallettim ve bir keresinde birtürlü olmadı meğerse ben pro kurmaya çalışıyorum lisans media center haliyle geç uyandık...

• quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

olay şöyle oluyor ...xp cd in yok -artık cogu pc ve neredeyse tum laptoplarda cd gelmiyor-
    recovery kısmınıda yazdırmadın vede hdd in icindekinide ucurdun diyelim ...o etiket senin xp kullanım lisansın
    herhangi bir xp cd si ile-home ise home olmalı pro ise pro-- kuruluma başlarsın senin etiketteki keyi girersin kabul etmezse telefonla destek kısmını arayıp bilmem 32 mi 36 mı haneli rakamı girdiğinde sana buyuk ihtimalle
    yeni bir aktivasyon numarası verirler ....o etiketin yanında cd hiçbirşeydir...bu şekilde 2-3 defa kurdum ...
    birinde key i kabul etti diğerini telefonla hallettim ve bir keresinde birtürlü olmadı meğerse ben pro kurmaya çalışıyorum lisans media center haliyle geç uyandık...

Katılıyorum, ben de geçen gün telefonla hallettim lisans meselesini. Telefon numarası da tüm Türkiye için ücretsiz 0800 211 39 39, arayın yardımcı oluyorlar

• arkadaslar verdiginiz bilgiler icin cok saolun gercekten...
  • quote:

arkadaslar verdiginiz bilgiler icin cok saolun gercekten...

bişey değil kardeş burdanda şu sonucu görmüş oldun yeni bir xp kurduğunda ve lisansını aktifleştirdiğinde 2.iş olarak yapman gereken bi recovery disk oluşturmak...sonrasında tekrar tekrar bunlarla uğraşmana gerek kalmaz çünkü
  • yok dostum recovery falan olusturdum ben.ama recovery'lerin hepsinde gereksiz dolu programla geliyor biliosun.(norton gibi).ayrica 2 laptop'ta isi geregi pardus yuklu.ve bu 2 laptop'in lisansli xp etiketi var.bu lisansli etiketleri baska bilgisayarda da kullanabilmeliyim bu sayede.recovery sorunum yoktu yani.cok saolun bilgileriniz icin...

bu arada az once verdiginiz telefon numarasini aradim.bana 62 haneli midir nedir bi kod girmemi istedi boyle bi kod yok arkadaslar.laptop'in altinda product key var 25 haneli.birde COA numarasi var 14 haneli.operator ise 44'lu bi numaraya yonlendirdi beni.o numarada cevap vermio.ilk once cikan telesekreterden hangi secenegi secerek yaptiniz bu islemleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlawz_1903 -- 5 Mayıs 2007; 12:20:10 >
  • quote:

yok dostum recovery falan olusturdum ben.ama recovery'lerin hepsinde gereksiz dolu programla geliyor biliosun.(norton gibi).ayrica 2 laptop'ta isi geregi pardus yuklu.ve bu 2 laptop'in lisansli xp etiketi var.bu lisansli etiketleri baska bilgisayarda da kullanabilmeliyim bu sayede.recovery sorunum yoktu yani.cok saolun bilgileriniz icin...

bu arada az once verdiginiz telefon numarasini aradim.bana 62 haneli midir nedir bi kod girmemi istedi boyle bi kod yok arkadaslar.laptop'in altinda product key var 25 haneli.birde COA numarasi var 14 haneli.operator ise 44'lu bi numaraya yonlendirdi beni.o numarada cevap vermio.ilk once cikan telesekreterden hangi secenegi secerek yaptiniz bu islemleri?

bu kurulum sırasında çıkıyor ...xp keyi giriyon kabul etmeyince telefon destek kısmına tıkladığında ekranda uzun mu uzun sana o rakamları gösteriyor yani telefonla sana yeni key vermiyor gene sana -yanlış hatırlamıyorsam -- rakamları girdikten sonra biriyle konuşçan ve işler yolunda giderse sesli yanıt sisteminden
    uzun rakamlar dizesi alıcan yoksa ortalık bi sürü legal key le dolardı...anlıyacağın aynı key ile farklı cihazlara tekrar kurulumları kısmen engelliyorlar...kısaca o telefonda istenen kodu ancak kurulumda görebilirsin...

• o keyleri sadece o laptopta kullanabilirsin. oem lisanslı oldukları için başka makinede kuramazsın.. o kadar da ab(d)al değiller ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

@istanbuli Kardeş çok güzel anlatmışsın teşekkürler.Ben bilgin olduğunu düşünerek sana bir kaç soru sormak istiyorum.Yaklaşık 3-4 ay önce bir arkadaşa hp nx 7400 laptop aldık ilk bir ayda çıkan bazı problemlerden sonra aldığımız yere götürdük ve adamlar hiçbirşey demeden format attılar ve sonrada öğrendik ki bizim o arada kendi recovery cd lerimizi oluşturmamız gerekiyormuş format atınca onlar güme gitti kısacası.Yaklaşık 4-5 gün önce ise arkadaşa bir uyarı gelmiş microsofttan ve onunda kısacası yazılım sahte çıkmış.Şimdi şöyle bir de karışıklık var arkadaş ile laptopları aldığımız yer aynı sadece bendeki dell arkadaştaki ise hp ben kendi laptopuma recovery yapana kadar bendeki yazılımda aynıydı güncellemeler kapalıydı recovery yapınca güncellemeleri açtım ve problemsiz kullanıyorum.Arkadaşta bu product keyler mevcut yani bu şekilde bi xp kurulumu yaptığımızda lisanslı xp home'a kavuşmuş olurmuyuz yada ben recovery yapınca yazılımım niye değişti aldığım yerde ilk açılışta lisanssız yükleme gibi bir saçmalıkmı yaptılar.Kafam epey karışık bu sahte yazılım olayından kimi sorumlu tutmak lazım üstesinden nasıl geliriz bilmiyorum yazrdımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ENGN_ -- 9 Mayıs 2007; 19:03:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ugn

o keyleri sadece o laptopta kullanabilirsin. oem lisanslı oldukları için başka makinede kuramazsın.. o kadar da ab(d)al değiller ..

+1. şimdiki vistalı laptoplarda da böyle.
  • arkadaşlar benim sistem kötüydü ama bana yetiyor 2 çekirdekli
    ben arkadaşın pcnin product keyini aldım tabiki izinle windows home basic oem sürümüydü
    benim laptopa aynı sistemi yükleyip kabul etti keyi peki bu nasıl
    yoksa oem lisans aynı işletim sisteminde çoğu kez işe yaradığındanmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat103 -- 22 Aralık 2012; 0:38:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.