Şimdi Ara

Laptop LCD TV bağlantısı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG 32LB1R tv ile LAPTOP'ım arasında bağlantı kurmak istiyorum ancak bir sorunum var o da LCD duvara monte edildi ve askı aparatı D_SUB ile HDMI girişlerini kapattıgı (aslında kapatmıyor sadece daraltıyor o yüzden arada kalan yuvaya kablonun ucu sıgmıyor) için Laptop'ı kolay yoldan bağlayamayacagım.

Bu durumda bağlantı için hangi kabloları kullanabilirim; Laptop'ta dsub ve s-video kullanılabilirken LCD'de scart, s-video,kompozit ve komponent boşta

Sizce bu koşullarda bağlantı mümkün müdür?

Yardımınızı rica ediyorum.

Tesekkürler

• LCD'de HDMI' ı kullanamıyorsanız aşağıdaki gibi bir 15 pin vga- component kablo işinizi görür tahmin ediyorum..

Laptop LCD TV bağlantısı hakkında yardım

LCD mevcut/müsait girişleriniz arasında en kalitelisi component olduğundan bu şekilde, yoksa tabi ki HDMI - D-SUB daha iyi olurdu..
  • Cevap için tesekkürler, sanırım belirttiğin çözüm en mantıklısı ancak ben bu kabloyu teknosa, bimeks v.b. magazalarda arayıp bulamamıştım, alabilecegim bir yer biliyor musun ? İstanbul'da
  • peki diyelim asus f3jp modeli var laptop şu LCD TV ye bağladik görüntü mönitör gibi kadar
    iyi olur mu? bunu merak ettim
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152435&productid=evph32pf5320#tablnk
  • quote:

TULMAM
    Cevap için tesekkürler, sanırım belirttiğin çözüm en mantıklısı ancak ben bu kabloyu teknosa, bimeks v.b. magazalarda arayıp bulamamıştım, alabilecegim bir yer biliyor musun ? İstanbul'da

vallahi bilemiyorum, teknoloji marketlerde olabilir. ben internette gördüm, ama yabancı sitelerde..

quote:

sekobaba
    peki diyelim asus f3jp modeli var laptop şu LCD TV ye bağladik görüntü mönitör gibi kadar
    iyi olur mu? bunu merak ettim
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152435&productid=evph32pf5320#tablnk

deneyip görmek gerek, ama bağlantıdan kaynaklanan bir kayıp olmazsa (dijital aktarımda) ve sinyali de panelin çözünürlüğünde gönderirsen mantıken bir sorun olmaması gerek..

• Yaw arkadaslar dün akşam resmen kafayı yedim, üstteki vga to component kabloyu aldım ve aletleri birbirine bağladım ancak bir türlü laptop görüntüsünü lcd'ye aktaramadım ekranda sürekli sinyal yok diyor.

Rica ediyorum bilen birisi adım adım kurulumu nasıl yapacagımı tarif edebilir mi?
  • evet bir inceleme yapar gibi laptop LCD tv bağlarsa süper olur söyle resimli falan nasıl oluyor kalitelimi görüntü verirki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    42'' Lcd ve Pc Bağlantısı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acer aspire 5112 wlmi model laptop (Win XP home edition), ati radeon x1600 ekran karti kullanarak; Toshiba 32AV500PG (çözünürlük:1366 x 768) model lcd tv ye görüntü aktarmak için dvi-hdmi kablo (uptech hdmi-301) aldim. kabloyu bagladigimda ekran karti hdmi bagli cihaz algilandigini bildiriyor, fakat tv ekraninda siyah ekrandan baska birsey yok. bu durumda eksigim nedir? ekran kartinin çözünürlügünü 1366 x 768 olarak mi ayarlamam gerekiyor. fakat bu tip ara çözünürlük degerleri yok windowsta. Ayri bir yazilim mi kullanayim veya tecrübesi bilgisi olan varsa hertürlü öneriye açigimdir!! Acil yardim!! 3 gündür tek saniye örüntü alamadim. acaba kabloda ariza mi var?
  • @onurkou,

ben vga üzerinden görüntü alıyorum ama sanırım dvi'da da yöntem aynıdır.
    laptop'larda görüntüyü ikinci bir kaynağa aktarmak için "Fn" tuşuyla birlikte ikinci bir fonksiyon tuşuna da basmak gerekiyor.
    belki sen de biliyorsundur ama herkes için yazıyorum:

FN Tuşu: Laptoplarda genelde sol Ctrl tuşunun hemen yanında genelde mavi renk yazılı üzerinde Fn yazan ikincil fonksiyonları harekete geçirmek için kullanılan tuş.

Görüntü aktarımı sağlayan fonksiyon tuşu laptop modeline göre F4, F8 veya başka bir fonksiyon tuşu olabilir. Üzerinde genelde ekran sembolü veya CRT/LCD gibi bir yazı olabilir. Fn tuşu ile birlikte bu tuşa basılınca görüntü şöyle bir döngü yapar.

Fn+F4 : Görüntü sadece TV'de
    Bir daha basınca : Görüntü hem TV hem laptopta
    Bir daha basınca : Görüntü sadece laptopta

Her basıştan sonra 1 sn falan bekleyin.

Selamlar.

edit: imla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viyesi -- 14 Kasım 2008; 12:57:15 >

• bu dönüştürücülerin çalışması garanti edilememektedir. çünkü giriş ve çıkış aygıtları farklı frekans değerlerine sahip olabilmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.