Şimdi Ara

Laptop Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 hafta önce konu açmıştım bu konuda ve de MSi cx61 2od ve Lenovo z710 arasında kaldım.. Sizce hangisi performans ve kullanım acısından iyi...

Lenovo Z710

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-391748-z710-notebook-core-i7-220ghz-8gb-1tbsshd-2gb-173-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69439#allImages

MSi cx61-2od

http://www.hizlial.com/msi-cx61-2od-008xtr-i7-4702mq-22ghz-8gb-750gb-2gb-gt740m-156-freedos-notebook/30.001.1473.0189

Bu ikisi arasında kaldım arkadaşlar... Sizce hangisi daha iyi.. Lenovo ' nin msi dan farkı 17'' ekran olması ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iozsaydi -- 24 Kasım 2013; 0:42:11 >

• bu msi nasıl bi makıne baktınız mı ? cevap yazan da olmamış
  • Bence msi fazladan 200 tl gerek yok ama bunların i5 lisini bulursanız çok daha iyi olur i7 gereksiz bunlara
  • Msi iyi makine ancak kasadan cok sikayet eden var. Lenovo z710 da yeni seri daha incelemesi filan yapilmamis yani.. o yuzden kararsiz kaldim.. kimseden ses cikmazsa eger lenovo alirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iozsaydi kullanıcısına yanıt
    Z710 modelinin bir artısı da alt kapağının kolay açılması. Garantisi bittikten sonra iç temizliğini rahatlıkla yapabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=euEFLvdA-oU

Bios pili, ram ve sabit disk değişimlerini rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz. Herşeyiyle ergonomik tasarlamışlar. Z serisinin bütün deneyimlerini bu laptopta toplamışlar. Adeta Lenovo nun Ar-Ge bölümü değil de tüketiciler tasarlamışlar o seviyede bir deneyim var. Lenovo bu pc üzerinde gerçekten iyi çalışmış.

Bazı arkadaşlar kasa kalitesiyle ilgili endişelerini dile getirmiş. Arkadaşlar yaşım itibariyle 90 lı yıllarda iyi hatırlıyorum tecrübeli şöförler Renault arabalarına rağbet gösterirlerdi. Tecrübeli şöförlerin bu markaya rağbet göstermesinin sebebi araç kalitesinden dolayı değil arıza durumunda parçalarının rahatlıkla değiştirilebilmesi için tercih ederlerdi. Yani kaliteli araç başka birşey ideal araç başka birşey.

Ayrıca oyun konusunda çok tartışma oluyor. Arkadaşlar bir laptopa 5 bin tl para verebilen birisi zaten oyunu konsollarda ve simülatörlerde oynar. Hatta çoğunlukla oyun da oynamaz lüks içinde yaşayanların hayatı bir oyundur zaten.
    Fakat tecrübe ve ihtiyatlılık en uyduruk markayı almak da değildir. Grafik, işlemci, ergonomi, kalite ve fiyat konusunda eğer dengeliyse en cimri adamdan daha kârlı ürüne sahip olmuş olursunuz. Benim kendi kullandığım laptopum lenovonun en çok şikayet edilen modellerinden birisi. Ve ben de 3 - 4 defa servise götürdüm. Menteşe problemi ve 1 tuşun yerinden çıkması problemleriyle götürdüm. Fakat yapılan parça değişiklikleriyle benim diyen pc lerden daha sağlam oldu. Çünkü şikayetlerden sonra üzerinde çalışılmış yedek parçalar monte edildi. Bunu nereden öğrendim tabiki lenovo servis çalışanlarıyla gide gele kanka olduk artık :)

Lenovo perakende pazarında, tecrübeli amatör kullanıcılara hitap ediyor. Kurumsal pazarda ise mükemmeliyetçilere hitap ediyor.

Yani demem o ki bırakın arıza versin hiç önemli değil. Çünkü garanti süresi içerisinde arıza veren bir ürün bir daha ömür boyu arıza vermez. Ve sonuç itibariyle Z710 bütün İDEAPAD serisinin arızaları ve şikayetleri tecrübe edilerek üretildiğini görüyoruz. Çünkü lenovo'nun exper gibi kalitesizlik derdi yok. Donanım ve çevre birimlerinin hammaddesi gayet kaliteli. Fakat tecrübe konusunda biraz sıkıntısı vardı bu ürünüyle de tecrübede zirve yapmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toplamkaliteyonetimi -- 24 Kasım 2013; 13:25:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.