Şimdi Ara

Laptop, Oyun DVD'sini Okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne denediysem olmadı. İşletim sistemi Vista Home Basic ve tüm güncellemeleri yapıldı, driverların da hepsi yüklendi. Oyun orjinal. CD'yi taktıktan sonra işlecin yanında bir süre CD'nin okunduğuna dair bir işaret gözüküyor. Fakat ondan sonra hiç bir şey takmamışım gibi Bilgisayarım klasöründe hiç birşey gözükmüyor. Ne yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst6e -- 30 Haziran 2014; 17:53:17 >

• Notebookunuzun dvd romuna ait gözü kulak sileceğine bir miktar kolonya damlatarak içten dışa doğru hafifçe siliniz tekrar deneyiniz.

EDIT: Demek istediğinizi anladım. Bu tür problemleri bende pek çok defa gördüm ve kesin bir çözüm yolu bilemiyorum.

Bazı durumlarda intel çipsetli anakartların çip set sürücüsüne ait programlarını yüklemek bu gibi durumlara yol açıyor, nedenini bilemiyorum. Bu programı güncellemek veya kaldırmak işinize yarayabilir ancak kaldırırısanız bu defada çipset desteğinde sorunlar ile karşılaşırsınız, güncellemek daha iyi bir seçenek olarak duruyor. Sizdekinden daha güncel bir sürümü ile değiştirmeyi deneyiniz.

Bazı durumlarda da firamewarenin bozuk, hatalı veya eski olması nedeni ile bu tür sorunların yaşandığını görüyorum. Bu durumda şayet üretici yayımlamış ise sizdekinden daha güncel bir cd/dvd rom firamware yükleyerek sıkıntıyı aşamayı deneyebilirsiniz.

Bizler bunları pek bilemiyoruz ancak bazı cd/dvd romların destek listesinde desteklenen cd/dvd ortamları belirtiliyor. Kimsenin bunlara baktığını zannetmiyorum. Ancak bazı cd/dvd romlar -R dvd formatını destekelmiyor (bu uzun ve karışık bir durum o yüzden hiç girmeyeceğim) nero programı kullanıyorsanız orada cd/dvd rom özellikleri kısmından desteklediği formatları kolaylıkla göreiblir ve taktığınız cd/dvd diskin bu listede var olup olmadığını sorgulayıp durumu netliğe kavuşturaiblirsiniz.

Bazı durumlarda ise cd/dvd nin yazım koduna bakınca bizim ülke kodumuz haricinde yazıldığını görüyorum. Bu durumda yazıldığı ülke koduna cd/dvd romunuzun özelliğini ayarlarsanız sıkıntıyı aşabilirsiniz. Bütün bunlara yapmanıza rağmen sorun çoğu zaman çözüme kavuşamıyor ve ben de tam olarak nedenini bilemiyorum. Bir başka bilgisayara ait cd/dvd romda yedekleme yapıp başka bir yol ile kendi bilgisayarınıza taşımanız olası gibi görünüyor. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 2 Temmuz 2014; 18:59:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Notebookunuzun dvd romuna ait gözü kulak sileceğine bir miktar kolonya damlatarak içten dışa doğru hafifçe siliniz tekrar deneyiniz.

Başka DVD'leri okuyabiliyor. Sadece o oyun CD'sini okuyamadı nedense.
  • Cdlerin yazdırma hızına göre sürücüler okumada sıkıntı yaşayabiliyor. Bu da senin sürücünün hızlı yazılan CD veya DVDleri okumayacağı anlamına geliyor.
    Oyun cdsini başka bir makinada flashdiske veya başka bir cd kaydet o şekilde dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN DVD'Sİ KOPYALAMA
    17 yıl önce açıldı
    DVD'ye oyun yazma ...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.