Uzun vadede yeni bilgisayar alamıyıcağim için soruyorum. Biraz araştırma yaptım ve sağlıklı bilgi bulamadım . Laptopumun ram , hardisk , işlemcisini değiştirme yükseltme ihtimali varmıdır. Varsa hangi donanımı değiştirmemin getirisi ne olur . (konuyu yanlış yere açtıysam)
Tabi ki yükselebilirsin ama anakarta göre degisir anakart modelini ve yukseltmek istediğin bilgisayarın şu an ki özelliklerini yazarsan sana büyük yardım edebilirim
Herhangi bir donanımdan kaynaklanan problem yoksa upgrade önermiyorum, upgrade için harcayacağıız parayı biriktirerek yeni bilgisayar alabilirsiniz
Sistem bilgisi veren programlarla anakartının modelini bul anakart üretici sitesine girip cpu suppor,memory support gibi kısımlara bakarak hangi işlemci,ram ile upgrade yapabileceğini öğren ancak takacagın yeni parçalarla çok büyük farklar hissetmessin,ram çok düşükse boş slot varsa takviye yap hdd ve işlemciye çok para dökme
quote:
Orijinalden alıntı: lervolerto
Herhangi bir donanımdan kaynaklanan problem yoksa upgrade önermiyorum, upgrade için harcayacağıız parayı biriktirerek yeni bilgisayar alabilirsiniz
Evet bahsettiğiniz iş çok maliyetli ve gerek olmadikça yapilmamali bencede. Farzedelim ki yapildi laptop kasasinda ne kadar fark hissettirecek bir değişim olabilir.
ram ve hdd yükseltilebilir fazla pahalı olmaz ama işlemci falan hem zor hemde maliyetli ram düşükse sadece raminizi arttırıp performansı iyileştirebilirsiniz.
Sistemim : İntel pentium t4400(2.2 ghz ) , Ati 4570 512 ekran kartı , 4 gb ddr3 ram . 500 hdd , win 7 . Yeni bilgisayar şuanda düşünmüyorum o yüzden şuanki bilgisayarım biraz daha güclenirse daha çok götürsün istiyorum işlemci değiştirmenın zorlugunu yakın cevremden biliyorum çok büyük bir fark yaratırsa işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler .
Sistemim : İntel pentium t4400(2.2 ghz ) , Ati 4570 512 ekran kartı , 4 gb ddr3 ram . 500 hdd , win 7 . Yeni bilgisayar şuanda düşünmüyorum o yüzden şuanki bilgisayarım biraz daha güclenirse daha çok götürsün istiyorum işlemci değiştirmenın zorlugunu yakın cevremden biliyorum çok büyük bir fark yaratırsa işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler .
anakartının chipseti nedir? cpu-z ile ankakart modeline bakabilirsin
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hberker
anakartının chipseti nedir? cpu-z ile ankakart modeline bakabilirsin
acer; model: jv50_mv chipset: GM45/GM47
quote:
işemcini aşağıdaki işlemciler ile değiştirebilirsin P7xxx serisi P8xxx serisi T9xxx serisi P9xxx serisi
quote:
quote:
işemcini aşağıdaki işlemciler ile değiştirebilirsin P7xxx serisi P8xxx serisi T9xxx serisi P9xxx serisi
Peki ram olarak 8 gb 4x4 bir kit takılabilir mi ?
quote:
quote:
quote:
Peki ram olarak 8 gb 4x4 bir kit takılabilir mi ?
Ram i bilmiyorum ama 4gb yeterlidir, ram e harcayacağın parayı işlemcide kullan yada çıkma ekran kartı bulabilirsen oyuna düşkün biri isen hd 4650 almanı tavsiye ederim.
laptop marka model nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
laptop marka model nedir?
Acer aspire 5738 dzg
5738ZG mi?DZG olduğundan emin misin?
quote:
5738ZG mi?DZG olduğundan emin misin?
Dzg eminim üstünde yazıyor :)
sanırsam maksimum 4gb destekliyor ama tam emin olamadım..en güzeli call centerı arayıp sorabilirsiniz.
quote:
sanırsam maksimum 4gb destekliyor ama tam emin olamadım..en güzeli call centerı arayıp sorabilirsiniz.
Teşekkürler .
Merhaba bende işlemcimi arttırmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme