Şimdi Ara

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar biliyorsunuz görmüşsünüzdür işyerim tarafından CN-VTI2630B model bir laptop alındı kullandım oynadım ettim. Isınıyor demişlerdi kullanılmaz demişlerdi ekran eriyor demişlerdi soba niyetine kullan demişlerdi okuduk ettik kullandıkça hep merak ettim neden böyle dediler vs diye. En sonunda çıkardım bütün test yazılımlarımı ortaya ve giriştim hertürlü testi yapmaya. Belki insanların aklındaki kafadan CASPER kötüdür iyi değildir düşüncelerini yeneriz. Ben kesinlikle marka fanatiği değilimdir. Casper bende daha önce kullanmamış birisi olarak ilk defa Casper laptop kullanıyorum buyüzden elimde bulunan bütün test programlarını kullandım diyebilirim. Aklınıza takılan başka testler vs varsa çekinmeden söyleyin elimden gelen ne varsa yapabilirim. İşte En baştan başlıyalım.

CASPER - CN-VTI2630B

Vatan Bilgisayardan Alınnan Direk Özellikler Listesi

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/casper-cn-vti2630b-core-i7-2630qm--2.0ghz-8gb-ddr3-640gb-15.6-dvdrwbr-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54263

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

Bilgisayar Hakkında Genel Bilgileri Aldıktan sonra benim kendi testlerim ve yorumlarıma geçelim.

Öncelikle bilgisayar bana gelir gelmez Windows 7 Ultimate x64 Kurdum.Üstüne SP1 Paketini kurdum Ve Güncel Driverları kurmak için Casper 'ın sitesine giriş yaptım birde ne görelim adamların Driver download sayfası bildiğmiz yok ftp ye dosyayı atmışlar link vermişler böyle birşey olamaz Neyse dedim ben kendim Nvidia 'dan grafik kartının güncellemesini İntel 'den diğer bileşenlerinkini yani üreticilerin kendi sayfalarından tüm driver 'ların güncel versiyonlarını yükledim. Ve Windows Tüm Update 'ler Eksiksiz kurdum.

.:::: WİNDOWS ÖZELLİKLER ::::..

.::::: WİNDOWS PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ :::::...

..::::: AİDA64 EXTREME EKRAN GÖRÜNTÜLERİ :::::::::......

.:: Özet ::.

.:: Monitör ::.

.:: HDD ::.

.:: Sıcaklık Değerleri Boştayken ::.

..::::::::::::::: CPU-Z EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ::::::::::::::.

.:: İşlemci ::.

.:: Anakart ::.

.:: Ram ::.

İnceleme linki :http://www.turkchip.com/ramhdd/270-elixirm2s4g64cb8hb5n-cg.html

.:::::::::::: GPU-Z EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ::::::::::::::.

.:: Nvidia GT540 ::.

.:: İntel HD Graphic ::.

.::::::::::::::::::: OPTİMUS TEKNOLOJİSİ TESTİ :::::::::::::::::::.

Bu Testi yapmamdaki amaç başka bir sitedede Casper 'ın Optimus kullanılan bilgisayarlarında sorun var denmesiydi geçişleri yapmıyor diye okumuştum sırf bunun yüzünden bu testi gerçekleştirdim.

Bilgisayar Masaüstünde boşta beklerken Nvidia kart kullanılmıyor. İntel Graphics Aktif.

Phosohop Uygulamasını Açtığımızda NVİDİA Kart Devreye Giriyor

Youtube 'da Video İzlerken 240P İle İNTEL Kart Kullanılıyor.

Yine Aynı Video 'yu 480P 'de izlediğimizde NVİDİA Devreye Giriyor.

Yani Optimus Teknolojisi Bu Laptop 'ta kesinilkle sorunsuz çalışıyor söylenenler asılsızdır. :)

.::::::::::::::::::: INTEL TURBO BOOST TEKNOLOJİSİ TESTİ :::::::::::::::::::.

.:: Masaüstü Boş Değerler ::.

.:: En İyi Yöntem Kullanarak Rar Sıkıştırma Turbo Boost Devrede ::.

.::::::::::::::::::: HDTUNE PRO TEST GÖRÜNTÜLERİ :::::::::::::::::::.

.::::::::::::::::::: 3D MARK 2006 TEST GÖRÜNTÜLERİ :::::::::::::::::::.

Test 1280x768 Çözünürlükte Yapılmıştır.

.::::::::::::::::::: 3D MARK VANTAGE TEST GÖRÜNTÜLERİ :::::::::::::::::::.

Test 1280x1024 Çözünürlükte Yapılmıştır

.::::::::::::::::::: 3D MARK 2011 TEST GÖRÜNTÜLERİ :::::::::::::::::::.

Test 1280x1024 Çözünürlükte Yapılmıştır.

.::::::::::::::::::: OYUN VE SICAKLIK TESTLERİ :::::::::::::::::::.

.::::::::::::::::::: CRYSİS 2 v1.9 :::::::::::::::::::.

Bu oyunları seçmemim nedeni istek üzerineydi bir arkadaş görelim demişti oyüzden extra istediğiniz bir oyun varsa ve elimde mevcut ise testini yapabilirim.

Crysis 2 1366x768 Çözünürlülük YÜKSEK DETAYLAR

Crysis 2 1366x768 Çözünürlülük ULTRA DETAYLAR

45 Dakika ULTRA Detaylarda Kesintisiz Oynadıktan Sonra ALT+TAB ile direk sıcaklıklar çekilmiştir. Buyrun.

..::::::::: Grand Theft Auto 4: Episodes From Liberty City :::::::::::::...

1366x768 Çözünürlülük HİGH DETAYLARDA OYNANMIŞTIR

YAKLAŞIK YARIM SAATİN SONUNDA ALT+TAB İle Oyundan Çıkıp Sıcaklık Değerleri Çekilmiştir.

İSTEK ÜZERİNE HW MONİTÖR İLE SS ALDIM YİNE GTA 45 DKKANIN ÜZERİNDE KESİNTİSİZ OYNANDI VE ALT+TAB İLE HW MONİTÖR SS 'Sİ ALINDI

..::::::::::::::: Laptop 'u Kesintisiz Stres Altında Tutarak Sıcaklık Testi :::::::::::::::::::........

Bu Testi en sona bıraktım çünkü en çok gündemde olan Casper Laptop 'ların Aşırı ısınıp kendisini kapatmasıydı. Bazı arkadaşların Monitörlerinin eridiğini ible duymuştuk. Soba niyetine kullandıklarını. Bende sırf bu merakımı gidermek için laptopun hiç bir zaman bu derece yük altında kalmayacağınıda hesaba katarak 8 Çekirdeğin 8 inede Full yüklendim ve yaklaşık 15-20 Dakika sürdü bu yük. Şöyle söyliyim hiç bir zaman 8 çekirdeğin 8 ine aynı anda full yüklenip 20 dakika çalıştırmazsınız Laptopu Bencmark yapmadığınız sürece.. İşte Bu merak ettiğmiz Teste beraber bakalım... Buna Cesaret etmem zor oldu çünkü laptop Casper yanar felan Bu testi karşılaştırabilmek için diğer marka laptop sahiplerindende bekliyorum sıcaklık değerlerini. Test Yaparken kesinlikle ve kesinlikle extra bir soğutucu kullanılmamıştır amacımız kimseyi kanırıp göz boyamak değildir veya casper bize prim vermiyor

İşte 20 Dkkaya Yakın Yaptığım Testin Sonunda Sıcaklık En Fazla 84 Derece Gördüm ve kesinlikle laptop 'ta kapanma vs olmadı klavye bölümü ısındı ama el yakacak derecede tabikide değil.

El ile sayabilirisiniz özellikle dağıttım. CPU Burn programından 8 Tane ayrı ayrı açık Görev Yöneticisinden CPU 'nun %100 çalıştığını görebilirsiniz ve çekirdeklerin En üst seviyede çalıştığını yeşil çizgiden görebilirsiniz.

Test Araçları kapattıktan 3 dkka sonra sıcaklıklar hızla düşüyor..

NOT: Testlerin tümü kesinlikle kendi tarafımdan yapılmıştır sağdan soldan alıntı değildir ve tümü kesinlikle gerçek değerlerdir.

Bu uzun uzun incelemlerimin sonunda Laptop gerçekten yerden yere vuruluyor :) Üzülüyorum açıkçası..

Laptopun benim için sorunlu yerleri Touch Pad iyi değil - Klavye yumuşak - USB 3 ileriye yönelik için yok. Onun haricinde Etiketinin CASPER olmasından dolayı herkes tekmeliyor Yalan yok bende belki şirketim almasaydı almazdım ön yargılı davranırdım ama elime ulaşınca ister istermez test yapmak istedim. Şunu söyliyim büyük markalarla kıyaslamıyorum asla ve asla ama bukadar yerden yere vurulmayıda hakediyormu bunu düşünmüyor değilim. İşte Test sonuçları ortada arkadaşlar dilediğiniz gibi dilediğiniz laptoplarla kıyaslayabilirsiniz. Onun haricinde sorularınıza merak ettiklerinize yeni testlere buradan cevap verebilirim.

Bir yanlışım olduysa Affola amacımı tekrar tekrar dile getiriyorum o iyidir bu kötüdür şudur budur değildir. Demiyorum ve tartışmak için vs 'da yapmıyorum ben sadece okuduğum insanların düşüncelerini görünce bir yazayım dedim.

Herkese İyi Forumlar Diliyorum..

YENİ TEST

......:::::::::::::::::::::::::::::::::: Deus Ex - Human Revolution :::::::::::::::::::::::::::::::......

1366x768 Çözünürlükte Tüm Detaylar Full - Dx11 : Aktif

Sıcaklık 45 Dkka sonunda

Şirkette Masanın Üzerinde oda sıcaklığı 25 derece civarlarında Laptopun altında Soğutucu Açık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 7 Eylül 2011; 13:47:13 >

• casper düşmanı arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
  • Çok güzel bir test olmuş,elinize sağlık.

Fakat sizden birkaç şey rica edeceğim.

Öncelikle test yapılan odanın durumu hakkında bilgi verir misiniz?Klima var mıydı,oda sıcaklığı nasıldı gibi.Soruyorum çünkü kendi laptopum klimalı odada en az 5 derece fark ediyor.

İkinci ricam ise HW Monitör adlı programı açıp oyuna girin.Yarım saat oynadıktan sonra programın ss'ini koyabilirseniz max. sıcaklıklar daha sağlıklı olarak belli olur.

Ben de dahil çoğu kişinin Casper'a karşı soru işaretleri var kafasında.Forumdan "cohannan" adlı arkadaşımız aynı özellikteki Exper laptopta sıcaklık konusunda biraz sorun yaşamıştı.
    Sizden bunları istiyorum,en azından tavsiye yaparken içimiz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 3 Eylül 2011; 0:32:50 >

• Haklısınız odayla ilgili hiç bilgi vermedim size. Normal oda sıcaklığı yani havalar sıcak evdeyim klima yok normal balkonlu oda ve normal bilgisayar masasının üzerinde yani ortam soğuk değil. Şirkette klimalı odada sıcaklıklar çok daha düşük oluyor bunu biliyorum denedim. Onun haricinde HW monitörde bilgisayarımda mevcut ben Aida ile onu kıyasladım onuda koyarım ama aynı sıcaklıkları verdi onu koymamamın nedeni ise HW monitör bilirsiniz birazdaha karışık gösteriyor aida64 ü koydum bende daha listeli olduğu için. Ama HW Monitör değerinide aynen o şekilde oynuyarak çeker koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Çok güzel bir test olmuş,elinize sağlık.

Fakat sizden birkaç şey rica edeceğim.

Öncelikle test yapılan odanın durumu hakkında bilgi verir misiniz?Klima var mıydı,oda sıcaklığı nasıldı gibi.Soruyorum çünkü kendi laptopum klimalı odada en az 5 derece fark ediyor.

İkinci ricam ise HW Monitör adlı programı açıp oyuna girin.Yarım saat oynadıktan sonra programın ss'ini koyabilirseniz max. sıcaklıklar daha sağlıklı olarak belli olur.

Ben de dahil çoğu kişinin Casper'a karşı soru işaretleri var kafasında.Forumdan "cohannan" adlı arkadaşımız aynı özellikteki Exper laptopta sıcaklık konusunda biraz sorun yaşamıştı.
    Sizden bunları istiyorum,en azından tavsiye yaparken içimiz rahat olsun.

Evet Arkadaşlar istek üzerine bugünde GTA yı High Detaylarda 45 dakikadan fazla oynadım ve anında Alt + Tab ilie HW Monitör Screecshot aldım. Sıcaklıklar aşağıdaki gibidir.. Ben sıcaklıkları görrdükçe düşünmeye başlıyorum ister istemez. Ya Casper sensörlerini arızalı yapmış yada düşünüldüğü kadar ısınmıyor CASPER..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 3 Eylül 2011; 13:15:32 >

• alıcağım Son maraka Caspedır Hadi ısınma Tartıılırda Tasarımı Kusturur
  • Tasarım tamamen kişiye bağlıdır oyüzden Yorumsuz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar teşekkürler.
    Casper düşünüldüğü kadar ısınmıyormuş.
  • Kusursuz bir inceleme. Bilinçli kullanıcı böyle olur Öve öve bitiremedikleri Y570 bunun yanında cayır cayır yanıyor. Asus N53SN bile daha sıcak görebildiğim kadarıyla.

Buraya birazdan boş konserve kutuları gelip gürültü çıkarmaya başlayacaklar ama ekran görüntüleri açık ve net. Teşekkür ediyorum @Oguzzzzz
  • Rica ederim benim amacım sadece gerçekleri göstermek. Şimdi illaki taş atanlar çıkıcak inanmayanlar çıkıcak ama problem değil herşeyin bir çözümü vardır video 'yada alır koyarım eğer hala inanmayan arkadaşlar çıkabiliyorsa. Okuduklarım ettiklerim ve laptopta yaşadıklarım birbirlerini tutmuyordu ve ben oyüzden bukadar uğraştım en baştan aklıma gelebilecek herşeyi yaptım ve belgelemeye çalıştım sadecee ısınmıyor deyip geçseydim ve geçtimde kimse inanmazdı ne yazıkki böyle.
  • Öncelikle bu doygun inceleme için teşekkürler casper sevmeyenler bir nebzede olsa artık caspere ilgi duyar diye düşünüyorum.

quote:

Bu testi karşılaştırabilmek için diğer marka laptop sahiplerindende bekliyorum sıcaklık değerlerini. Test Yaparken kesinlikle ve kesinlikle extra bir soğutucu kullanılmamıştır amacımız kimseyi kanırıp göz boyamak değildir veya casper bize prim vermiyor

Şu sözün üzerine y570 modelinin aynı şekil yük altında oluşturduğu sonuçlar, bu arada söylemeden geçmeyim aletin boşta biraz ısınıyor gibi çekirdekler 50 derece bu biraz fazla gibi

Ortam sıcaklığı 26 derecedir klima vs yoktur extra bir soğutmada kullanılmamıştır.

15-20 dakikanın ardından sıcaklık değerleri

Buda 8 adet burnu kapattıktan sonra 5sn içindeki sıcaklık değerleri

@ahmetcan44

Bana kalırsa biraz abartıyorsun sen daha cayır cayır yanan alet görmemişsin anakartları cpu ları vga kartları 90 lardan inmeyen vatandaş kaynıyor forum bu kadar güçlü birimler olduğu sürece ister istemez diğer günümüz notebooklardan biraz daha fazla ısınmaları normal

• @ThE LoSt

Hocam teşekkür ederim bu testlerin için karşılaştırma imkanı bulmuş oluyoruz. Ben testlerin hepsini üstüste yaptığım için birazda sıcak olma ihtimali var en sona sıcaklık testini bıraktım birde ve 77 derece gerçekten güzel değerler. Lenovo kullandım ve memnun kaldım zamanında sözüm yok. Ve söylediğin çok doğru bu laptoplar içi dolu laptoplar Q serisi işlemcileri yüksek ekran kartları var ısınmamaları imkansız. İntel boşuna 100 dereceye kadar benim işlemcim normal çalışıyordur demesi. Ama ısınarak kapanan laptoplar duyuyorum işte bunlar bence sorun. Casper 'ada öyle diyorlardı ben bu testlerin hepsini üstüste yaptım oyunları üstüste kurdum sabahtan akşama kadar açık kaldı laptop üstüne testleri yaptım benim isteğim dışı tek bir kere kapanma yada değişik bir hareket göstermemiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 3 Eylül 2011; 20:14:56 >

• Evet bir iki derece fark yaratmış olabilir, dediğin gibi ısınmadan dolayı sorun yaşayan kullanıcı oldukça fazla gerek bu forumda gerek başka forumlarda casper markasına bizim millet ucuz diye pek bakmıyor oysaki TR üretim olduğu için gümrük vergisi ödenmiyor fiyatta bu yüzden diğer rakiplerine göre ucuz belki bakarsın sayende bu ürünü kullanan sayısı 2 ye katlanır
  • aylardır anlatmaya çalışıtğımızı destekler bir çalışma olmuş. Umarım bazı insanların "arkadaşımın casper'ı vardı çok ısınırdı" diyen gereksizlere kapak olmuştur.
  • kardeşim aynı laptopa sahibim ekranda hangi nvidia kartı çalışıyo ona nasıl bakıyosun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REGeRock

aylardır anlatmaya çalışıtğımızı destekler bir çalışma olmuş. Umarım bazı insanların "arkadaşımın casper'ı vardı çok ısınırdı" diyen gereksizlere kapak olmuştur.

• Arkadaşım emeğine sağlık, at gözlüğü ile bakan arkadaşlar umarım onca zahmet ve emekden sonra o gözlükleri çıkarmayı denerler belge ortada sonuç belli,
  • Teşekkür ederim hepinize ben sadece derdimi anlatamıyordum ben ne yazarsam yazayım yine kötü oluyordu ya gerçekten birazda ben kendi merakımı gidermek için koyuldum bu işe ben diyorum bukadar kişi öyle demiyor acaba bendemi yanlış var diyordum ama bütün testleri sorunsuzca görünce diyecek birşey bulamadım sadece belgeledim ve burada sizinle paylaştım merak edenler ,kafasında soru işareti olanlar, casper almak isteyipte yorumlardan korkanlar için bir nebzede olsa bir paylaşım yapayım dedim. Şunuda söylüyorum benim hiç bir markayı savunmak gibi bir zorunluluğum yok elimdeki laptop 'u almak isteyipta olmayanlar için test ediyorum herkes yerine. Başka markada olsa aynıısını yapardım. Biliyorum yine değişik yorumlar gelicek yine bazı şeyler kötülenecek ama yapıcağımız birşey yok herkes kendi bildiğini okuyacaktır sonunda.
  • casperstore de birebir aynı model yok, acaba vatanla casperstore farklımı model ismi vermiş çözemedim
    En yakın özellikte bu var, bu casper harbiden iyi fiyata satıyo bu özellikte
    http://www.casperstore.net/?urun-2481-Casper-Nirvana-CNQ-2630-8M35P.html

Elinize sağlık çok güzel ve detaylı bir çalışma olmuş.
    Ben eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum.Siz i7-2630QM işlemciliyi incelemişsiniz, ben i7 değilde i5-2410M düşünüyorum acaba bu sıcaklık değerlerini bu işlemcili notebook içinde söyleyebilirmiyiz merak ediyorum.Diğer markalarda da modelden modele sıcaklık değerleri değişiyor ya bunda da öyle olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

casperstore de birebir aynı model yok, acaba vatanla casperstore farklımı model ismi vermiş çözemedim
    En yakın özellikte bu var, bu casper harbiden iyi fiyata satıyo bu özellikte
    http://www.casperstore.net/?urun-2481-Casper-Nirvana-CNQ-2630-8M35P.html

Elinize sağlık çok güzel ve detaylı bir çalışma olmuş.
    Ben eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum.Siz i7-2630QM işlemciliyi incelemişsiniz, ben i7 değilde i5-2410M düşünüyorum acaba bu sıcaklık değerlerini bu işlemcili notebook içinde söyleyebilirmiyiz merak ediyorum.Diğer markalarda da modelden modele sıcaklık değerleri değişiyor ya bunda da öyle olurmu?

Özellikler doğru ama extra blue-ray sürücüsü mevcut benim laptopta. Onun haricinde ben şuanki kasalardan bahsediyorum aynı kasaya sahip i5-2410 geçen hafta arkadaşım aldı. Ve o cihaz 2630QM e göre birazdaha az ısınıyor. Bunu söyleyebilirm onu öyle ahım şahım test etmedim ama bir iki oyunda dikkatimi çeken birazdaha az ısındığıydı buda olması gerekendir 2630QM ile 2410 ısıları aynı olamaz zaten.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.