Şimdi Ara

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

casperstore de birebir aynı model yok, acaba vatanla casperstore farklımı model ismi vermiş çözemedim
    En yakın özellikte bu var, bu casper harbiden iyi fiyata satıyo bu özellikte
    http://www.casperstore.net/?urun-2481-Casper-Nirvana-CNQ-2630-8M35P.html

Elinize sağlık çok güzel ve detaylı bir çalışma olmuş.
    Ben eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum.Siz i7-2630QM işlemciliyi incelemişsiniz, ben i7 değilde i5-2410M düşünüyorum acaba bu sıcaklık değerlerini bu işlemcili notebook içinde söyleyebilirmiyiz merak ediyorum.Diğer markalarda da modelden modele sıcaklık değerleri değişiyor ya bunda da öyle olurmu?

Özellikler doğru ama extra blue-ray sürücüsü mevcut benim laptopta. Onun haricinde ben şuanki kasalardan bahsediyorum aynı kasaya sahip i5-2410 geçen hafta arkadaşım aldı. Ve o cihaz 2630QM e göre birazdaha az ısınıyor. Bunu söyleyebilirm onu öyle ahım şahım test etmedim ama bir iki oyunda dikkatimi çeken birazdaha az ısındığıydı buda olması gerekendir 2630QM ile 2410 ısıları aynı olamaz zaten.

evet i5in i7lere göre daha az ısınması gerek ama burda, casper ve hakkında yapılan yorumlar devreye girince i5 de olsa bi soralım dedik
    Cevap için teşekkürler

• süper çalışma olmuş 4 gözle beklıyordum bu çalışmayı bayagı guzel degerler almış casper çok şaşırttı beni gerçekten fakat crysısde i7 işlemcinin 13fsbye kadar düşmesi can sıkıcı olmuşur eminim ama genel olarak çok şaşırttı beni casperden böyle değerler beklemyirodum ben..
  • emeğine sağlık bu teslerde kullandıgın programları burayada attarsan ıyı olur aslında... herkes notebook testlerını koyar alacak arkadaslarada ornek olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

süper çalışma olmuş 4 gözle beklıyordum bu çalışmayı bayagı guzel degerler almış casper çok şaşırttı beni gerçekten fakat crysısde i7 işlemcinin 13fsbye kadar düşmesi can sıkıcı olmuşur eminim ama genel olarak çok şaşırttı beni casperden böyle değerler beklemyirodum ben..

Fps degerleri bir laptop icin bence ideal degeerlerde gibi i7 diyoruz ama bir konuyu atliyoruz sonunda M var yani masaustu ile kesinlikle kyaslanmamlidir cunku laptop teknolojisi suan icin hala masaustune ulasmamistir. En basit ornek vermek gerekirse aklima ilk gelen masausti bilgisayarim E6750 - 2 GB DDR2 - 8800GT sistemin 3D mark 2006 puani 11K civarlarinkayken suanin son teknolojilerinden diyebilecegimiz gunumuz laptoplari 9K civarlarinda aliyor.. oyuzden masaustu sistemlerle kesinlikle karsilastirmamaliyiz.

• arkaşımın DELL ınspıron n5010 i5 işlemcisiyle baya oynadım 1 saat kadar o fspyi hissetirmedi çok çok akıcıyıdı ama
  • quote:

arkaşımın DELL ınspıron n5010 i5 işlemcisiyle baya oynadım 1 saat kadar o fspyi hissetirmedi çok çok akıcıyıdı ama

Zaten oyun yüksek detayda gayet akıcı 30fps altına düşmemiş ayarları ultra çekince 13-14 fps lere düşmüş sonuç
  • Ultra detaylardami ve cozunurluk neydi ? Ben sanmiyorum Dell yada Casper 'in lardaki fpslerde marka secicegni ck farketmeyecktir bir Screenshot koyabilirsen cok iyi olur bizim acimizdan.
  • quote:

Ultra detaylardami ve cozunurluk neydi ? Ben sanmiyorum Dell yada Casper 'in lardaki fpslerde marka secicegni ck farketmeyecktir bir Screenshot koyabilirsen cok iyi olur bizim acimizdan.

dediğim gibi arkadaşımın notebookunda denemiştim full ayarlarda 1366*768de detaylarda fulldeydı
  • Her neyse sevınmelısın ısınmayan bır casperın var demekkı ara sıra notebook yapabılıyor casper mavi ekrana da atmıyorsa öpde başına koy demekkı bu modelıne ıyıce özenmişler...
  • bir casper ısınma sorunu daha buyurun http://forum.donanimhaber.com/m_52366201/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: REGeRock

quote:

bir casper ısınma sorunu daha buyurun http://forum.donanimhaber.com/m_52366201/tm.htm

quote:

Her neyse sevınmelısın ısınmayan bır casperın var demekkı ara sıra notebook yapabılıyor casper mavi ekrana da atmıyorsa öpde başına koy demekkı bu modelıne ıyıce özenmişler...
    çocuğum amacın ne senin? konuyu bulandırma. Adam sana bir dünya ss koymuş sen hala hiç kullanmadığın casper için saçma salak konuşuyorsun. Eğer bu ss ler gerçekse geriye tek bir sebep kalıyor laptop ısınması için. O da ya fan arızalıdır ya da aşırı tozlanma vardır. Hayır biz yalan mı söylüyoruz? İlla senin gibilere tüm casper kulanıcıları ss mi koymak zorunda? Senin paran fazlaysa git toshibanı al tatmin et kendini. Benim o kadar param yok arkadaş olsa da neden aynı fiyata daha az performansı tercih edeyim? Çok içtenlikle söylüyorum. Casper'ın zayıf olduğu 2 nokta vardır.

1) Klavye kalitesi
    2) Kasa kalitesi

1. sorun benim için çok önemli değil.

2. sorun içinse biraz özen gösteriyorum laptobuma. Şimdilik bir sorun olmadı. Dikkat ederseniz olmazda zaten.

Bunların dışında olabilecek sorunlar zaten tüm laptop markalarında oluyor ki olması kadar normal bir şey yok.
    Son söz;

Aynı parçalara daha fazla para verip duygusal tatmininizi doruğa çıkartmaya devam edin. Çoğu Casper kullanıcıları yeni nesil cihazlarından gayet memnunlar.

kötü söz sahıbıne aıttır bana markayı neden savunuyorsun primmi verıyorlar sana hem arkadastan bunları yapmasını ısteyenlerden bırı benım emegıne saglık aydınlattı bızı casper alacak arkadaslara on ayak oldu ama toshıba arıza yaptıgı zaman bazıları cıkabılıyor dıyoruz servıs olarak casper bılgısayarda ıse arızasız sıkıntısız bı makıne gorunce ıstısnalar kaıdeyı bozmaz derız ben hıc bır markayı savunmuyorum bana para vermıyorar savununca dedıgım gıbı arkadas gercekten elıne saglık cok calısmıs casperın bu modelı alınır yanı..

Aynı parçalara daha fazla para verip duygusal tatmininizi doruğa çıkartmaya devam edin demişsin bu sözun burda yazılı kalsın silme tamammı

sonuç olarak evet bu casper harıka iş çıkarmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 5 Eylül 2011; 10:46:43 >

• Arkadaşlar kötü söz söylemeye tartışmaya yada markaları savunmaya ne gerek var neden birbirimizi kıralım. Herkes kendi laptopunu sever onu öne sürer bukadar basit herkes için kendine göre iyi birşeyler vardır. Ben testleri konşturdum kendim konuşmadım keşke herkes testleri konuştursada burada problem yaratıcak birşey kalmasa. Herkesten ben bunu bekliyorum açıkçası hemde karşılaştırma imkanımız olur diye. Programlarla ilgili testlerle ilgili her konuda yardıma hazırım.
  • Arkadaş doğru diyor aletinizin performansını ağzınızla değilde testlerle konuşturun
  • yakup sende testi yapıp atarmısın buraya konuşmakla olmaz en azından sıcaklıkları atabilirsin oyundan sonra en az 2 saat oyna :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Arkadaş doğru diyor aletinizin performansını ağzınızla değilde testlerle konuşturun

testler geliyor zaten upload edıyorum
  • notebook imzamda yazıyo ayrıntılı özellikler burada notebook fanım vardı ama kullanmadım dırek masa ustunde kullandıgımda kendı fanı calısmıyor :))
     Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

(özellikle belirtiyorum notebooku övmuyorum bana toshıba prim ödemıyor oyun ıcın almadım zaten okul ıcın lazımdı o yuzden ucuz makıne tercıh ettım ama arkadas aynı ozellıklerdekı makıneler aynı falan gıbı seyler demıs asla aynı ozellıktekı casper exper ıle asus toshıba aynı kefeye konulamaz dıye dusunuyorum)
    sistem boştayken
     Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

ilk önce crysıs2 oynadımm bu bolumu 1 aydır gecemıyorum bilen varsa ögretsın yhaa :))) (35dk oynadım) sıcaklıgı olcmeyı unuttum dırec HPye gırdım beklemedım zaten

sonra Need for Speed(TM) Hot Pursuit ye gırdım bekletmeden (30dk) oynadım

sonra Call of Duty - Black Opsa gırdım bekletmeden (20dk) oynadım

şimdilik bunlar fazla özenmedim dogrusu uzuun sure oynamadım en zorunu açtım oyunların kardeşime verdım o oynadı ben ekran goruntusu aldım (merak edenler ıcın soyluyorum yarım saat oynamış hep aynı bolumde dıyenler vardır zor oldugu ıcın her dakka öldü kardeşim

merak ettikleriniz veya test etmemı ıstedıgınız baska bırsey varsa yapıyım beraber görelim bazı test programları var ama boyutları cok buyuk ındıremedım malum cep telefonu ıle baglanıyorum ınternetım coook yavas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 5 Eylül 2011; 12:30:36 >

• Hocam testler için öncelikle teşekkürler. Crysis 2 için konuşacağım diğerlerini denemediğim için. Crysis 2 'nin sende 1.9 Patch 'i olmadığı için grafik ayarları farklı yanılmıyorsam sende oyuncu-gelişmiş-kararlı seçenekleri mevcut. Gelişmiş 1.9 patch için high ile eşdeğer diyebiliriz yanılıyor olabilirim kararlı en üst düzey. Yani benim 37 FPS nin altına düşmeyen değerlerle kıyaslaman gerekiyor ultra ile değil.
  • quote:

Hocam testler için öncelikle teşekkürler. Crysis 2 için konuşacağım diğerlerini denemediğim için. Crysis 2 'nin sende 1.9 Patch 'i olmadığı için grafik ayarları farklı yanılmıyorsam sende oyuncu-gelişmiş-kararlı seçenekleri mevcut. Gelişmiş 1.9 patch için high ile eşdeğer diyebiliriz yanılıyor olabilirim kararlı en üst düzey. Yani benim 37 FPS nin altına düşmeyen değerlerle kıyaslaman gerekiyor ultra ile değil.

evet son patcı yuklemedım senınkı ıle kıyaslamak ıcın atmadım zaten.. :)) bu yanlış olurdu

Yani benim 37 FPS nin altına düşmeyen değerlerle kıyaslaman gerekiyor ultra ile değil ha karsılastırma yaparsak senınkının özelliklerine bak benımkıne karsılastırmak yanlıs olur bı kere aslında senınkıne eşdeğer bi toshıba asus ıle karşılaştırmak lazım herkes bilgilenir benımkı ıle de eşdeger bı casper lazım birde güncelleyip deneyim o ayarları 1.9u yuklesem o ayarlar gelirmi acaba...

tekrar not düşüyüm ben buraya noteebookum ıyı sizinkini döver manasında atmadım arkadaşta öyle yani markayı savunmuyoruz akıllardakı soru işaretleri kalksın diye sadece tartışma cımkasın lütfeninizz...

bu sanırım güncelleme akşama biter sanırım :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 5 Eylül 2011; 13:24:58 >

• quote:

(özellikle belirtiyorum notebooku övmuyorum bana toshıba prim ödemıyor oyun ıcın almadım zaten okul ıcın lazımdı o yuzden ucuz makıne tercıh ettım ama arkadas aynı ozellıklerdekı makıneler aynı falan gıbı seyler demıs asla aynı ozellıktekı casper exper ıle asus toshıba aynı kefeye konulamaz dıye dusunuyorum)

Tartışma fln yapmıyoruz hocam ben sadece şu yorumunuzla ilgili cevabı verdiğim halde üsteliyorsunuz onu diyorum. Aynı parçaları kullanan laptopların etiketleri farklı diye fps değerleri anyada konyada olamaz olsa olsa sıcaklıkları olur ama siz aynı kefeye koyulmaz diyorsunuz bunu anlatamıyorum size galiba...

Arkadaşlardan izin almadan kullanıyorum ama ilk gördüğüm testi koyuyorum Lenovo Y570 modelinde arkadaşlar yapmış testi GT555 kart var Casper 'ınkinden üstün birazdaha genel olarak aynı özelliklerde diyebilirz Kararlı 'da aynı çözünürlükte yapmışlar yani 1.9 Patch için Ultra 'ya eşdeğer..

LENOVO - 1366/768 KARARLI

CASPER - 1366/768 ULTRA

şimdi soruyorum hocam sana iki ayrı marka Lenovo (IBM) herzaman iyidir oldukça sevdiğim bir marka aynı özelliklerde ekran kartı farklı Casper neredeyse FPS değerleri aynı. Yada varsa bi Toshiba - HP onları koyalım ben göremedğim için Lenovo 'yu koyuyorum aynı özelliklerdeki makinelerde markadan markaya nekadar FPS fark edicek gerçekten bende merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 5 Eylül 2011; 13:35:29 >

• @Oguzzzzz o lafım sana değildi zaten ve biz zaten nerden geldık bu konuya casperlerde ısınma problemı var dedık sen yok dedın bu konuyu actın bızler ıcın fsb ölçme işin cilvesi önemli ısınma problemıne bakmak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.