Şimdi Ara

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Güzel inceleme

Teşekkür ederim hocam..

Bu arada şirkette çalışırken laptop 'u bu şekilde kullandığım için markasının ne olduğunu hiç anlamıyorum bile :)
    - Thermaltake soğutucu var altında
    - Logitech Mx5000 klavye
    - Logitech MX Revolution Mouse ile tadından yenmiyor.

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzzzzz -- 5 Eylül 2011; 14:12:27 >

• cok güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmus

hepinizin bildigi gibi ısınmayan laptop yoktur. laptopun icersindeki ısıyı daha iyi tahliye eden ve kullanıcıya daha az hissettiren laptop vardır. benim asus k53sv oyununa göre 82-90 arasında olmasına ragmen elimin değdigi yerlerde, boştaki haline göre hiç farklılık yok. yani laptop ısınmısmı ısınmamısmı hic hissetmiyorum. simdi hissetmedigim bi sıcaklık yüzünden forumda cıkıpta laptop yanıyo desem ayıp etmis olurum

yani anlatmak istedigim, sadece yazılımsal sıcaklıklara bakıpta az veya cok ısındıgını, buna görede markanın iyi veya kötü oldugunu söylemek biraz eksik olur. esit performanstaki donanıma sahip laptoplarda markaları kıyaslarken öne cıkan noktalar malzeme kalitesi,tasarım,ekran,klavye, kimine göre hoparlör, teknik servis vs.. ve en önemliside fiyattır.

sonuç olarak laptop almaya karar veripte laptopları bu şekilde karsılastırdıgımızda ne yazıkki casper arka sıralarda yer alır

• bu da benim notebook fanım aslında ısınma problemım yok ama önlem işte :)))
    http://forum.donanimhaber.com/m_52335917/mpage_1//tm.htm#52352015

bu arada dikkatimi çekti benım gpu da shader hız neden görünmüyor bende ondan yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 5 Eylül 2011; 14:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

cok güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmus

hepinizin bildigi gibi ısınmayan laptop yoktur. laptopun icersindeki ısıyı daha iyi tahliye eden ve kullanıcıya daha az hissettiren laptop vardır. benim asus k53sv oyununa göre 82-90 arasında olmasına ragmen elimin değdigi yerlerde, boştaki haline göre hiç farklılık yok. yani laptop ısınmısmı ısınmamısmı hic hissetmiyorum. simdi hissetmedigim bi sıcaklık yüzünden forumda cıkıpta laptop yanıyo desem ayıp etmis olurum

yani anlatmak istedigim, sadece yazılımsal sıcaklıklara bakıpta az veya cok ısındıgını, buna görede markanın iyi veya kötü oldugunu söylemek biraz eksik olur. esit performanstaki donanıma sahip laptoplarda markaları kıyaslarken öne cıkan noktalar malzeme kalitesi,tasarım,ekran,klavye, kimine göre hoparlör, teknik servis vs.. ve en önemliside fiyattır.

sonuç olarak laptop almaya karar veripte laptopları bu şekilde karsılastırdıgımızda ne yazıkki casper arka sıralarda yer alır

Orası zaten öyle hocam kıyaslama yapmadım zaten başka laptoplar ile.. Buradada çok kez söyledim klavyesi çok yumuşak touch pad 'i sıkıntılı kasası çok sağlam değil nekadar yıl gider bunu kimse bilemez. Fiyat olarak düşük bir cihaz özellikleri ise gerçekten iyi benim burdaki amacım Casper iyidir süperdir kesin alın değil sadece kafadan çıkan seslere yani kapanıyor yanıyor eriyor soba oyun açmaz oynatmaz diyen arkadaşlar için yaptım bu testi. Asus tasarım ve kasa olarak beğendiğim bir cihaz 2000 + laptop alıcak olsam listemde yer alıcak bir laptoptır. Kasa olarak yada tecrübe olarak Casper 'ın çok yol katetmesi gerekiyor. Ama şuda bir gerçek fiyatının hakkını veriyor söylenildiği gibi eriyip bitmiyor klavyesine sıcaklık hissettirmiyormu hissettiriyor bunu en üst mesajımdada söyledim. Yani ben bu fiyatlara Casper öneriyorum bana çok daha yüksek fiyatlı öneriler sorsalar tabikide farklı olucak markalarım.

• @Oguzzzzz

O Y570 in crysis 2 görüntüsü eski sürüme aittir 280.26 sürücü ile gt555 ekran kartında inanılmaz bir performans artışı var boş bir zamanda eklerim herkeste görmüş olur farkı, yani o ayarlarda gt540 ile gt555 arasında ciddi fark olmalı 5-10 fps gibisinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

@Oguzzzzz

O Y570 in crysis 2 görüntüsü eski sürüme aittir 280.26 sürücü ile gt555 ekran kartında inanılmaz bir performans artışı var boş bir zamanda eklerim herkeste görmüş olur farkı, yani o ayarlarda gt540 ile gt555 arasında ciddi fark olmalı 5-10 fps gibisinden

Evet olması gerekiyor kart çok daha iyi bence hem ekran kartını hemde crysis 1.9 patch 'ini yükleyerek yaparsan kesin sonucu alırız.
  • @yhackup

Ati kartlarda shader bölümü kitlidir
    Çekirdek hızı neyse oda aynı hızda çalışır
  • Dediğin gibi ciddi fark olması lazım en basitinden 3d mark06 dan örnek vereyim sizin skorunuz 9k benim aldığım skor 11.5k o.c ile 13k

En kısa zamanda testi yapmaya çalışıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

@yhackup

Ati kartlarda shader bölümü kitlidir
    Çekirdek hızı neyse oda aynı hızda çalışır

hmm anladım tşk bilgi için..

ama yanı cok alısıkdık bı durum mesela dıger notebooklar tozlanmazsa ısınmıyor ama tanıdıklarım var anı sıfır alıpta crysıs2 adam akıllı oynayadan kapanan mesela sırf casper degıl sony vaıo var arkadas 3,800tlye aldı gta4u oynayamadı laptop fön makınesı gıbı calısıyordu kapanıyordu.. casperın kronık bı sorunu ısınması ama dedıgım gıbı ıstısnalar cıkıyor sızdekı gıbı onlarda sukretsın sonucda elektronık hacet

geçen yıl ıkı arkadasım bılgısayar alalım dedıler ıkısıne de aynı yerden aynı model laptop aldık bırısı hala kullanıyor gecen getırdıa actım yozunu aldım bır suru pamukcuk bırıkmıs fanın onune temızledım gıttı dıgerı ıse 3 defa ısınmadan garantıye gıttı notebooku degıstıler sımdı de ekran kartı arıza verdı cocuk attı eve satıyordu en son parca olarak bırı bana dua bırı beddua ettı sonra asus aldırdım :))) demekkı neymiş kısmet

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb )

• Teknoloji herzaman biraz şans işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Teknoloji herzaman biraz şans işidir

ya ben crysıs2 ye 1.9u guncelledım yıne de o ayar cıkmıyor ekran kartımın dıretx10,1 destegı var 11desteklı degıl ondanmı acaba kı
  • Bu güzel ve detaylı inceleme için teşekkürler. Oldukça uğraşmışsınız bizleri aydınlatabilmek için Casper markasını yerden yere vuramam ama aynı özelliklerdeki bir diğer yerli (i7 2630qm, gt540m, 8gb ram) exper markalı (orijinal üretici clevo) ürünün kasası, bu üründen çok daha başarılı (chiclet tuş takımı, touchpad, usb3.0) Fiyat açısından da aşağı yukarı aynılar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Teknoloji herzaman biraz şans işidir

ya ben crysıs2 ye 1.9u guncelledım yıne de o ayar cıkmıyor ekran kartımın dıretx10,1 destegı var 11desteklı degıl ondanmı acaba kı

Dx11 le alakası yok. Hangi ayarlar mevcut ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amen-Ra

Bu güzel ve detaylı inceleme için teşekkürler. Oldukça uğraşmışsınız bizleri aydınlatabilmek için Casper markasını yerden yere vuramam ama aynı özelliklerdeki bir diğer yerli (i7 2630qm, gt540m, 8gb ram) exper markalı (orijinal üretici clevo) ürünün kasası, bu üründen çok daha başarılı (chiclet tuş takımı, touchpad, usb3.0) Fiyat açısından da aşağı yukarı aynılar zaten.

Exper 'le ilgili daha önce hiç ürün kullanmadım ama internette adı kötüye çkanlardan biriside o :) Demekki alınabilirmiş o cihazda.

• Yeni Test

İlk mesajın en sonuna Deus Ex - Human Revolution Testleri eklenmiştir...
  • çok güzel bir inceleme

soğutucudur falanla birlikte dün gittim aldım pc buz gibi duruyor sürekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyoguzhan

çok güzel bir inceleme

soğutucudur falanla birlikte dün gittim aldım pc buz gibi duruyor sürekli

Evet benimde alışkanlığımdır şirkette çalışırken laptop 'ın markası ne olursa olsun altında soğtucu sürekli çalışır. Daha rahat daha serin takılsın bilgisyar :)
  • helal olsun gerçekten caspera test için teşekkürler kardeşim bir çok kulllanıcı bunu görmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

helal olsun gerçekten caspera test için teşekkürler kardeşim bir çok kulllanıcı bunu görmesi lazım

Ben teşekkür ederim kardeşim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.