Şimdi Ara

Casper 2630QM Laptop En Detaylı Testleri...( Performans - Oyun - Sıcaklık - vb ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel inceleme hocam casper almayacak olsa bir parça ısındım :)
  • inceleme için teşekkürler, mesajım bulunsun, casper düşmanı olarak okumam gerek, kaybetmemeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

@ThE LoSt

Hocam teşekkür ederim bu testlerin için karşılaştırma imkanı bulmuş oluyoruz. Ben testlerin hepsini üstüste yaptığım için birazda sıcak olma ihtimali var en sona sıcaklık testini bıraktım birde ve 77 derece gerçekten güzel değerler. Lenovo kullandım ve memnun kaldım zamanında sözüm yok. Ve söylediğin çok doğru bu laptoplar içi dolu laptoplar Q serisi işlemcileri yüksek ekran kartları var ısınmamaları imkansız. İntel boşuna 100 dereceye kadar benim işlemcim normal çalışıyordur demesi. Ama ısınarak kapanan laptoplar duyuyorum işte bunlar bence sorun. Casper 'ada öyle diyorlardı ben bu testlerin hepsini üstüste yaptım oyunları üstüste kurdum sabahtan akşama kadar açık kaldı laptop üstüne testleri yaptım benim isteğim dışı tek bir kere kapanma yada değişik bir hareket göstermemiştir..

yük altında kapanan laptop %99 6 ayda bir fan temizliği yapılmayan laptopdur. laptop ne bileyim elektrik süpürgesi gibi bir şey değildir alıp senelerce motorunu açmadan kullanabileceğin, ilgi ister bakım ister

incelemeler için çok sağol oguzzzzz

• Oğuzzzzzz kardeşim sana çok teşekkür ediyorum. Milletin söyledikleri alacağım Casper'dan soğuttuydu neredeyse bu konu birazda olsa içime su serpti :)
    Okuduğum her yorumda aldım sürekli tamire veriyorum sürekli ısınıyor eriyor. Açılmıyor bilmem ne ne kadar çok sevmeyeni var.
    Bildiğim kadarıyla casper eskiden kalitesiz ürünleri piyasaya sürüyordu fakat şuan gayet iyi.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende bir notebook kullanıcısıyım. Yeni Lenovo Y570 aldım. Evde ayrıca 1.5 yıllık Packard Bell TJ65 var kardeşime verdim. Daha 1 ay önce arkadaşıma Asus k53 serisi aldırttım. Notebook marka takıntım yoktur. ama bir notebook un ne olduğu 6 aydan sonra belli olmaya başlayacağınıda bilirim. TJ65 i yorumlarına göre aldım. Lenovo 570 Türkiye'de yeni olabilir, ama yurtdışında yılbaşından beri kullananlar oldukça fazla. Lenovoda karar kılmamda yabancı forumlarda okuduklarım ve insanların sorunsuz kullanmaları rol oynamıştır. Hepimiz yeni aldığımızda bir heyecanla özelliklerini test edip performansına bakıyoruz. Bir bakıma son gaz takılıyoruz, ama performans kadar sürdürebilirlik ve satış sonrası destek de önemli. Packard Bell de foruma bakıldığında hiç rağbet görmeyen bir marka. Hele tj65 serisi ile ilgili bir yığın şikayet var. Fakat ben 1 gün bile sıkıntı yaşamadım. Lenovo aldım HDD arızalı çıktı. Oysaki çıkmaması beklenir ama bilgisayarın biraz şans işi olduğunu hepimiz biliriz. Testlerde çok fazla dalgalanma oluyordu, ama health raporunda HDD sağlam gibi görünüyordu. Lenovo ya durumu ilettim. Adamlar gönderin dediler gönderdim. 2 günde bakıp testleri yapıp geri yolladılar, test raporlarına baktım onların testlerine göre HDD sorunsuzdu. Bende tekrar iletişime geçip kendi testlerimi gönderdim. Özellikle notebooku satın aldığım yer bu konuda ciddi müdahil olup araya girdi ve Lenovo HDD için bana para ödedi. Şimdi birazda ben ekleyip SSD almayı düşünüyorum. Eğer HDD nizde bir sorun yok deselerdi ve diretselerdi ya sineye çekip lanet okuyacaktık yada kanuna başvurup hak aramaya devam edecektik. Fakat uzun bir sürece girmiş olacaktık.

Benim nacizane fikrim. Notebook un belli bir yere kadar ısınmasına hatta fan sesine kadar belli bir düzeye kadar katlanılabileceğidir. Yeterki yarın bir sorun yaşarsam çözüleceğini bileyim. Mühendislik okuduğum yıllarda sınıf arkadaşlarımın Casper'dan çektiklerini gördüm. Bir türlü bilgisayarı garantiden gelmeyip gelse bile 29. günde gelince de sorunların çözülmemiş olduğunu gördüm. Ürün satmak biraz imajla alakalıdır. Belki artık Casper eskisi gibi değildir, gerçekten hem kaliteli hemde uzun vadede yarı yolda bırakmayacak ürünler ve servis imkanı sunuyordur. Böyleyse ne mutlu, elbet negatif imajı düzelir. Ama ben o imajın düzeldiğini görmeden malesef sıcak bakmam, hatta istesemde bakamam.

Öte yandan bu konuyu açan arkadaşa da ayrıca teşekkür etmek isterim. Pozitif etki yapacak testler dizisi sunmuş. Uzun vadede de bu performansı sürdürürse belki bir sonraki notebook tercihini Casperdan yana yaparız, kimbilir !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan_584

güzel inceleme hocam casper almayacak olsa bir parça ısındım :)

Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

inceleme için teşekkürler, mesajım bulunsun, casper düşmanı olarak okumam gerek, kaybetmemeyim.

Bulunsun tabiki Casper düşmanı olabilrisiniz ama olsun birbirimize düşman olmayan teknolojik aletler bunlar herşey olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemaydinlik

quote:

@ThE LoSt

Hocam teşekkür ederim bu testlerin için karşılaştırma imkanı bulmuş oluyoruz. Ben testlerin hepsini üstüste yaptığım için birazda sıcak olma ihtimali var en sona sıcaklık testini bıraktım birde ve 77 derece gerçekten güzel değerler. Lenovo kullandım ve memnun kaldım zamanında sözüm yok. Ve söylediğin çok doğru bu laptoplar içi dolu laptoplar Q serisi işlemcileri yüksek ekran kartları var ısınmamaları imkansız. İntel boşuna 100 dereceye kadar benim işlemcim normal çalışıyordur demesi. Ama ısınarak kapanan laptoplar duyuyorum işte bunlar bence sorun. Casper 'ada öyle diyorlardı ben bu testlerin hepsini üstüste yaptım oyunları üstüste kurdum sabahtan akşama kadar açık kaldı laptop üstüne testleri yaptım benim isteğim dışı tek bir kere kapanma yada değişik bir hareket göstermemiştir..

yük altında kapanan laptop %99 6 ayda bir fan temizliği yapılmayan laptopdur. laptop ne bileyim elektrik süpürgesi gibi bir şey değildir alıp senelerce motorunu açmadan kullanabileceğin, ilgi ister bakım ister

incelemeler için çok sağol oguzzzzz

Ben teşekkür ederim kapanan her marka cihaza ne olursa olsun eelktronik cihaza bakmak gerekir. Yoksa ileride illaki sorun çıkaracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ****or34

Oğuzzzzzz kardeşim sana çok teşekkür ediyorum. Milletin söyledikleri alacağım Casper'dan soğuttuydu neredeyse bu konu birazda olsa içime su serpti :)
    Okuduğum her yorumda aldım sürekli tamire veriyorum sürekli ısınıyor eriyor. Açılmıyor bilmem ne ne kadar çok sevmeyeni var.
    Bildiğim kadarıyla casper eskiden kalitesiz ürünleri piyasaya sürüyordu fakat şuan gayet iyi.

Herzaman söylüyorum Casper ile ilgili eski hiç bir bilgisayarı kullanmadım eski biglisayarları kötü olabilir gerçekten kötüdür ama ben bu son bilgisayarlarıyla ilgili konşuyorum ben CASPER iyidir demiyorum bu bilgisayar şimdlik sorunsuzdur diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: acuadec

Merhaba arkadaşlar,

Bende bir notebook kullanıcısıyım. Yeni Lenovo Y570 aldım. Evde ayrıca 1.5 yıllık Packard Bell TJ65 var kardeşime verdim. Daha 1 ay önce arkadaşıma Asus k53 serisi aldırttım. Notebook marka takıntım yoktur. ama bir notebook un ne olduğu 6 aydan sonra belli olmaya başlayacağınıda bilirim. TJ65 i yorumlarına göre aldım. Lenovo 570 Türkiye'de yeni olabilir, ama yurtdışında yılbaşından beri kullananlar oldukça fazla. Lenovoda karar kılmamda yabancı forumlarda okuduklarım ve insanların sorunsuz kullanmaları rol oynamıştır. Hepimiz yeni aldığımızda bir heyecanla özelliklerini test edip performansına bakıyoruz. Bir bakıma son gaz takılıyoruz, ama performans kadar sürdürebilirlik ve satış sonrası destek de önemli. Packard Bell de foruma bakıldığında hiç rağbet görmeyen bir marka. Hele tj65 serisi ile ilgili bir yığın şikayet var. Fakat ben 1 gün bile sıkıntı yaşamadım. Lenovo aldım HDD arızalı çıktı. Oysaki çıkmaması beklenir ama bilgisayarın biraz şans işi olduğunu hepimiz biliriz. Testlerde çok fazla dalgalanma oluyordu, ama health raporunda HDD sağlam gibi görünüyordu. Lenovo ya durumu ilettim. Adamlar gönderin dediler gönderdim. 2 günde bakıp testleri yapıp geri yolladılar, test raporlarına baktım onların testlerine göre HDD sorunsuzdu. Bende tekrar iletişime geçip kendi testlerimi gönderdim. Özellikle notebooku satın aldığım yer bu konuda ciddi müdahil olup araya girdi ve Lenovo HDD için bana para ödedi. Şimdi birazda ben ekleyip SSD almayı düşünüyorum. Eğer HDD nizde bir sorun yok deselerdi ve diretselerdi ya sineye çekip lanet okuyacaktık yada kanuna başvurup hak aramaya devam edecektik. Fakat uzun bir sürece girmiş olacaktık.

Benim nacizane fikrim. Notebook un belli bir yere kadar ısınmasına hatta fan sesine kadar belli bir düzeye kadar katlanılabileceğidir. Yeterki yarın bir sorun yaşarsam çözüleceğini bileyim. Mühendislik okuduğum yıllarda sınıf arkadaşlarımın Casper'dan çektiklerini gördüm. Bir türlü bilgisayarı garantiden gelmeyip gelse bile 29. günde gelince de sorunların çözülmemiş olduğunu gördüm. Ürün satmak biraz imajla alakalıdır. Belki artık Casper eskisi gibi değildir, gerçekten hem kaliteli hemde uzun vadede yarı yolda bırakmayacak ürünler ve servis imkanı sunuyordur. Böyleyse ne mutlu, elbet negatif imajı düzelir. Ama ben o imajın düzeldiğini görmeden malesef sıcak bakmam, hatta istesemde bakamam.

Öte yandan bu konuyu açan arkadaşa da ayrıca teşekkür etmek isterim. Pozitif etki yapacak testler dizisi sunmuş. Uzun vadede de bu performansı sürdürürse belki bir sonraki notebook tercihini Casperdan yana yaparız, kimbilir !!!

Teknoloji işinin şans olduğunu bu işin içinde olan herkes bilir. Ben IT departmanında çalıştığım için elimize sürekli yeni laptoplar geliyor kullanıyoruz ediyoruz. Ben kendi elimle Sony Vaio 'ya 4,5 milyar para verip kurulum yaptığımda ses kartının çalışmadığını görüp geri götürdüğümü bilirim bunun gibi birçok şey yani sorunlar markayla ilgili olmuyor bazen. Söylüyorum Casper eskiden kötü bilgisayaar yapmıştır rezalettir bilmiyorum. Ben sadece elime ilk defa geçen bir markayla ilgili ilk testlerimi yaptım ve beğenilere sundum. Şimdi uzun vadede ne sorun çııkarır bunu bilemeyiz 6 ay 1 sene sonrasında nolur bunu bilemeyiz. Yaklaşık 1 ay oldu aktif şekilde kullanıyorum gündüzleri full iş ofis hayatı akşamları evde multimedya oyun sıkıntım yok. Performans olsun sıcaklık olsun birşey çektirmiyor bana. Diğer türlü hdd 'nizin bozuk çıkması üzücü ama paranızı alıp kafanıza göre bir disk almanız müthiş avantaj üstüne koyup sata 3 bir ssd alın o bilgisayarın tadına ozaman varıcaksınız. Ne yazıkki donanımımız nekadar kuvvetli olursa olsun hızımız hdd 'de kalıyor ssd bunun için çok iyi bir avantaj ama fiyatları can yakıyor ileride umarım ssd ler yaygınlaşır kullanabiliriz.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

tj65 demeyin korkulu rüyam o benim..
    Cızırtı, görüntüde bozukluklar, oyundan atma, aşırı ısınmadan reset... Herşeyi yaşattı, mahkeme ile iade ettim kurtuldum...

Oguz hocam, düşmanlığımın sebebi masaüstülerde i7 yanına 8gb ram ama hd3500 gibi kartlar koymaları, ayıp günah.. Lakin kuzende i5 5650 olan var, sıkıntı çekmemiş.
    Bir de casper servisinin kasap olduğunu duydum, farklı ekran kartı koyup gönderdikleri olmuş (muş çünkü okudum), koyuncu çok çektirdiği için artık markaları servis sağlayıcılarına göre değerlendirmeye başladım.

Ama dolar böyle artarken bir ay içinde laptop almak zorunda olan ben az bütçeyle casper'a yönelmek zorunda kalabilirim. Tabi incelemenizin etkisi büyük çünkü sıcaklık değerlerini görmediğimden i7 listesinden ilk sildiğim marka idi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

Merhaba arkadaşlar,

tj65 demeyin korkulu rüyam o benim..
    Cızırtı, görüntüde bozukluklar, oyundan atma, aşırı ısınmadan reset... Herşeyi yaşattı, mahkeme ile iade ettim kurtuldum...

Oguz hocam, düşmanlığımın sebebi masaüstülerde i7 yanına 8gb ram ama hd3500 gibi kartlar koymaları, ayıp günah.. Lakin kuzende i5 5650 olan var, sıkıntı çekmemiş.
    Bir de casper servisinin kasap olduğunu duydum, farklı ekran kartı koyup gönderdikleri olmuş (muş çünkü okudum), koyuncu çok çektirdiği için artık markaları servis sağlayıcılarına göre değerlendirmeye başladım.

Ama dolar böyle artarken bir ay içinde laptop almak zorunda olan ben az bütçeyle casper'a yönelmek zorunda kalabilirim. Tabi incelemenizin etkisi büyük çünkü sıcaklık değerlerini görmediğimden i7 listesinden ilk sildiğim marka idi :)

Servis olarakta daha önce hiç bir tecrübem olmadı ama masaüstünü kullanan bir iki arkadaşım iyi diyorlardı ama hangi serviste yaptırdıklarını bilmiyorum bayi olarakta önemli her marka için. Casper 'ın tek handikapı herkese bayilik vermesi dükkan açan casper bayisi olabiliyor. Benim hoşuma gitmeyen bir diğer unsur ise mesleğim gereği her şey olabilir ram değiştiririm hdd denerim ssd denerim ama arkada tek bir kapağın olması ve o kapağında garanti koruyucu etiket iile korunması hiç ama hiç hoşuma gitmiyor yakın zamanda söker atarım bile hiç belli olmaz eğer çok işim çıkarsa. Onun haricinde ben hala söylüyorum kim ne yapıyor bilgisayarda bilmiyorum ama bu bilgisayar günlük kullanımda çok çok rahat insanı götürebilir.

• 3 hafta önce bende bu bilgisayardan aldım şimdilik memnunum ama bazen klavyede yazdıgım yazılar ekrana gec gelıyor ve bılgısayara reset atmak zorunda kalıyorum.son olaraka arkadasımızın yaptıgı testlerı bende yaptım cıkan sonuclar neredeyse oguzunkıyle aynı.incelemede 10 numara olmus elıne koluna saglık:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu1992

3 hafta önce bende bu bilgisayardan aldım şimdilik memnunum ama bazen klavyede yazdıgım yazılar ekrana gec gelıyor ve bılgısayara reset atmak zorunda kalıyorum.son olaraka arkadasımızın yaptıgı testlerı bende yaptım cıkan sonuclar neredeyse oguzunkıyle aynı.incelemede 10 numara olmus elıne koluna saglık:D

cihazı hala aktif olarak günlük hayatta full kullanıyorum hala çok memnunum en ufak bi sıkıntım yok :) Klavyeyle ilgilli öyle bişey yaşamadım yada şöyle söyliyim hiç reset amak zorunda kalmadım daha cihaza. Format atıp temiz bir kurulum yapmanızı öneririm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu1992

3 hafta önce bende bu bilgisayardan aldım şimdilik memnunum ama bazen klavyede yazdıgım yazılar ekrana gec gelıyor ve bılgısayara reset atmak zorunda kalıyorum.son olaraka arkadasımızın yaptıgı testlerı bende yaptım cıkan sonuclar neredeyse oguzunkıyle aynı.incelemede 10 numara olmus elıne koluna saglık:D

cihazı hala aktif olarak günlük hayatta full kullanıyorum hala çok memnunum en ufak bi sıkıntım yok :) Klavyeyle ilgilli öyle bişey yaşamadım yada şöyle söyliyim hiç reset amak zorunda kalmadım daha cihaza. Format atıp temiz bir kurulum yapmanızı öneririm.

Haklısınız format atsam iyi olur pc ye çünkü bir çok program ve oyun yukledım.suanda pc de antivirus programı da yok.bence o sorunu yaratmasının sebebide pc deki virüslerdir.Kısacası bende memnunum pcden,zaten 2 haftadır boyle bır sıkıntı yasamadım.ilginiz için teşekkür ederim.

• Bu cihazın zarar vermeden nasıl söküleceğini gösteren resimler yada link var mı? Hdd kapağını tamamen tırnaklı yapmışlar. Vida yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odanedemek -- 17 Ekim 2011; 16:19:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Bu cihazın zarar vermeden nasıl söküleceğini gösteren resimler yada link var mı? Hdd kapağını tamamen tırnaklı yapmışlar. Vida yok.

Önce büyük olan kapağı çıkarman gerekiyor. Bu kısmı bataryayı çıkarırken kullandığın yaylı kilide basarak açıyorsun. büyük kapağı bu kilide basarken öne doğru kuvvetlice ittirceksin. Kapağı aldıktan sonra hdd kapağını büyük kapağın çıktığı taraftan yukarı doğru kaldıracaksın. Kapak tırnaklı vida yok. Yapamazsan bir videolu anlatım hazırlarm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Bu cihazın zarar vermeden nasıl söküleceğini gösteren resimler yada link var mı? Hdd kapağını tamamen tırnaklı yapmışlar. Vida yok.

Önce büyük olan kapağı çıkarman gerekiyor. Bu kısmı bataryayı çıkarırken kullandığın yaylı kilide basarak açıyorsun. büyük kapağı bu kilide basarken öne doğru kuvvetlice ittirceksin. Kapağı aldıktan sonra hdd kapağını büyük kapağın çıktığı taraftan yukarı doğru kaldıracaksın. Kapak tırnaklı vida yok. Yapamazsan bir videolu anlatım hazırlarm.

Çok teşekkür ederim sayenizde çok kolay şekilde kapağı açtım.

• şu an hp 6001 st kullanıyorum ancak değiştirirsem kesinlikle casper alırım, hp den önceki iki notebookumda casper idi 1 sene kullandım ve en ufak sorun yaşamadım. casper a çok ön yarıg var, çok ısınır, sorun çıkarır vs.. vs.. ama ben hiç sorun yaşamadım ve tavsiye ediyorum.
  • sizce casperin bu modeli nasıl

Casper
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.