Şimdi Ara

laptop pil performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumdaki bir çok kişi gibi ben de laptop arayanlardayım.

pil süresi de benim için önemli bir kıstas ama danışmak istediğim konu bu pillerin ömürleri ne kadar sürecek. örnek olarak 4 yıllık bi laptop kullanıyorum şuan ve pil tabi ki 40dakka dayanmıyor. eğer şimdi alacağım laptop da 1 sene sonra 1 saatte pilini bitiriyor olacaksa ozaman şimdi laptoplara bakarken pil sürelerini hiç dikkate almayacağım :)

yorum, öneri ve fikirlerinizi beklerim...

• Pil ömrü ortalama 1.5-2 yıldır. Tabii markadan maryakaya değişebilir. Ayrıca pil süresi de uzun giden bir cihaz bakıyorsan ; ultrabook modelleri veya samsung np550 serisine bakabilirsin. Garanti süresi bitmeden pilin ömrü biterse, tekrar değişim isteyebilirsin. Çünkü pil de garanti kapsamındadır.

Bu arada forumda yaygın olarak söylenilen pil kullanım şekli ; sürekli fişte kullanıp, haftada bir gün pilin beslenmesi açısından %8-10 lara kadar düştükten sonra tekrar şarja takıp fişte kullanabilirsiniz. Bir de batarya çıkarılıp kullanılsa da yine ömrü azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 9 Nisan 2013; 17:25:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

Pil ömrü ortalama 1.5-2 yıldır. Tabii markadan maryakaya değişebilir. Ayrıca pil süresi de uzun giden bir cihaz bakıyorsan ; ultrabook modelleri veya samsung np550 serisine bakabilirsin. Garanti süresi bitmeden pilin ömrü biterse, tekrar değişim isteyebilirsin. Çünkü pil de garanti kapsamındadır.

Bu arada forumda yaygın olarak söylenilen pil kullanım şekli ; sürekli fişte kullanıp, haftada bir gün pilin beslenmesi açısından %8-10 lara kadar düştükten sonra tekrar şarja takıp fişte kullanabilirsiniz. Bir de batarya çıkarılıp kullanılsa da yine ömrü azalır.

teşekkürler..

ultrabook almayacağım evet np550 zaten en istediğim cihazlardan ama bütçemin üzerinde dell5521, asus k56, lenovo z500/580 gibi modellerden birini alacağım.

pil ömrü 2 yıldır demişsiniz, 2 yıl sonra peki belli bir oranda mı düşer yoksa fix 40-45 dakkaya mı düşer? mesela dell5521 nerdeyse 7 saat, asus k56ysa 4 saat filan pil ömrü olan bir cihaz. bunların pil süreleri 2 yıl sonra eşit mi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vscan

quote:

Orijinalden alıntı: E'

Pil ömrü ortalama 1.5-2 yıldır. Tabii markadan maryakaya değişebilir. Ayrıca pil süresi de uzun giden bir cihaz bakıyorsan ; ultrabook modelleri veya samsung np550 serisine bakabilirsin. Garanti süresi bitmeden pilin ömrü biterse, tekrar değişim isteyebilirsin. Çünkü pil de garanti kapsamındadır.

teşekkürler..

ultrabook almayacağım evet np550 zaten en istediğim cihazlardan ama bütçemin üzerinde dell5521, asus k56, lenovo z500/580 gibi modellerden birini alacağım.

pil ömrü 2 yıldır demişsiniz, 2 yıl sonra peki belli bir oranda mı düşer yoksa fix 40-45 dakkaya mı düşer? mesela dell5521 nerdeyse 7 saat, asus k56ysa 4 saat filan pil ömrü olan bir cihaz. bunların pil süreleri 2 yıl sonra eşit mi olur?

Ortalama 1.5 yıl denilebilir. Yalnız 2 yıl sonra ne kadar ömrü kalır bilemem. Düzgün kullanımda birkaç yıl idare edebilir. Ayrıca 2 yıl sonra ilk aldığın gibi randımanlı çalışmayabilir.

Samsung 550 de indirim ve hediye çeki ile 1800-850 tl gibi fiyatlara düşüyor. (teknosa,bimeks, goldbilgisayar) İndirimleri takip edersen, makul fiyatlardan alınabilir. Yukarıdaki diğer cihazlardan da K56CB alternatif olabilir. Ekran kartı (gt740m), samsungdaki gt650m e yakın performansta.

• evet pil ömürleri kısa ve kötü kullanımdan dolayı pillerin ömürleri daha da kısalıyor, internette pil ömrü ile ilgili pek çok yazı mevcut, biraz araştırmayla pil ömrünüzü uzatabilirsiniz... ama bilin ki pilin en uzun dayananı 3 yıl dayanır...
    Yedek pil de bulunmyan birşey değil aslında...
  • acer timeline 4820tg (i5 işlemci ati 5000 seri 2 gb ram li ekran kartı var) 2 sene önce ilk aldığımda 8 saat dayanıyordu.Şimdi 4-5 saat çok rahat dayanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: userneym

evet pil ömürleri kısa ve kötü kullanımdan dolayı pillerin ömürleri daha da kısalıyor, internette pil ömrü ile ilgili pek çok yazı mevcut, biraz araştırmayla pil ömrünüzü uzatabilirsiniz... ama bilin ki pilin en uzun dayananı 3 yıl dayanır...
    Yedek pil de bulunmyan birşey değil aslında...

Aynen benim Asus k52j'm var 3yıl oldu piline bi haller geldi durduk yere, resimde de görülüyor.
    1 aydır böle, 1aydır bu yzden pil şarja takılı kullanıyorm pili çıkarıp direk prize takarsak direk gelen akım bataryayı bozar die duydum dolu pili takınca da beklenmedik şekilde kapanıyo bilgisyr napmam gerekiyo şimdi? Bi de bu model arada bir donmaya başladı bu gidişle ne kadar dayanır daha ömrü var mı sizce? Bu modele fanlı soğutucu alsam mı die düşünüyrm araştırdım genelde hp pavilion u olanlara dell i olanlara öneriliyor fan, hiç asusa öneren olmamş ben almalı mıyım?

Şimdi tekrar okudum da çok şey sormuşumNyse siz binbaşısınz halledersinz

laptop pil performansı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pili çıkar pilsiz kullan, sadece pile ihityacın olduğunda pili takarsın.
    Pil kendi kendine boşalır o yüzden 15-30 günde bir tak kullan bitince şarz et sonra gene çıkar...
  • quote:

pili çıkar pilsiz kullan, sadece pile ihityacın olduğunda pili takarsın.
    Pil kendi kendine boşalır o yüzden 15-30 günde bir tak kullan bitince şarz et sonra gene çıkar...

pilsiz kullanmak çok tehlikeli.Ben tavsiye etmem.
  • userneym kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış kullnım biçimi yanlış yönlendirmeyin.Yukarda yedek pil demişsiniz yedek pil kullanamazsınız normal pili kullnırken o kearda beklediğinde yıpranır zaten işe yaramz birini bitirip diğerini kullnırsanız aynı anda yıpranırlar fark eden bir şey olmaz.Pil kullnımı konusunda biraz daha bilgi edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 20 Haziran 2013; 10:33:15 >
  • pilsiz kullanmak neden zaralı acaba ?
  • quote:

pilsiz kullanmak neden zaralı acaba ?

Pilsiz kullansanda, pilin ömrü yine kısalacaktır. Yani pili çıkartsan da farketmiyor. Pil takılı olarak, sürekli adaptörde kullanıp, 7-8 günde bir doldur boşalt şeklinde kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.