Şimdi Ara

laptop ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. laptop ramlariyle ilgili sorunum var.
    Ramler tam çalışmıyor. cihazın kendisinde 256 ddr 333 mhz var. extra slotta da sonradan takılmış 512 ddr 333 mhz ram var.

Paylaşımlı ekran kartını da 32 mb olarak kullanıyorum. Normalde 736 olması gereken ram 480 olarak gözüküyor. yani çoğu zaman
    açılışta, sonradan taktığım ram gözüküyor. 256 rami yerinden çıkarıp tekrar takarsam ilk birkaç açılışta sorun olmuyor ama
    sonra yine 480 ram görmeye devam ediyor.bu sorun son 5-6 aydır var. ilk zamanlarda yoktu.

bios ayarlayıyla birçok kez oynadım sorundan sonra ama onlarla alakalı olmadığına eminim. laptopun kendi ramiyle veya yuvasıyla ilgili sorun var ama ne olduğunu çözemedim. temassızlık vardır diye kağıt bile sıkıştırdım olmadı hep aynı.

var mı fikri olan...

• ramlarını ayrı ayrı takıp hangisinde sorun olduğunu hiç denedinmi ??
  • 480 olarak gördüğüne göre 512 sağlam 256 mb olan ram de sorun olabilir ya da uyum sorunu sadece 256 yı tak ve dene
  • yerlerini değiştirdiniz mi hiç
  • yerlerini değiştirerek tekrar denedim daha önce de denemiştim. bu sefer de 224 olarak açıldı. yani anladığım kadarıyla ana ram slotunda sorun var sanırım. çünkü tek tek de denedim sadece ana ram slotuna takıyorum herhangi bir rami. bazen açılmıyor. daha önce temizlemiştim ama her seferinde şaşırtıyor çünkü 4-5 kez normal açılıyor sonra saçmalamaya başlıyor. 448 ramle bile kullnamak eziyet çok yavaş.

ramlerin uyumsuz olduğunu düşünmüyorum çünkü 4 senedir sorunsuz çalıştı. mhz olarak da uyumlu. slotta olan sorunu nasıl halledebilir temizlemekten başka acaba...

ek olarak bir uyuzluk daha söz konusu , ilk açılışta ramin kaç olduğuna bakıyorum. eğer sorun varsa kapatıp klavyenin üzerine baskı uyguluyorum. ana ram slotu klavyenin altında. birkaç baskıdan sonra düzeliyor. allam yaa nelerle uğraşıyorum kendi kendime icat çıkardım burda bu sıcakta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juventude -- 19 Temmuz 2009; 1:40:04 >

• slotlarda sorun var senin fazla da oynama kısa devreye dönüştürürsün garanti veya servis kapsamındaysa hiç üğraşma derim elinde patlamasın...
  • evet fazla bastırma
    varolan 480 de gider yoksa
  • garanti yok zaten. bilgisayar da eskidi onun için hor kullanmakta sakınca görmüyorum ama bunu çözersem bu laptop bana 3-4 sene daha gider diye düşünüyorum. çünkü internetten başka bişey yaptığım yok.

slottaki sorunu sizce tamirden başka nasıl çözebilirim. diğer slota yeni ram alıp taksam aslında 1 gb mesela. ama 333 mhz ramler de çok pahalı diye biliyorum çok yok piyasada diye. bilgisi olan var mı
  • evet pahalıdır
    bende bu işleri yapıyorum sayılır
    elimde laptop ram'i var ama hepsi 256 ve 512
    yarın hatırlatırsanız sizin için sorabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: juventude

garanti yok zaten. bilgisayar da eskidi onun için hor kullanmakta sakınca görmüyorum ama bunu çözersem bu laptop bana 3-4 sene daha gider diye düşünüyorum. çünkü internetten başka bişey yaptığım yok.

slottaki sorunu sizce tamirden başka nasıl çözebilirim. diğer slota yeni ram alıp taksam aslında 1 gb mesela. ama 333 mhz ramler de çok pahalı diye biliyorum çok yok piyasada diye. bilgisi olan var mı

1 gb tı 70 80 tl den satılıyor forumda
  • eğer ikinci el ise pahalı
  • eğer cihaz yeniyse ve garantili ise servis halleder ama yok değilse yeni bir tane 1 gb alıp takmaktan başka çaren yok laptop tamirleri ram den kat kat pahalı oluyor
  • evet tamirata vermek istemiyorum zaten güvendiğim bir yer de yok. sanırım ram alıp takmak en mantıklısı.
    peki sizce pentium M işlemci 1.60 Ghz işlemci için kaç Gb ram yeterlidir. yani 2 Gb bulup taksak (varsa tabii ) sizce 1Gb ile arasında çok fark olur mu. boşuna para vermeyelim zaten pahalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: juventude

evet tamirata vermek istemiyorum zaten güvendiğim bir yer de yok. sanırım ram alıp takmak en mantıklısı.
    peki sizce pentium M işlemci 1.60 Ghz işlemci için kaç Gb ram yeterlidir. yani 2 Gb bulup taksak (varsa tabii ) sizce 1Gb ile arasında çok fark olur mu. boşuna para vermeyelim zaten pahalı.

gerek yok hatta ram e 160 170 tl civarı masrafın olacak ben olsam leptopu bu halde satar üstüne ekleme yapardım t serisi işlemcili ddr2 ramli güzel bir leptop alırdım daha mantıklı olur
  • satmak en karlısı satıp yenisini almak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasmaz -- 23 Temmuz 2009; 0:32:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.