Arkadaşlar benim laptop 5e yakın şarj aleti geçirmiştir. Şimdiki şarj aletide çok arızalandı kablolar falan yandı ama ben tamir ettim. Fakat bataryası bozulduğu için laptopu bataryasız çalıştırıyorum. Şarj aletinin laptopla temas ettiği metla yer bilgisayarı kullanırken çok ısınıyor ve temazsızlık yapıyor. Bataryasız çalıştırdığım için en ufak temazsızlıkta bilgisayar kapanıyor. Şarj aletinin ucunun ısınmasının nedeni nedir.??
muhtemelen orjinal şarj aleti kullanmıyorsunuz. tabi bataryanın bozuk olması bunu arttırıyor.
Laptopba giren soketteki kablo tellerinin bir kaçı kopmuş ise direnç değeri artıp orda ısı oluşmasına neden olabilir.Sarj aletinin uç kısmını yenisi ile değiştirtmek çözüm olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*
Laptopba giren soketteki kablo tellerinin bir kaçı kopmuş ise direnç değeri artıp orda ısı oluşmasına neden olabilir.Sarj aletinin uç kısmını yenisi ile değiştirtmek çözüm olabilir.
Ucunu değiştirme işlemini nerde ve ne kadar bir maliyetle yapabilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom!
quote:
Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*
Ucunu değiştirme işlemini nerde ve ne kadar bir maliyetle yapabilirim?
Herhangi bir serviste bozuk bir adaptörden kesip sizinkine bantlar veya makaronla güzelce ek yaparlar.Tabi sorunun nedeni buysa.Elinizden 5 tane şarj aleti geçtiğini söylemişsiniz onlardan uç kısmı sağlam olan bir tanesini alıp şu anda kullandığınız adaptörü de yanınıza alıp elektrikçiye gitseniz yaparlar.Yalnız sorun benim düşündüğüm gibiyse.
Teşekkürler
bu ısınmanın ne gibi zararları var acaba aynı durum bende de var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme