Şimdi Ara

[Laptop] Sistem boşta iken %50'in üzerinde ram harcıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE70 Apache isimli notebook'um nedensiz bir şekilde çok ram harcıyor, sistemin toplam ram miktarı : 8GB fakat sistem boşta iken, neredeyse 4gb'ye yakın bir ram kullanımı mevcut, pc'ye format atmıştım. Lakin halen daha aynı sorun devam ediyor? Sizce sorun nedir, şimdiden teşekkürler..

Bunlar'da sorun ile ilgili resimler ;

Sorun ile ilgili olarak'ta daha önceden böyle bir sorunum yoktu. RAM ile ilgili hiç bir sıkıntım yoktu, nedensiz bir şekilde dün gece bu sıkıntıyı yaşamaya başladım. Ondan önce ki günler'de yoktu.

PC'de şuanda hiç bir yazılım yüklü değil, format atalı üç gün olmuştu, yüklü olan tek yazılım '' Google Chrome '' ve ufak tefek programlar dışında hiç bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amen.Ra -- 20 Nisan 2016; 14:39:42 >

• arkada çalışa program var haralde gözüktüğüne göre crom ve phota olan onlarda olur yada soğutmanda sıkıntı olabilir veya gün geçtikçe eskidiği için fazladan kullanıyo ediyor sen clear diye pc temizleme programı var onla bi dene temizle pc yi ve virüs taramasıda yap nolur nolmaz yine düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterix43

arkada çalışa program var haralde gözüktüğüne göre crom ve phota olan onlarda olur yada soğutmanda sıkıntı olabilir veya gün geçtikçe eskidiği için fazladan kullanıyo ediyor sen clear diye pc temizleme programı var onla bi dene temizle pc yi ve virüs taramasıda yap nolur nolmaz yine düzelir

Cevabınız için teşekkürler, sanıyorum ki yazılımsal kaynaklı bir sorun, lakin yine de söylediklerinizi sırası ile deneyeceğim. RAM'den kaynaklı bir sorun olsa şuanda 1.80GB olmazdı, pc'den tam olarak verimlilik alamazdım.
  • Amen.Ra kullanıcısına yanıt
    mrb hocam kaynak izleyiciyi ac ordan bellek kismindan bak buyuk ihtimal donanim icin ayrilmistir genelde programlar fazla cpu kullanir bazilari asiri ram kullanir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşım bu windows dediğimiz işletim sistemi çok akıllıdır. Bilgisayar ram miktarına göre arka planda çalışan programlara fazladan veya daha az miktarlarda ram paylaşımı yapar. Sistem belliği 4 gb olan windows işletim sistemli bir bilgisayarda atıyorum 2.5 bilemedin 3gb ram kullanılır.

Ama senin durumunda büyük ihtimalle arka planda çalışan windows update ramini sömüyor desem yeridir. Bu Windows update denilen program açılışta bilgisayarın hızına göre atıyorum 5-10 dakika çalışır ve bu sürede baya bir ram miktarını tüketir. 10 dakika geçtikten sonra otomatik kapanır ve ram miktarı normal düzeylere gelir. Ama windows işletim sistemine ait bir program için otomatik veya elle güncelleme açıldığında yeniden devreye girer. Ya da sürücü kurulumu yaparken ilk önce windows update üzerinden otomatik arama yapılır bu sırada da yine ram'ler acayip tüketilir.

O yüzden ram tüketiminin arttığı sıralarda görev yöneticisi hizmetler kısmından windows update hizmetini bulup sağ tıklayıp hizmeti durdur diyin ram kullanımı normal seviyelere düşecektir.

Diğer bir ram canavarı ise Google Chrome'dur. 1 sekme açtığınızda arka plan da 3-4 sekme açılıyor bazen hele ki 7-8 sekme açtığınızda ram miktarınız tavana uçuyor. Ona da dikkat edin.

Kolay gelsin.

• Cevap veren, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sorunum çözüldü arkadaşlar, tekrardan ilginiz için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözümü yaz istersen diğer vatandaşlarada faydalı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Cözüm :

Sirasiyla baslangic,msconfig,hizmetler,en asagida windows update nin yanindaki tiki kaldirip resetleyin pc yi duzelecektir.

• Yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Sorunu nasıl çözdüğüme gelicek olursak, windows update'yi komple kapattım. Ccleaner ile bilgisayarı tarattım, neredeyse beş gündür hiç bir sorun yaşamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.