Şimdi Ara

İŞLEMCİ NEDEN BOŞTA %20 ÇALIŞIYOR ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar q8300 işlemci var.win7 de hiçbir işlem yapmadığım halde işlemci kullanımı 4 çekirdekte birden %15-20 civarında dolaşoyor.işlemler bölümündede çalışan hiçbir program böyle bişeey kullanmıyor gözüküyor. format attığım halde hala aynı. virüs mü var bilmiyorum avast arkada açık sürekli herhangibir virüs uyarısı hiç almadım.sorunumu çözebilecek arkadaş varmı acaba?

• Merhaba,

Anti virüsler arka planda çalışırken, sistemi daima tarama halinde tutarlar. Ama bu oran bu kadar fazla olmaması lazım. Benim şahsi görüşüm olarak anti virüs programları arasında en güzel çalışma prensibine sahip olan program "Kaspersky" dir. İnternet den Kaspersky'i indirip güncelle ve sistemi güvenli modda tam taramaya tabii tut.
  • servisler kullanıyordur eğer görev yöneticisinde net olarak kullanan birşey gözükmüyorsa, ayrıca kaspersky konusunda katılmıyorum, en ağır antivirüs programıdır, virüs konusunda başarısı tartışılır ama eğer bilgisayarında mühim dosyalar devlet sırları falan saklamıyorsan güvenlik uğruna bu kadar ızdırap çekmenin gereği yok bence
  • Sysinternals Process Explorer yazılımı Taskmanager'den daha ayrıntılı bilgi verir (http://technet.microsoft.com/us-us/sysinternals/bb896653)

Tekrar Windows'u kurduğunda herhangi bir yazılım yüklemeden 'bu davranışı' kontrol et ve adım adım programları yüklemeye başla.

Aslında bende sorunun AV'den kaynaklandığını düşünüyorum. Aklıma gelen diğer olasıklar: Windows endeksleme / Bir (birkaç) yazılımın 'Update' girişimi / Ağ trafiği .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBCMagic

Aslında bende sorunun AV'den kaynaklandığını düşünüyorum. Aklıma gelen diğer olasıklar: Windows endeksleme / Bir (birkaç) yazılımın 'Update' girişimi / Ağ trafiği .....

Usta durum bu olsa bile görev yöneticisinde o servisi kullanan exeler işlemci kullanımını göstermez mi?
    belki de aygıt yöneticisinde "TÜM KULLANICILARIN İŞLEMLERİNİ GÖSTER" butonu tıklanmış olmayabilir.onu da kontrol etsin arkadaş.
  • Bende Aynı sorundan çok çektim ama bi çözümünü hayla bulabilmiş değilim PC boştayken CPU kullanı %30-40 arası hep görev yöneticisinden baktıgımda Sistem Boşta İşlemi de %85 Civarlarında CPU kallanıyor yani bi orantısızlık var Çözümüde yok gibi bişey denemedigim yöntem kalmadı en iyisi kendi haline bırakmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: p@l@

Arkadaşlar q8300 işlemci var.win7 de hiçbir işlem yapmadığım halde işlemci kullanımı 4 çekirdekte birden %15-20 civarında dolaşoyor.işlemler bölümündede çalışan hiçbir program böyle bişeey kullanmıyor gözüküyor. format attığım halde hala aynı. virüs mü var bilmiyorum avast arkada açık sürekli herhangibir virüs uyarısı hiç almadım.sorunumu çözebilecek arkadaş varmı acaba?

deme ki boşta değil de ondan :D onu kullanan bir program vardır görev yöneticisinden bakmayı denesene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Anti virüsler arka planda çalışırken, sistemi daima tarama halinde tutarlar. Ama bu oran bu kadar fazla olmaması lazım. Benim şahsi görüşüm olarak anti virüs programları arasında en güzel çalışma prensibine sahip olan program "Kaspersky" dir. İnternet den Kaspersky'i indirip güncelle ve sistemi güvenli modda tam taramaya tabii tut.

hocampc yi guvenli modda taratmanin farki oluyomu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Usta durum bu olsa bile görev yöneticisinde o servisi kullanan exeler işlemci kullanımını göstermez mi?
    belki de aygıt yöneticisinde "TÜM KULLANICILARIN İŞLEMLERİNİ GÖSTER" butonu tıklanmış olmayabilir.onu da kontrol etsin arkadaş.

Haklısın! Birşey daha sorulması gerekiyordu:

Bu 'fırlama' ne kadar sürüyor? 1 sn, 5 sn, 1 dk ......

Process Explorer'i şu açıdan tavsiye ediyorum. Sonlandırılan programların rengi kısa bir süre için 'kırmızı' olarak görünüyor. Taskmanager'de başlatılan ve sonlandırılan programları izlemek çok zor oluyor.

Belki bir rootkit olabilir.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.