Şimdi Ara

Laptop Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim şu şekilde bir problemim var HP ZD 8000 model bir laptopum var, makinayı başlattan kapat diyorum monitörünüde kapatıp gidiyorum yaklaşık 1 saat sonra bakıyorum ışıkları yanıyor fan dönüyor sanki ben kapatmamışımda bekleme konumuna almışım gibi monitörünü açıyorum makinanın üstünde ne kadar ışık varsa yanıp sönüyor biraz kurcaladım şu anda bilgisayarı kapat diyince hiç kapanmıyor ışıkları devamlı yanıyor hep bekleme konumuna geçiyor direk bekleme konumuna aldığımda da hiç bi değişiklik olmadan beklemeye geçiyor bi sürü yol denedim yok en fazla yapabildiğim bi iki saat kapalı duruyor sonra gene kendiliğinden açılıyor sanki bekleme konumuna geçmiş davranıyor. Ben biraz araştırdım aygıt yöneticisindeki ethernetin üzerine basınca açılan ekrandan gelişmiş tabına gelip WAKE UP özelliklerini disable etmek gerekliymiş bu işlemi yaptım biostan güç yönetiminde wake up from lan gibi ayarlar varmış biosa girdim güç yönetimi ve wake up la ilgili hiç bişey bulamadım bios Phoenix model hp nin sitesinden indirdim yeniden kurdum ama değişen bi şey olmadı ne olur yardım edin hep bölee garipliklerde beni buluyo çıldırıcam arkadaşlar yaa çok severek kullandığım makinamdan soğumaya başladım yeni bi makine alacakta durumum yok yardımınıza ihtiyacım var.

• kullandığın işletim sistemi wista mı ?
  • hayır XP.
  • denetim masası güç seçeneklerine bakın birde bios güç seçeneklerini kontrol edin.

Power management setup
    • Power management
    Güç yönetim modunu seçer. Bilgisayar belirtilen süre boyunca kullanılmadığında sabit diski görüntü kartı, monitör gibi bileşenleri uyku konumuna alır. Suspend esnasında saatin geri kalmaması için setup esnasında Apm özelliği yüklenmeli
    • Pm control by Apm (Advanced Power Management)
    Windows Apm'li işletim sistemlerinde Yes seçeneği en iyi performansı sağlar
    • Video off option
    Monitörün ne zaman kapatılacağını belirtir : All modes off / Suspend off / Susp Stby off
    Doze mode, işlemcinin hızı düşürülür
    Standby mode, hard disk ve monitör kapanır
    Suspend mode, işlemci dışında tüm birimler kapanır
    • Hdd power down
    Hard diskin Standby modunda ne kadar çalışacağını belirtir
    • Video off method
    Video off yöntemini (ekranı karartma, yatay ve dikey taramayı kapatma gibi) belirler. Yeni kartlarda Dpms seçilmeli (Display Power Management Signaling)
    • Video off after
    Sistem sırayla daha yüksek koruma modlarına geçiriliyorsa monitörün ne zaman kapatılacağını belirtir
    • Modem use Irq
    Sistem modemle uyandırılacaksa Irq no'su belirtilir. (Örneğin faks almak isteniyorsa) Varsayılan değer 3'tür
    • Pm timers
    Güç tasarrufuna başlama süresi
    • Power up control
    Soft-off özellikli kartlarda kapatma düğmesine hızla basıldığında sistem kapanmaz askıya alınır (suspend)
    • Soft-off by Power button
    Soft-off veya Instant-off : bilgisayar Shut Down komutunu uygular, hemen kapanır
    Suspend : sistem askıya alınır
    Delay 4 sec : güç düğmesi 4 saniye basılı tutulmadıkça bilgisayar kapanmaz
    • Power up on modem act
    Enabled durumunda bilgisayar modem sinyaliyle açılır. Sistem ani yanıt veremeyeceği için faks veya dosya ikinci denemede gönderilebilir. Bu seçenek (şimdilik) ancak Remote programlar kullanılacaksa tercih edilmelidir
    • Automatic power up
    Sistem belirtilen saatlerde otomatik açılıp kapanır
    • Wake up events in Doze and Standby / Reload global timer events
    Bilgisayarı Doze ve Standby modundan uyandıracak olaylar seçilir veya otomatik açılış saati belirtilir
    • Power down and Resume events
    Bilgisayarı Suspend modundan uyandıracak olaylar seçilir
    • Throttle duty cycle
    İşlemcinin Doze modundaki performans yüzdesini belirtir. Standart yazılımlar için ayarlanabilir aksi halde dokunulmamalı
    • Vga active monitor
    Enable seçilirse grafik aktiviteleri bilgisayarı Standby modundan uyandırır. Sık sık video seyrediliyorsa Enable seçilmeli, böylece film seyrederken sistem uyku moduna geçmez
    • Cpu fan off in suspend
    Enable seçilirse Suspend modunda işlemci fanı durdurulur
    • Irq 8 Clock event - Break Suspend
    Enable seçilirse sistem saati bilgisayarı Suspend modundan uyandırır
    • ACPI function
    Gelişmiş güç ve konfigürasyon yönetimini etkinleştirir. İşletim sisteminin de bu özelliği desteklemesi gerekir
    • ACPI suspend type
    Sistemin nasıl askıya alınacağınoı belirtir. S1 sistemi uyku modundan çok hızlı çıkarıyor. S3 Ram dışında tüm donanımların gücünü kesip güç tüketimini minimuma indiriyor. STR (Suspend To Ram) özelliğini kullanabilmek için hem anakart hem de diğer aygıtlar bu özelliğe sahip olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 31 Ocak 2009; 14:18:35 >

• Arkadaşlar bios ta güçle alakalı bi sekme yok Phoenix model bios bulunuyor denetim masasınıda çok kurcaladım ama bi sonuca ualaşamadım.
  • denetim masası degil bios degil ise muhtemelen başlangıçta çalışan bir exe var, atıyorum auto şut down gibi ismini yanlış hatırlıyor olabilirim.
  • Arkadaşlar ilginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim ama olmuyo olmuyor olmuyor kapatıyorum 1 saat sonra açılıyor bazende şölee bi şey yapıyor kapatıyorum ışıkları bile sönmüyor fan durmuyor sadece ekran kararıyor her hangi bi tuşa basıncada açılıyor yaw çıldırıcam herkezin bilgisayarı kapanır açılmaz benimkide açılıyor kapanmıyor off offf. Yaww kapattığım alet ne diye 1 saatt kalmaz açılır akıl almaz bi şey bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bios ayarlarını default yapın en iyi ayarları yüklesin, birde bende diz üstünü açıp bakıyorum güç yönetiminde bazı yerler ve görevler var örnek bu görevi çalıştırmak için bilgisayarı uyandır gibi, birde msconfig startla başlayan ne varsa kapatın.
  • Biosu sistesinden indirdim kurdum biosta güçle alakalı hiç bi sekme yok yani biostan kaynaklanmıyor gibi msconfigide kurcaladım ama sonuç yok kapattıktan sonra belli belirsiz bi zaman geçiyor bi bakıyorum fandan ses geliyo ışıkları yanıyo yaa aynı bekleme moduna almış gibi. sanki ben kapata değilde bekleme tuşuna basmışım gibi. Ama kapata bastığım anda bilgisayarım kapanıyor belli belirsiz bi zamanın ardından kendiliğinden açılıyor format çözüm olur mu acaba bide şölee bi şey var bilgisayarın kendiliğinden açıldığını fark ettiğimde monitörünü açıyorum bilgisayarın üstünde ne kadar ışık varsa yanıp sönüyor bu hareketi normal zamanlarda hiç yapmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.